Octavia 2003 66kw tdi předvstřik - VYŘEŠENO !!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

esik33
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Octavia 2003 66kw tdi předvstřik - VYŘEŠENO !!!

Příspěvek od esik33 »

Dnes jsem byl u kámoše co dělá už kupu let diessel motory.. Napíchnl mé autí Octavii tdi 66kw ALH na pc a prý v celku dobrý jen že mi kolísá hodnota předvstřiku co je někde na čerpadle... Že prý má být v nějaké toleranci a u mě je mimo - myslím výš.. Čísílka mi říkal ale už je nevím. Je pravda,že to už nechytá na tuk ale na druhý tuk...a spotřeba je o 2l vyšší... Mysleli jsme že mám špatný čidlo na teplotu ale to je prý dobrý /to k tý spotřebě/ Říkal,že se občas přidřou nějaký válečky na tom čarpadle co ovládají právě ten předvstřik... Podotýkám že je to známý...tím chci říct,že mě nelanaří do nějaký opravy-jen se nabídnul že mi autí zkontroluje přes pc a taky tak učinil. Co si o tom páni opraváři myslíte? Popřípadě nechat opravit a nebo to ničemu nevadí?Auti na pohled nekouří jen v noci když za mnou někdo jede a svítí je vidět dým... Ale to asi káždý zná.. Popřípadě kolik by stálo vyměna těch válečků? Tudíž vyndání a zandání čerpadla? Díky...zdraví vás esik ze svazu ojetářů :( :)
Naposledy upravil(a) esik33 dne 16 bře 2011, 19:40, celkem upraveno 1 x.
Škoda Octavia combi 1,9 tdi 66kw 2004
Rider.23
Aktivista

Re: Octavia 2003 66kw tdi předvstřik

Příspěvek od Rider.23 »

esik33 píše:Dnes jsem byl u kámoše co dělá už kupu let diessel motory.. Napíchnl mé autí Octavii tdi 66kw ALH na pc a prý v celku dobrý jen že mi kolísá hodnota předvstřiku co je někde na čerpadle... Že prý má být v nějaké toleranci a u mě je mimo - myslím výš.. Čísílka mi říkal ale už je nevím. Je pravda,že to už nechytá na tuk ale na druhý tuk...a spotřeba je o 2l vyšší... Mysleli jsme že mám špatný čidlo na teplotu ale to je prý dobrý /to k tý spotřebě/ Říkal,že se občas přidřou nějaký válečky na tom čarpadle co ovládají právě ten předvstřik... Podotýkám že je to známý...tím chci říct,že mě nelanaří do nějaký opravy-jen se nabídnul že mi autí zkontroluje přes pc a taky tak učinil. Co si o tom páni opraváři myslíte? Popřípadě nechat opravit a nebo to ničemu nevadí?Auti na pohled nekouří jen v noci když za mnou někdo jede a svítí je vidět dým... Ale to asi káždý zná.. Popřípadě kolik by stálo vyměna těch válečků? Tudíž vyndání a zandání čerpadla? Díky...zdraví vás esik ze svazu ojetářů :( :)
Tak předně, než budeš něco měnit by to chtělo ten předvtřik správně nastavit, tedy nejlépe k modré linii, která je cca na hodnotě 50 (je to práce na 15min)... To že předvstřik kolísá bývá opravdu známkou opotřebení čerpadla, ale záleží o kolik, jestli o tři jednotky, tak je to v klidu (takhle kolísá na nšem SDi při 240t km), jestli skáče víc, pak už by to asi problém byl... Z vlastní zkušenosti mohu říct, že vyšší předvstřik znamená vyšší kouřivost a i zvýšenou spotřebu, ikdyž teda určitě ne o 2 litry... Jo i na starty má zásadní vliv právě správně seřízený předvstřik! No a pak kdybys chtěl něco spravovat, tak vzhledem k velkému množství nabízených čerpadel se asi víc vyplatí koupit čerpadlo druhé, použité, cenově to je kolem 3000Kč, nedávno sem viděl skoro nové za 5t Kč... Ale ještě bych se podíval na množství vstřikované nafty, to se dá na tom čerpadle taky nastavit a pokud je ta hodnota hodně mimo (má být cca 3,5-4 mg/R), třeba 9mg/R pak to taky víc hulí a o spotřebě ani nemluvě... Takže než začneš něco měnit, provést diagnostiku všeho co jde, zkusit naladit přes PC, respektive na čerpadle ty hodnoty a když se to ani pak nezlepší, tak pak teprav řešit případnou závadu... Jo a taky zkontrolovat rozvody, jestli jsou správně nastavený, mohlo to třeba o zub skočit, nevím, jak je tam máš dlouho... Kolik má to auto najeto?
BMW e60 525d 2993ccm 145kW FL 2007- moje nová láska :punk: ...
BMW e46 320d 110kW Sport Edition 2004- nádherné vzpomínky...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Tak tak ako píše kolega.Ja ma ten sam motor a predvstrek lieta tak cca 2-3 jednotky medzi 43-46.Treba správne naladiť predvstrek ako piše kolega čo najbližšie k modrej čiare,alebo naladiť podľa ucha sledovať TDI Graph a počuvať kedy je ten motor tichši,lebo ak je nad modrou tak kapanek motor sa stane hlučnejši.(sice nemam s tymto skúsenosť,ale niekde to tu bolo preberane na fore).Ja mam medzi 43-46 a fpohode štarty aj pri -20C.Ono keď je predvstrek kdesi za humnami tak to robi galibu.Ja som mal predvstrek kdesi mimo tolerancie ani mi ho nezobrazilo a v lete bolo okolo 25 stupnov a beda natočiť motor.Štartoval som niekedy až tri krat kym to chytili a keď chytilo tak kudole dymu z vyfuku.Treba správne mať nastaveny predvstrek dobre žhaviče,baterku v kodicií a nebude problem zo štartami.A ako píše kolega ak to moc lieta na grafe,tak to bude opotrebovaným čerpadla ak to robi tie dve tri jednotky tak by som jazdil veselo dalej. ;)
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
esik33
Přispěvovatel

