KKL-USB sa hlási ako HEX-USB

VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
mino182
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

KKL-USB sa hlási ako HEX-USB

Příspěvek od mino182 »

Ahojte, mám KKL kábel, ktorý sa po pripojení k PC hlási ako ROSS-TECH HEX-USB a nevytvorí virtuálny COM port. Predpokladám, že to spôsobilo testovanie kábla s VCDS 10.6.3, kde došlo aj k inštalácií VCDS ovládačov. Kábel predtým fungoval korektne a PC ho identifikoval ako USB serial converter.

Na mojom druhom PC, kde mi rovnaký KKL kábel funguje korektne (po zapojení sa hlási ako USB serial converter), sa tento nefunkčný kábel tiež hlási ako HEX-USB, napriek tomu, že na to PC nikdy nebola inštalovaná vyššia verzia vag-com ako 409.1. Je možné, že došlo nejakým spôsobom k prepísaniu obsahu FTDI čipu, ktorý vytvára virtuálny COM port?

Existuje možnosť ako tento kábel opraviť? Mám doma jeden nefunkčný kábel, v ktorom je rovnaký FTDI čip, ktorý je v poriadku, akurát nemám k dispozícií náradie na jeho výmenu. Preto vás chcem poprosiť, či viete o nejakom inom spôsobe opravy, bez toho aby sa čip musel vymienať. Napríklad, ako nahrať do toho čipu správny obsah, bez toho aby sa musel vyberať z DPS?

Ďakujem.
Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kW
ZL-tuner
Sběrač informací

Příspěvek od ZL-tuner »

a ve Správci zařízení se ti to neukáže jako COM port? Zkus přeinstalovat ovladat zase na Vag com 409 KKL. :)
mino182
Přispěvovatel

Příspěvek od mino182 »

Problém nie je v ovládači v PC ale v kábli. VCDS zmenilo VID a PID kábla...to som zmenil naspäť. Kábel si už vytvorí COM port no nekomunikuje s diag. softvérom.
Fiat Stilo 1,9 JTD 85 kW
palikx
Přispěvovatel

Příspěvek od palikx »

omlouvam se ze sem napisu ale mam naprosto stejny problem.kabel vytvori com port ale na portu 6 a ten mi nenabizi vag.tak ve spravci zmenim com 6 na volny com 2 a stejne vag com kabel nevidi.
co mam delat?zkousel jsem uz 3 ruzne pocitace a nic
nebo musi byt kabel pripojen do auta?
zadny jiny kabel to nevyzadoval
Skoda octavia combi 1,9TDI 81 r01
Skoda Felicia combi 1,3-50
Odpovědět

Zpět na „Diagnostika - software/hardware VW group (vag-com, supervag, ...)“