platforma golf IV .octa I - Mc pherson
Moderátoři: šulda, Moderátoři
platforma golf IV .octa I - Mc pherson
už ste se někdo setkal s podivnym bouchnutim pružiny při zatáčení? zdá se mi,..jako by se zasekla a pak povolila a udělá to takovej zvuk brnknutí pružinou,..třeba až 3 x za otočení,..myslíte že se tam někde pružina seká?:-o
Re: platforma golf IV .octa I - Mc pherson
môže to robiť vrchné uloženie tlmičov,prasknutá spružina a mne také zvuky vydavalo ked som mal poškodené manžety na riadení-no presne pri vytočenom kolese,nepravidelne klopkanie.Manžety na pohľad neboli zničené,no pod nimi hrdza,bolo to za 5minút 12001marcus píše:už ste se někdo setkal s podivnym bouchnutim pružiny při zatáčení? zdá se mi,..jako by se zasekla a pak povolila a udělá to takovej zvuk brnknutí pružinou,..třeba až 3 x za otočení,..myslíte že se tam někde pružina seká?:-o
vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
škoda O1,66kw ALH,egr-off,chip vector,121ps,327Nm
EX - Kawasaki ZX 600 Ninja 110PS
- marena tdi
- Aktivista
mne to robila prasknuta pruzina...001marcus píše:už ste se někdo setkal s podivnym bouchnutim pružiny při zatáčení? zdá se mi,..jako by se zasekla a pak povolila a udělá to takovej zvuk brnknutí pružinou,..třeba až 3 x za otočení,..myslíte že se tam někde pružina seká?:-o

AUDI A4 AVANT 3,0TDI QUATTRO EX golf IV TDI 188ps 402nm...
Mne servis povedal že je to vrchne uloženie-ložisko a boli to manžety na riadení.Ne brankár30? Pomenia pol auta a hľadajú chybu ďalej.001marcus píše:už ste se někdo setkal s podivnym bouchnutim pružiny při zatáčení? zdá se mi,..jako by se zasekla a pak povolila a udělá to takovej zvuk brnknutí pružinou,..třeba až 3 x za otočení,..myslíte že se tam někde pružina seká?:-o

vw golf 1.9TDI,AHF, 81kw+race 520+egr kat off,MAF-off+ turbo by BH +ARL sanie+vymennik,brzdy 312mm+ jednohmota HDS-57+FMIC+ soft by BH-motor 199PS - 407Nm
Horní uložení nebo prasklá pružina. Vlastní zkušenost. Jel jsem takhle z vejletu dom a asi se mi seklo uložení. Za jízdy nebyly znatelný žádný rány, divný zvuky, servo si volant urvalo jako bylo třeba. A já zrovna valil zatáčky z Flájí.
Každopádně přijíždím do Teplic, železniční přejezd, projel jsem ho ve třicítce, rána jako prase a od tý doby při každym zatočení jeba jako svině, jak přeskočila pružina.
Modlil jsem se, aby to bylo jen uložení, ale bohužel, pružina prasklá. Takže dvě nový pružiny, nový dorazy a uložení.
A uložení nejdřív rozebrat, pořádně namazat a pak až složit. Protože ty zmrdi tam z výroby daj fakt jen takovou malou kuličku vazelíny, že neni divu, že se to zasekne.
Každopádně přijíždím do Teplic, železniční přejezd, projel jsem ho ve třicítce, rána jako prase a od tý doby při každym zatočení jeba jako svině, jak přeskočila pružina.
Modlil jsem se, aby to bylo jen uložení, ale bohužel, pružina prasklá. Takže dvě nový pružiny, nový dorazy a uložení.
A uložení nejdřív rozebrat, pořádně namazat a pak až složit. Protože ty zmrdi tam z výroby daj fakt jen takovou malou kuličku vazelíny, že neni divu, že se to zasekne.
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
V minulosti:
Na vrakáči neber, nemá to cenu. Nedoporučil bych ani koupi pouze jedné pružiny. Je to blbost. Dělal mi celou opravu známej, kamarád, vyučenej mechanik s malou dílničkou v garáži. Díly za jeho nákupku, práce grátis.
Dvě pružiny Kayaba, zelený. Vrchní uložení a dorazy. Na obě kola, cena 5000 Kč.
Dvě pružiny Kayaba, zelený. Vrchní uložení a dorazy. Na obě kola, cena 5000 Kč.
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002
V minulosti:
V minulosti: