castrol edge zkušenosti
Moderátoři: šulda, Moderátoři
castrol edge zkušenosti
Ahoj všichni, chci se zeptat na Vaše zkušenosti s Castrol Edge turbo diesel 5W- 40, nedávno jsem měnil s tím že bude kvalitní pro moje PD, ale motor je o hodně hlučnější, už při prvním startu trvá o dost déle než se ztiší, mám to z Eshopu, tak jen doufám že to neplní nějakou s...kou v polsku, navíc ho ani moc nechválí kvůli nízkému TBN, původně tam byl castrol magnatec 5W -40, který ani nesplňoval 505.01, ale stroj šlapal jak hodinky, za radu popř. tip na kvalitní olej pro PD předem díky.
VW GIV 1.9 TDI PD
-
slovacek.milos
- Aktivista
Magnatec používal můj zákazník a nebyl problém, motor šel pěkně tiše, ale já teď pro jistotu u jeho vozu přešel na olej Delphi se specifikací PD i když vím, že motor nemá rád neustále měnit oleje,..ale teď si přede stejně krásně..Ale co může být za větší signál než HLUČNOST motoru, k tomu jej vylít a nalít med, který motor ztišší...Párkrát se mi stalo, co píše Miloš..a trochu se divím, že oleje OW doporučuje továrna...Ale ona s její olejovou politokou byla vždy na štíru- viz LL.
nepropadat panice...
-
slovacek.milos
- Aktivista
já na ty OW mám asi tři auta, jsou ale dovezené z ameriky nebo kanady, jak se ohřeje motor je to jak šicí stroj, s CR vstřikováním,jericho-3 píše:Magnatec používal můj zákazník a nebyl problém, motor šel pěkně tiše, ale já teď pro jistotu u jeho vozu přešel na olej Delphi se specifikací PD i když vím, že motor nemá rád neustále měnit oleje,..ale teď si přede stejně krásně..Ale co může být za větší signál než HLUČNOST motoru, k tomu jej vylít a nalít med, který motor ztišší...Párkrát se mi stalo, co píše Miloš..a trochu se divím, že oleje OW doporučuje továrna...Ale ona s její olejovou politokou byla vždy na štíru- viz LL.
bohužel zákaznící mají jiné olejové pocity a stím nehodlám ani
nic dělat
-
slovacek.milos
- Aktivista
Tak to jsem netušil co způsobí pouhá výměna oleje, a to 5W - 40 za 5W - 40 stejné značky, ale byla to asi jen otázka času, motor má už něco najeto "180tis", gumičky samozřejmě měním, hlučnost se začala projevovat hned po výměně, předtím šel motor příjemně potichu i při prudším přidání plynu jenom zabručel, teď jde dost "tvrdě" a to v jakýmkoliv režimu, studený, teplý, volnoběh, jízda, při sešlápnutím plynu ani nemluvě, kdybych věděl že tomu pomůže olej vylít a dát nový tak do toho jdu( momentálně mám najeto tak 1000km), zkusím se podívat na ty hydroštěly, nevíte na kolik asi vyjde hydroštěl na Golg IV ? Díky za rady.
Naposledy upravil(a) dominik dne 09 úno 2011, 10:24, celkem upraveno 1 x.
VW GIV 1.9 TDI PD
-
slovacek.milos
- Aktivista
si to zkus a staré PD poděkuje, když ti přeskočím k CR tak mi borec na superturbo 15W40 přejel servis o 39.OOO km to je 54.OOO km, až začala blikat kontrolka oleje , motor má za sebou další dva servisy po 15.OOO km a v poho,nogis píše:By vám PD poděkovalo, narvat mu 15W.Co je ten 0W-? 30? To je ten důvod případných problémů.
ale nechci se stebou pustit do olejů co ti píšu jen moje zkučenosti a mysli si co chceš miloš
-
slovacek.milos
- Aktivista
tak to tak dělej,dhfool píše:Vždycky, když naliju EDGE, tak je motor tíšší a říkají to i zákazníci, tak nevím...
já dával turbo plus snad 1O let a volá mi dodavatel proš si nevemu superturbo je o pátr kaček dražší a kvalita několikanásobně vyšší, tak dávám superturbo 15W4O snad už 1O let, mám felici 42O.OOO, JTD kolem půl mega, taky zadřené motory bez oleje a jedou dál
ale nervu to na silu, když přijede tdci a je tam 5W castrol tak objednám v kelly a dám cotam patří, ¨¨
stím superturbem jsempořečilmnoho problémů a i ostatní cosi něvěděli rady