Příspěvek od esik33 »

Auto je 25000km po rozvodech a do listopadu jezdilo supr... i ted jezdí asi dobře jen za trošku víc... No a ta diagnostika ukázalo jako závadu právě ten předvstřik... Celkově má najeto 135000km...poctivích. Nestartuje zas až tak zle....Jen dřív to bylo na tuk a ted ..jedno kratší zastartování-takové to krátké otočení motorem a po druhé to už chytne hned...
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

esik33 píše:Auto je 25000km po rozvodech a do listopadu jezdilo supr... i ted jezdí asi dobře jen za trošku víc... No a ta diagnostika ukázalo jako závadu právě ten předvstřik... Celkově má najeto 135000km...poctivích. Nestartuje zas až tak zle....Jen dřív to bylo na tuk a ted ..jedno kratší zastartování-takové to krátké otočení motorem a po druhé to už chytne hned...
Starty se odvíjí podle toho předvstřiku... Jak říkám, udělej tu diagnostiku znovu a pořádně- napiš nám o kolik to skáče a taky se koukni na tu hodnotu vstřikovaného množství nafty (je to druhé pole ve skupině 001 v bloku měřených hodnot)... 135t km je téměr vyloučeno, že by bylo čerpadlo v řiti, běžně se dožívá 250t km +, a spíše o dost více!!! V našem autě má najeto cca 240t km a krom toho, že skáče o 2-3 tak vše šlape jak má a všechny hodnoty jsou naprosto v normě... Taky sem měl trochu horší starty a nastavení předvtřiku to vyřešilo. Je to práce na 15-30min, tak tím nic nezkažíš a určitě není vhodné jezdit z dlouhodobějšího hlediska s předvstřikem někde úplně mimo toleranci...
Historie-Favorit,Uno 1.3D,Pony,Rover 414i,Panda 1.2i,Stilo 1.9M-JTD,Sorento,Mondeo 2.0LPG
esik33
Přispěvovatel

Příspěvek od esik33 »

..no jo kucí....já tomu moc nerozumím...musím tedy za tím mým známým at to tedy ještě jednou napíchne... Ale vím,že říkal že už se setkal s tím,že tam jsou někde v čerpadle nějaký ty válečky na předvstřik a ty že se přidřou... že by stačilo to tam vyčistit popřípadě vyměnit a znova to seřidit... Nerozumím tomu... Ale i tak by to asi nic levného nebylo....nějaká ta nová sada těsnění...práce... válečky... ách jó-zlatý nový autííí i když asi taky ne-e :roll:
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

