Fabia a občasné vibrace volantu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
wiix
Nováček
Odpovědi: 0

Fabia a občasné vibrace volantu

Příspěvek od wiix »

Prosím o pomoc, někdy, třeba 1x za 100km se mi rozkmitá volant, že skoro nejde udržet, většinou při vyřazení na neutrál, ale není to pravidlo. Poloosy, klouby, atd. jsou v pořádku, při vybracích není slyšet žádný mechanický zvuk. Mohlo by to dělat servo ? Díky za info.
slovacek.milos
Aktivista

Re: Fabia a občasné vibrace volantu

Příspěvek od slovacek.milos »

wiix píše:Prosím o pomoc, někdy, třeba 1x za 100km se mi rozkmitá volant, že skoro nejde udržet, většinou při vyřazení na neutrál, ale není to pravidlo. Poloosy, klouby, atd. jsou v pořádku, při vybracích není slyšet žádný mechanický zvuk. Mohlo by to dělat servo ? Díky za info.

nějaké vetčí kroucení volntem umí jen homokynetáky v kole a brzdy které si navlní kotouče,

stejný problém jsem řešil tento týden, třeba po ujetí 4o km se stalo auto skoro neovladatelné, v plném rejdu bylyhomouše v klidu žádné cvrdlikání nebo křupání, tak jsme dali pravý nový a problém se opakoval, tak jsme ten starý pravý dali za levý a je klid

kdysi dávno mi svolantem kroutily zadřené vodítka třmenů u brzd toyta raw

auto se stalo takřka neovladatelné, někdy to udělalo po 1OOkm jindy podeseti, miloš
wiix
Nováček

Příspěvek od wiix »

Díky za tip, brzdy jsou v pořádku, žádný třmen nevysí, koutouče jsou rovné. Co se týká kloubů, tak jsou taky OK, a hlavně, kloub by byl spíš cítit a slyšet cvakání, ale v tomhle případě to nedělá nic jiného, než že se rozkmitá volant.
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Kdyby to mělo dělat servo, tak ho zkus vyřadit a projet se.
Oct asv 2000, DieselPower
Vici
Aktivista

Příspěvek od Vici »

wiix píše:Díky za tip, brzdy jsou v pořádku, žádný třmen nevysí, koutouče jsou rovné. Co se týká kloubů, tak jsou taky OK, a hlavně, kloub by byl spíš cítit a slyšet cvakání, ale v tomhle případě to nedělá nic jiného, než že se rozkmitá volant.
no že je to kloub kolikrát poznáš až jej (je) vyměníš a trefíš ten správný.
při troše smůly nemusí ani cvakat a prostě si vzpomene že se mu nechce makat a potřese ti rukama přes volant...
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

no že je to kloub kolikrát poznáš až jej (je) vyměníš a trefíš ten správný.
při troše smůly nemusí ani cvakat a prostě si vzpomene že se mu nechce makat a potřese ti rukama přes volant...[/quote]

přesně a nepoznáš ani v kloubu nic,

ještě jsem si vzpoměl na záhadné třepání, kola byly čerstvě vyvážené, a nové gumy !!!!!!!! takže se vyloučili,

hodím kolo na vyvažovačku a pořád dovažuji, rozhodil jsem kolo a bylo plné toho gumového prachu co se ti naloupe, když jedeš po prázdném, nová guma a bylo po problému, pan majitel jako jediný řidič vzádném případě nejelpo prázdnu :roll: ;) miloš
wiix
Nováček

Příspěvek od wiix »

Díky všem za info, trochu mi vrtá tek loub, ale co jsem se setkal, tak je ten kloub alespoń načatý a třeba v rejdu je cítit,ale tady ten nic nedělá a hlavně při rozkmitání není cítit klasický zvuk lebra. Dobrý nápad vyřadit servo, pokud stačí odpojit snímač řízení, ale problém je v tom, že to kmitání vzniká nepravidelně, jedno za čas. Mohl by být servo třeba zavzdušněné ?
Tomas6
Aktivista

Příspěvek od Tomas6 »

Mi to na fele dělalo taky.Volant nešel ani udržet,ale jen někdy a spíš při menší rychlosti.Vyměnil jsem kloub a bylo to OK.Manžeta byla OK,kloub po rozdělání a vyčištění nejevil známky poškození,ale byl to určitě on...
OIII 1.4 TSI 240 000km
FI HTP LPG 340 000km
1pavel
Aktivista

Příspěvek od 1pavel »

90% kloub kola , memusí mít vůli jen se zadírá , většinou co jsem se setkal to bylo po výměně manžety a špatném nebo žádném namazání
G4 ARL chip Reesha , turbo - Oleg turbopower (2,... bar )
140 KW 435 nm ( na ježdění do práce ideál )( bude na prodej )
A5 3.0 TDI 210 KW pracovní
škoda 120 L zábava
G7 GTD náhrada za G4
micar
Přispěvovatel

Příspěvek od micar »

je to vnějším kloubem 8)
SUPERBII MR2013, CR 103KW,Ambition plus
Roomster 2/2011 , TSI,Style plus
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“