Tdi 81kw nejede jak má
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Tdi 81kw nejede jak má
Ahoj, prosím o radu. Koupil jsem toledo 81kw. Jezdil s tím 5 let pán s asi hodně lehkou nohou...jezdil do 100km/h.
Auto hůř startuje, padá do nouzového režimu, hodně přeplňuje(určitě zatuhlé lopatky), ale to nstačí vyčistit, ale to hlavní je, že i než spadne do nouzového režimu, tak jede o dost hůř než moje staré toledo se stejným motorem. Chápu, že ty motory nepojedou stejně, ale tohle je velký rozdíl, jede možná jak 66kw. Nevíte kde by mohla být chyba? Váha se zdá být na vagu dobrá a zkoušel jsem i z druhého auta.
Auto hůř startuje, padá do nouzového režimu, hodně přeplňuje(určitě zatuhlé lopatky), ale to nstačí vyčistit, ale to hlavní je, že i než spadne do nouzového režimu, tak jede o dost hůř než moje staré toledo se stejným motorem. Chápu, že ty motory nepojedou stejně, ale tohle je velký rozdíl, jede možná jak 66kw. Nevíte kde by mohla být chyba? Váha se zdá být na vagu dobrá a zkoušel jsem i z druhého auta.
zatuhly lopatky poznas snadno, staci nacucnout podtlak a sledovat tahlo. Jinak tady toho zase tolik neni.
-N75
-podtlak vcetne hadicek
-netesnost na vytlaku (vetsinou by kourilo a nejelo)
-map (snimac tlaku na intercooleru nebo hadici sani - muze omezovat tlak)
-egr
-pokud jsi zkousel vahu ze STEJNEHO motoru muzeme ji vyloucit
-ucpany vyfuk
-N75
-podtlak vcetne hadicek
-netesnost na vytlaku (vetsinou by kourilo a nejelo)
-map (snimac tlaku na intercooleru nebo hadici sani - muze omezovat tlak)
-egr
-pokud jsi zkousel vahu ze STEJNEHO motoru muzeme ji vyloucit
-ucpany vyfuk
je to afn 81kw toledo 1L, má to normálně naklápěcí turbo, už mám tohle auto druhý. Ale i když jsou zatuhlý lopatky, tak by to do tý doby než spadne do nouzáku mělo jet normálně ne? A ještě je v kabině hodně slyšet jak plní turbo, to je taky divný. A když třeba šlápnu na jedničku a pak přeřadim, tak jak spadnou točky mezi rychlostmna, tak si to odfrkne jak bov...ale určitě to žádnej nemá.
-
- Aktivista
To turbo může být taky po smrti a netlačí jak má ani před tím, než padne do nouzáku, takže nefunguje na 100%, a jede třeba jako 66kW... Nikde není napsaný, že pokaždé to stačí vždy jen vyčistit a turbo šlape jak má...
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska
...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG

BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
-
- Přispěvovatel
Já bych začal Vagem...
Udělal bych běžný servis:
a) výměna vložky vzduchového filtru
b) výměna palivového filtru
c) olej a olejový filtr, jestli víš kdy byl měněn tak následně co 15.tis km
Pokaď se v tom nevyznáš, navštiv někoho kdo tomu rozumí, ušetříš tím moře času a peněz
Udělal bych běžný servis:
a) výměna vložky vzduchového filtru
b) výměna palivového filtru
c) olej a olejový filtr, jestli víš kdy byl měněn tak následně co 15.tis km
Pokaď se v tom nevyznáš, navštiv někoho kdo tomu rozumí, ušetříš tím moře času a peněz
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
-
- Přispěvovatel
Měl jsem ten samý motor a když tento motor podtáčíš, zanáší se proměnlivé geometrie lopatek, je to slabost tohoto motoru, vyřešil to Dr.Huml vyššími válečky které vymezuji vůli lopatek a stěny turbodmychadla.Toledos píše:No já řešim turbo s každým autem... jinak filtry jsem měnil. Podle mě bude něco ucpanýho jak s tím jezdil ten pán do 100km/h...třeba katík nebo sání. Log udělám. nejhorší je, že je ted zima a není kde se v tom vrtat
.
Přikládám ti foto zajebaného turbo (nejde opět vložit

Naposledy upravil(a) jear ewing dne 13 pro 2010, 20:11, celkem upraveno 1 x.
Subaru Forester 2.0D-nemá rád zimu-už je zablaťbůh v praku!
- Brouk
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Log nac ? zmerils 2500 ??? vubec nemas co resit je to turbo jak ti pise Ladas a dalsi ! Radeji to ani neloguj nebo ho jeste udelas uplneToledos píše:no já myslím, že snad tlačí, protože na Vagu nám to včetně atnosféry fouká až 2500milibaru. No uvidíme. Shodim turbo, při tý příležitosti vyčistim sání a dám průchozí výfuk z toho druhýho toleda, zaslepim egr a uvidím...
Ale motor snad k.o. nebude

Ti to fouka jak ARL 110kw v originale , vyndat hned a poradne vycistiit nebo to nechat udelat nekoho kdo to umi ! Jinak ti to bude zlobit porad .
Dobrej tlak by mel byt 1950 nektere 2050 + nejka spicka kterou musi zregulovat .