Daj nastaviť predvstrek.Pokiaľ budu štarty rovnake,tak to potom dalej rieš,zaklad je predvstrek ako piše kolega a davka paliva.Ak chceš niečo spraviť pre čerpadlo a vstreky,tak pri tankovani daj adiva ako napr.VIF.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
picus16
Přispěvovatel

Příspěvek od picus16 »

skočený to nebude to by měl křivku nad monitorem nebo by jí vůbec neviděl.srovnej předvstřik,mrkni na žhaviče můžou bejt nějaký v pr...li.Přeci jen je ještě chladno.Čerpadlu nic nebude JESTLI TO MÁ KILOMETRY POCTIVÝ (crazy)
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

picus16 píše:skočený to nebude to by měl křivku nad monitorem nebo by jí vůbec neviděl.srovnej předvstřik,mrkni na žhaviče můžou bejt nějaký v pr...li.Přeci jen je ještě chladno.Čerpadlu nic nebude JESTLI TO MÁ KILOMETRY POCTIVÝ (crazy)
No pozor, však on píše, že ho má mimo toleranci a vysoko, nikde nepsal, jestli mu to skáče kousek nad čarou, tedy třeba kolemm 80 nebo tam má 200 a ani tu křivku nevidí, nepsal jestli mu skáče křivka na grafu nebo číslo v poli dva ve skupině OOO... Jkao taky si nemyslím, že to je skočený, ale možnost je to také, byť krajní, tak sem ji také zmínil... Stejně si myslím, že to bude stačit jen nastavit a vše bude OK, protože aby to čerpadlo odešlo tak brzy, tak to by musel být velká náhoda a hodně nepodařenej kus z výroby, nebo by musel jezdit kdo ví na co...
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

Johny_RS píše:Daj nastaviť predvstrek.Pokiaľ budu štarty rovnake,tak to potom dalej rieš,zaklad je predvstrek ako piše kolega a davka paliva.Ak chceš niečo spraviť pre čerpadlo a vstreky,tak pri tankovani daj adiva ako napr.VIF.
Tak tak, když budeš jezdit na kvalitní naftu a třeba i dávat VIF, tak na těchto motorech to čerpadlo přežije věčnost a ani vstřiky neodchází...
picus16
Přispěvovatel

Příspěvek od picus16 »

tak tak,viděl jsem 650 tisíc a vše původní
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Rider 23-Nechce se mi věřit, že při přeskočení řemenu o zub by majitel nezaznamenal změnu a o VAGU nemluvím..To se pozná sluchem a motor jde na ho.no..Ale třeba se pletu../nemluvím o situaci, kdy při výměně rozvodů dá špatně řemen a šrouby má na konci../.
nepropadat panice...
Rider.23
Aktivista

Příspěvek od Rider.23 »

jericho-3 píše:Rider 23-Nechce se mi věřit, že při přeskočení řemenu o zub by majitel nezaznamenal změnu a o VAGU nemluvím..To se pozná sluchem a motor jde na ho.no..Ale třeba se pletu../nemluvím o situaci, kdy při výměně rozvodů dá špatně řemen a šrouby má na konci../.
Tak možná sem to trochu přehnal (myslel sem spíš špatně nastavené než přeskočené), ale na druhou stranu sem viděl už motor, kde rozvody neseděly a šel celkem ok... S borcem co to měnil sme nad tím stáli a nechápali, že ten motor vůbec běžel a docela i bez projevů, jen na prd starty a spotřeba... Ale když je má nedávno dělané a má předvstřik kdesi v řiti, tak je možné, že je někdo špatně nastavil, takže tou kontrolou by určitě nic nezkazil... Jinak samozřejmě nejjednodušší bude začít s pořádnou diagnostikou a nastavením toho předvstřiku (pokud to půjde) a vstřikované dávky, to je asi základ a nic moc to nestojí, krom trochy času ;)
octavia70
Nováček

Příspěvek od octavia70 »

N 108 ten za to může :D dá se o tom polemizovat , dá se nesouhlasit , ale to je tak vše co se s tím dá udělat ....
vilém
Nováček

Příspěvek od vilém »

Nepíšeš jestli to startuje hůř pořád nebo za tepla či studena. Skočenej diesel asi moc nepojede. Tak benzínovej 16V by zoubek přechrup. To už jsem taky viděl, dokonce na svým autě, který jsem koupil a pak dělal rozvody.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“