Zvuk TDI-PD - je něco špatně??

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Cupra.TDI
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Zvuk TDI-PD - je něco špatně??

Příspěvek od Cupra.TDI »

Je tenhle zvuk normální při otevření víka nebo je něco špatně??

http://www.youtube.com/watch?v=jl2rWfle ... re=related

a co způsobuje tento odfuk při sundání nohy z plynu??

http://www.youtube.com/watch?v=OAkvQ-yb ... re=related
Audi A4 1.9 TDI Avant, EGR OFF, KAT OFF
Hybrid Oleg (turbopower), Chip Reesha
teabe
Přispěvovatel

Příspěvek od teabe »

normální zvuk to není, můžou být připečený kroužky
Cupra.TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Cupra.TDI »

dá se to nějak zjisti bez demontáže?? nebo nějaká přísada do oleje na uvonění nebo jedninej způsob je demontáž??? motor má do 2000ot/min vyšší vibrace hlavně v rozmezí 1500-2000 pak to jakoby kopne a dál je to vpohodě.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

omletá vačka?
mpegsearch

Příspěvek od mpegsearch »

Huml píše:omletá vačka?
mistře...: asi lamáckej dotaz, ale v případě že bych chtěl sčíhnout vačku ( neboť mám obdobné postřehy jako kolega výše ) jaký je postup-co vše musí dolu, stačí víko? a uvidím na vačce pokud bude ohoblovaná poškození i okem nezkušeným. ( nejsem mechanik ). díky moc
Cupra.TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Cupra.TDI »

tak to tím pádem by byli asi chycený i zdvihátka??
hormonik
Nováček

Příspěvek od hormonik »

pani mam otazku ktory z tych dvoch linkov komentujete?
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

já komentuju to s tím víčkem, jo je potřeba dát dolů víko, pak točit motorem a sledovat opotřebení na jednotlivých palcích vačky, někdy když to není na první pohled patrný na vačce je potřeba dát dolů vahadla na vstřiky, pak je tam vidět docela obstojně
k tomu druhýmu videu, to je zvuk turba, to zašustění nebo zachrochtání, těžko říct jak to popsat
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Je to nahoře a můžou být jen vytrhané závity uložení vačky...
nepropadat panice...
hormonik
Nováček

Příspěvek od hormonik »

tak to ste ma moc nepotesili :) robi mi to podobne ako na tom prvom videu nie tak vyrazne ale predsa skusim to nahrat a hodit tu..
pasa
Přispěvovatel

Příspěvek od pasa »

Teda já nějak nevím co se tu řeší ale když vyšroubuješ výčho tak se z víka stane pěkná ozvučnice a to že u PD nikdy netěsněj dříky je normální.Nehledáte v tom zbytečně mouchy?To že se z PD ,než se pořádně zahřeje ozývaj různý zvuky je normální a když se k tomu přidá EGR a věčně netěsnící sání tak je to teprve koncert.Doporučuju pustit si na víc rádio a je klid. (rofl)
A4 8K5
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

No nevím, co je normální, ale tenhle šrot není normální..Tenhle zvuk vydává i hlava, která má za sebou mnoho km a má všude vůle a byla několikrát za ta léta rozebíraná většinou hochy s velkými svaly ,vše je uvolněné a závity načnuté...Jestli to není vačka nebo hydro, bude to tohle..Také jsem přemýšlel,zda hlavu u motoru přes 300000/tachometrových/opravovat a pak jsem sehnal hlavu asi 40000najeto... a jsou to housličky,jde to jako pohádka,má to 100000 po opravě a mění se jen olej..Tahle hlava je tak namáhána,že i go to nevyřeší...Ale třeba má někdo jiné zkušenosti... :)
nepropadat panice...
Cupra.TDI
Přispěvovatel

Příspěvek od Cupra.TDI »

jericho-3 píše:No nevím, co je normální, ale tenhle šrot není normální..Tenhle zvuk vydává i hlava, která má za sebou mnoho km a má všude vůle a byla několikrát za ta léta rozebíraná většinou hochy s velkými svaly ,vše je uvolněné a závity načnuté...Jestli to není vačka nebo hydro, bude to tohle..Také jsem přemýšlel,zda hlavu u motoru přes 300000/tachometrových/opravovat a pak jsem sehnal hlavu asi 40000najeto... a jsou to housličky,jde to jako pohádka,má to 100000 po opravě a mění se jen olej..Tahle hlava je tak namáhána,že i go to nevyřeší...Ale třeba má někdo jiné zkušenosti... :)
a za kolik jsi jí sehnal??? jestli se to vyplatí? v nějakým topicu se tady psalo že jsou na tdi pd hlavy stejný, možná by to bylo lepší sehnat nějakou třeba z 77Kw a vyměnit, mám najeto cca 210000 a ten zvuk tam už je sice ne tak moc jako na videu ale ozívá se..
pasa
Přispěvovatel

Příspěvek od pasa »

Tohle mi nepřipadá jako moudrý řešení,ta novějšá hlalva může bejt v daleko horším stavu,nehkedě na to že gufera na dříky se dají dát nový ,stojej pár korun,hydra si vem od bautisty a teď tu někdo prodává vačku,šály taky nejsou drahý jen sehnat někoho kdo ti je zaškrábe,nic jináho nepotřebuješ a budeš vědět na čen si.Nicméně stejně si myslím že nic jinýho než hydra tam v pytli nebude a sundavat palici ,když to není potřeba je pitomost.
A4 8K5
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já mluvím o zvuku a o tom,proč jsem ji měnil bylo to, že na nic jsem nemohl vzít momenták, protože vše bylo přetažené a zkurvené..Hydra tam lítaly každý jinak a dávat dohromady hlavu z různých posháněných starších dílů se mi nechtělo..Tak se sehnala celá hlava za bezvadnou cenu z vrakoviště..Byla komplet bez vstřiků...A změna byla evidentní...Ale třeba hlava tohoto motoru není špatná....ale ten zvuk..?
nepropadat panice...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“