Octavia TDI 66kW problém s turbem
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
Octavia TDI 66kW problém s turbem
Před rokem jsem měl problém s turbem, když jsem tomu rožnul padlo to do nouzáku a turbo se odstavilo (to jsem ještě jezdil na naftu). Laboroval jsem a bádal a nakonec z toho vylezlo že je už zakarbonovaný (180.000) a chce vyčistit. Vytáhl jsem ho, a ve SPECIAL TURBO v Prušákách to zrepasovali (vyčištění, nová ložiska, těsnění atp.) 2.700,- dobrá cena, turbo jsem šupl zpátky a bylo po problému. Celý rok jezdím na olej, první 1/4 roku jsem jezdil na ten z obchodu sice to jelo ale žádná výhra tak jsem začal povařovat MEŘO, jezdím na něj (s VIFem) už 3/4 roku a nemůžu si jej vynachválit. Leda když jsou mrazy přidám 1/4 nafty kvůli startu a je pokoj. Jenže, co se mi nestalo. Motor za poslední měsíc zase začal padat do nouzáku odstaví se turbo a to poslední dobou klidně 4x za den.
Otázka zní, je možný aby čtvrtletí jízdy na rostlináč a 3čtvrtletí na MEŘO zas to tubo zakurvily tak že to dělá stejnou rutyku jako loni?
Otázka zní, je možný aby čtvrtletí jízdy na rostlináč a 3čtvrtletí na MEŘO zas to tubo zakurvily tak že to dělá stejnou rutyku jako loni?
Oct 1.9TDI 66kW 2001
Re: Octavia TDI 66kW problém s turbem
iridium píše:Před rokem jsem měl problém s turbem, když jsem tomu rožnul padlo to do nouzáku a turbo se odstavilo (to jsem ještě jezdil na naftu). Laboroval jsem a bádal a nakonec z toho vylezlo že je už zakarbonovaný (180.000) a chce vyčistit. Vytáhl jsem ho, a ve SPECIAL TURBO v Prušákách to zrepasovali (vyčištění, nová ložiska, těsnění atp.) 2.700,- dobrá cena, turbo jsem šupl zpátky a bylo po problému. Celý rok jezdím na olej, první 1/4 roku jsem jezdil na ten z obchodu sice to jelo ale žádná výhra tak jsem začal povařovat MEŘO, jezdím na něj (s VIFem) už 3/4 roku a nemůžu si jej vynachválit. Leda když jsou mrazy přidám 1/4 nafty kvůli startu a je pokoj. Jenže, co se mi nestalo. Motor za poslední měsíc zase začal padat do nouzáku odstaví se turbo a to poslední dobou klidně 4x za den.
jj klidně i za 2 měsíce.Záleží dost na tom jak se s tím jezdí.Někdy turbo zatuhne i po 14ti denní nečinnosti když auto stojí venku.
To ti opravdu měnili i ložiska v turbu vyvážili dali nový těsnění a to za 2700Kč?Dávám turba na čištění taky do firmy kde repasujou turba a vyčištění nastavení a vyvážení plus nový těsnění k montáži 3500-4000Kč a to pokud má zdravý ložiska.
CHrysler 300C 5.7 HEMI 
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro

Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro

Re: Octavia TDI 66kW problém s turbem
To ti opravdu měnili i ložiska v turbu vyvážili dali nový těsnění a to za 2700Kč?Dávám turba na čištění taky do firmy kde repasujou turba a vyčištění nastavení a vyvážení plus nový těsnění k montáži 3500-4000Kč a to pokud má zdravý ložiska.[/quote]
Jj bylo to full pull, bez mont/demont. Protokol 2r záruka atp. To auto jezdí každý den. Když jsem to projel vagem psalo to sporadické slabý pnící tlak. Ale to chování je úplně stejné jako minule. Rozjedu to nedivočím na 120 dám za5 a jde do nouzáku. Kdybych to podržel na 4 půjde to taky:( Nevím asi jim to cvičně vyndám a vrátím jako reklamaci. Uvidíme jak se k tomu postaví. Mě nesere to že to vydrželo jen rok a něco páč na palivu svých 40.000 mám doma tak to beru jako daň za to na co jezdím ale spíš mě hlodá to že nevím jestli to tím opravdu je.
Jj bylo to full pull, bez mont/demont. Protokol 2r záruka atp. To auto jezdí každý den. Když jsem to projel vagem psalo to sporadické slabý pnící tlak. Ale to chování je úplně stejné jako minule. Rozjedu to nedivočím na 120 dám za5 a jde do nouzáku. Kdybych to podržel na 4 půjde to taky:( Nevím asi jim to cvičně vyndám a vrátím jako reklamaci. Uvidíme jak se k tomu postaví. Mě nesere to že to vydrželo jen rok a něco páč na palivu svých 40.000 mám doma tak to beru jako daň za to na co jezdím ale spíš mě hlodá to že nevím jestli to tím opravdu je.
Oct 1.9TDI 66kW 2001
- MirekX
- Aktivista
Odpovědi: 0
to by udělalo i na naftu, palivem to není, rozdělej ho sám a dej podložky nebo větší válečky a bude pokoj.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru.
KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS 

myslel obtok na turbeiridium píše:66kW, Obtok myslíš kterej ? Dík.Ivanek007 píše:a to je na 66 kw??? pokud je slabej tlak tak skus jen kouknout na obtok. pokud 81 tak rozhejbat regulaci a musí to makat.
EKOCar B100
#1:Octavia Combi '99 Black magic, AHF, EGRoff, TT-puky, 13000lm light.
#2:Octavia '97, modra metaliza, AGR,EGRoff,MAFoff
#1:Octavia Combi '99 Black magic, AHF, EGRoff, TT-puky, 13000lm light.
#2:Octavia '97, modra metaliza, AGR,EGRoff,MAFoff
- e-panolin.cz
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele:
Zbytky nespáleného rostlinného oleje pronikají do olejové náplně, tam polymerují, usazují se na kritických místech / ventily, turbo, pístní kroužky / a zvyšují viskozitu motorového oleje. Takže jsou vhodné častější kontroly motorového oleje nebo jeho výměny oproti standartnímu režimu se schváleným palivem / ČSN EN 590/.
ajajaj, to je mooc vědecký, leju pnou syntetiku a měním po 12ti. Tam problém není. Esterifikát se do oleje moc nesere. to čistej rostlináč to je jiná, toho mi přibývalo.e-panolin.cz píše:Zbytky nespáleného rostlinného oleje pronikají do olejové náplně, tam polymerují, usazují se na kritických místech / ventily, turbo, pístní kroužky / a zvyšují viskozitu motorového oleje. Takže jsou vhodné častější kontroly motorového oleje nebo jeho výměny oproti standartnímu režimu se schváleným palivem / ČSN EN 590/.
Oct 1.9TDI 66kW 2001
- e-panolin.cz
- Sběrač informací
- Kontaktovat uživatele: