Ahoj cca půl roku pozoruji rozklepání auta cca od 150km/h někdy až od 170. Vyvýžením kol to není, ty jsou ok. Ted mi začalo hučet levý přední ložisko. Pravděpodobně to bude od toho klepání. Jenže byl jsem u více mechaniků a nikdo neví čím to může být. čepy, sylembloky, stabilizátor, vše ok. Mám podezření na homokyneťák. Myslíte že to bude tím? Jde to nějak vyskoušet? Nebo polosa? To klepání je fakt hnusný, upně to vibruje.
Díky moc za radu, rád bych to udělal najednou s tím ložiskem.
Díky za rychlou reakci, všechny manžety na poloosach a homokineťákách vypadají vpořádku. cca před 2 roky byla měněna manžeta na levym homokineťáku ta byla prasklá, ale v kloubu nijak nelupe tak nevím.
Obojí, přidání plynu na to nemá vliv jen ta rychlost, možná se to jen nepatrně zmírní po ubrání, ale jen malinko. Spíš je n pocit. Koukám na kelly a jsou tam jen vnější klouby a nebo celá poloosa.
zkus zahybat poloosou (axialne) nesmi byt volna,mel jsem takovou zavadu na audine,polosa byla uvlnena na kloubu(vnitrni krouzek) a pri urcite rychlosti zacala jakoby litat od kola k prevodovce a opacne a to byly ty vibrace ,
Az bude mít volnou zdviž tak na to mrknu. Ted jsem s tim jel cca 100km
a kus po pškný silnici a lehce se to klepe už od 60kmh. Ale nejde to od volantu, třese se celý auto.
Když jsou ty vnitřní klouby suché,/nechtějí se vyklánět a vlastně točit/ jde to od volantu....Když to dělá s celým autem, je to spíš převodovka, nebo dvouhmota...Ale je lepší déle diagnostikovat, než rychle měnit..
Ono je kolikrát dobré, vyjet nad serpentiny, otočit se, rozjet se, vypnout motor a zatnout svaly a připravit nohu na tvrdé brzdění a jet jen setrvačností/bez rádia/..Kolikrát člověka překvapí, jak protestují zkurvené gumy...a vyloučí se vliv motoru..