Software (CHIP) ,, ZÁRUKA" nového vozu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Muclicek7
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Software (CHIP) ,, ZÁRUKA" nového vozu

Příspěvek od Muclicek7 »

Chtěl bych se zeptat odborníků? Jak je to, když si pořídím zcela nový vůz na který se vztahuje 2 letá záruka, pokud bych ho chtěl nechat softwarově upravit ( chipovat )? Je jasné, že mě tím záruka skončí... Ale zajímalo by mne, jak by se to dalo udělat aby na to v autorizovaném servise nepřišli.... Jestli je možnost zálohovat originální data z ř.j. a nebo jí vyměnit komplet celou za jinou??? Jedná se o vůz Škoda Octavia RS 2.0 TDi DSG

Všem děkuji za rady a nápady ;)
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

ano Reesha umí vrátit vše do původního stavu , po vyřešení problému zase vrátit chip , osobní skušenost ;)
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

1pavel píše:ano Reesha umí vrátit vše do původního stavu , po vyřešení problému zase vrátit chip , osobní skušenost ;)
flashovat jednotky hore dole neni problem, problem je ze jednotky maji interni pocitadlo kolik krat bola jednotka flashnuta, a premazat to pocitadlo neumi kazdy, takze pokud nechces prijit o zaruku tak krom dobreho chipu a moznosti flashnuti spatky na puvodni se ptej aj na ,,reset,, toho pocitadla :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
n.ovcak
Přispěvovatel

Příspěvek od n.ovcak »

Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Ještě mě napadla jedna věc, když je moderní auto načipovaný, zajedu s ním na prohlídku do autorizovaného servisu a tam mi nahrají nejnovější sw ten chip tím pádem vymažou ne?
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

to vieme, ale nemusi si to dat chipovat iba ,,tu,, , to je na rozhodnuti kazdeho :)
OOOO AUDI 100 C3 - s originalom spolocne iba typove oznacenie = prototyp s PD / Vorsprung durch Technik ;)
Brouk
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brouk »

2.0TDI nova bude pravdepodobne EDC17 comonrail a ta pujde udelat jedine v bootmode a to je otevrit jednotku . Timto zpusobem se pocet flashovani nezapisuje . ale musi se otevrit jednotka .
Pres OBD nepujde urcite !
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Tomas.cz píše:Ještě mě napadla jedna věc, když je moderní auto načipovaný, zajedu s ním na prohlídku do autorizovaného servisu a tam mi nahrají nejnovější sw ten chip tím pádem vymažou ne?
samozrejme ze prepisu, otazne je ako sa k tomu postavia ak zistia ze ten SW bol upraveny..neviem presne podla coho si VAS checkuje SW v RJ ci je potrebny update alebo nie, ale je to riziko ist s chipom a autom v zaruke do autorizaku, jsou to tam sice blbci ale vzdy radeji valej zodpovednost na zakaznika aby zakaznik platil :)
Muclicek7
Sběrač informací

Příspěvek od Muclicek7 »

A nebo jsem ted na netu našel že je další možnost přes tzv. Power Box ( http://www.powerbox.cz/chiptuning-skoda ) ? Co si o tom myslíte? A nebo je možné si někde výkon s powerboxem odzkoušet? Já jen aby na papíře nepsali že to zvýší výkon o tolik a tolik a kde nic tu nic.... A nebo dá se posléze tento powerbox doladit přímo na míru vozidla???
tomiisp
Aktivista

Příspěvek od tomiisp »

Muclicek7 píše:A nebo jsem ted na netu našel že je další možnost přes tzv. Power Box ( http://www.powerbox.cz/chiptuning-skoda ) ? Co si o tom myslíte? A nebo je možné si někde výkon s powerboxem odzkoušet? Já jen aby na papíře nepsali že to zvýší výkon o tolik a tolik a kde nic tu nic.... A nebo dá se posléze tento powerbox doladit přímo na míru vozidla???
Sekcia Zvysovani vykonu a tlacitko Hledat->powerbox :-D
Muclicek7
Sběrač informací

Příspěvek od Muclicek7 »

Hmm tyhle fora už mám všechny pročtené a k žádnému kloudnému závěru jsem nedošel (wallbash) . Jedni píšou jaká to je super věc a pak tam jinej maník napíše že to akorad kurvý motor,,, druhej zase tohle a tamto... A kdo si z toho potom má udělat slušnej obrázek :D

Zeptám se tedy ještě jednou a jasně??? Dá se udělat úpravu softwaru ( chip ) na novém autě tak abych nepřišel o záruku??? dikes ;) (LOL)
origoš
Aktivista
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od origoš »

Dá, sežeň si jinou jednotku a přehazuj když pojedeš na garanci.
Benzín patří do letlampy a taky do resistinu

www.mosaznevyrobky.cz
Brouk
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brouk »

Jak jsem jiz psal bude to EDC17xxx nejaka !!

-druha jednotka : EDC17xxx 2010 r.v. bude problem mozna rozchodit na tom i tu druhou jednotku pokud nebude uplne nova a na klonovani by se stejne musela orig jednotka zase otevrit !

- uprava toho auta by se z 90 % delala otevrenim ridici jednotky jinym zpusobem to nejde udelat ( zatim ) je chranena proti zapisu jde to jen v Bootmode tzv. cis i zapsat !!! rozebrat pak to jde .

- v Bootmode to umi udelat jen ten kdo ma poradne zarizeni a zkusenost s tim

tak bud prezijes ze byla otevrena nebo pockas nejaky cas nez to zacne jit po kabelu a verim ze to bude brzo ( brzo muze byt i 1/2 roku )

nepredpokladma ze si ji kvuli tomu nekoupis :-)

u edc 16 77 a 103kw a siemens 103kw a 125kw neni probklem mit druhou jednotku u edc17 nevim jak to resit . mozna nekdo jo .

lip to neumim napsat tak snad je to srozumitelne ;-)
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

tomiisp píše:
1pavel píše:ano Reesha umí vrátit vše do původního stavu , po vyřešení problému zase vrátit chip , osobní skušenost ;)
flashovat jednotky hore dole neni problem, problem je ze jednotky maji interni pocitadlo kolik krat bola jednotka flashnuta, a premazat to pocitadlo neumi kazdy, takze pokud nechces prijit o zaruku tak krom dobreho chipu a moznosti flashnuti spatky na puvodni se ptej aj na ,,reset,, toho pocitadla :)
samozdřejmě i s počítadlem ;)
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
Brouk
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Brouk »

asi nevite to je edc 17 v superbu , octavii RS nove tam nejde flashovat nahoru dulu jak chces bohuzel ....
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“