Inak aj ja som uvažoval o nejakej stolici hlavne na skušanie alternátorov kedysi som chodil na prax kde sme opravovali alternátory a štartéry a tam sme mali ELKON U400 ale myslím že sa už nevyrába jedine najaký bazár tak skus pokukať určite by som im za to nedal 160000
Má ji v nabídce Eláncar, mě ji nabízeli za 35tis protože tam beru ND.
Já ale koupil na Aukru frekvenční měnič a nějaké měř.přístroje a udělal si ji podle sebe. Celkové náklady na matroš jsou 12tis a mám co potřebuji
no fakt v domacich podmienkach nieje problem vyrobyt spickovy tester altikov doma a nepotrebujes vy...onacit dobludu chechtakov za takuto hlupost ak chces tak ta nasmerujem
stolicu na alternátori neni problém vyrobit 3 fázový motor+frekvenčný menič-A/V meter + treba osciloskop ale jak by sa dal vyrobit nejaká stolica na štartér?
ROMEK píše:ale jak by sa dal vyrobit nejaká stolica na štartér?
Pro výrobu stolice na startéry je třeba koupit ozubená kola s patřičným modulem(s cca 30-50ti zuby), udělat třecí brzdu s měřením kroutícího momentu a otáček. Pak už jen dva ampérmetry(cca 400A pro startovací proud a cca 10-20A pro proud mag. válečku). Pak už jen udělat mechanismus upínání(například prizmatické upnutí). Není to sranda, ale jde to taky. Ovšem dají se sehnat hotové například starší maďarské, valeo a podobně.
ROMEK píše:stolicu na alternátori neni problém vyrobit 3 fázový motor+frekvenčný menič-A/V meter + treba osciloskop ale jak by sa dal vyrobit nejaká stolica na štartér?
Se zatížením, blbě. Pokoušel jsem se o to pomocí setrvačníku a kotoučové brzdy, ale je problem s upnutím starteru. Test starteru bez zatížení také není k zahození, podle sluchu při troše praxe poznáš i vadnou kotvu. U ampérmetru mám bočník na 600A ale to kvůli velkým starterům
Dobrý a hlavně jednoduchý. Já sehnal uhlíkové destičky které stahuju plynule závitovkou a tím snižuju odpor ( D+ zkratuji proti mínusu) není problém 120A
Petráš píše:
Dobrý a hlavně jednoduchý. Já sehnal uhlíkové destičky které stahuju plynule závitovkou a tím snižuju odpor ( D+ zkratuji proti mínusu) není problém 120A
D+ proti minusu takovou zkoušku pomocné diody nepřežijí