Felicie přebijí
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Felicie přebijí
Ahoj.
Dal jsem novej regulátor a furt ukazuje 15 - 16v.
Dal jsem novej regulátor a furt ukazuje 15 - 16v.
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Měnit všechny není důvod, stačí je změřit a vyměnit tu špatnou.Jarda S. píše:samozřejmě ale málokde je seženešbobG3 píše:Záleží taky čím to měříte, jinak diody se dají vyměnit.a když už tak měnit všechny

Problémy s diodami a ŘJ alternátoru nastanou často po startování Carstartem zejména při úplně vybitém aku.
G3 Variant synchro
Taky je sem tam měním, ale třeba u felicie je to zabitej čas. Ty diody už v tom chladiči po vylisování nedrží a odvod tepla není jak by měl být. Navíc je to pěkná drbačka. Vzhledem k ceně celého bloku to už u felicie nedělám.bobG3 píše:Měnit všechny není důvod, stačí je změřit a vyměnit tu špatnou.Jarda S. píše:samozřejmě ale málokde je seženešbobG3 píše:Záleží taky čím to měříte, jinak diody se dají vyměnit.a když už tak měnit všechny
Dělal jsem to na různých alternátorech, někde to jde líp, někde hůř. Sehnat se dají chce to jen vědět kde. Opravdový průšvih je zničená ŘJ alternátoru - třeba u Astry - stojí kolem 15000.
Problémy s diodami a ŘJ alternátoru nastanou často po startování Carstartem zejména při úplně vybitém aku.
-
- Aktivista
-
- Aktivista
[quote="jericho-3"]Kdysi bývalo , že dobíjení šlo natvrdo, když nebylo ukostřené relé...Ale tady je to asi nemožné..[/quote
mi šlo kdysi dobíjení natvrdo u erka š 110R, supěla baterka tak jsem ohl opěrák av tom momentu mi baterka vybouchla do obličeje, nic jsem neviděl ale bylo po dešti a vzpoměl jsem si že byla za autem kaluž umyl jsem si ksicht a jel k doktorovi, dobře to dopadlo
mi šlo kdysi dobíjení natvrdo u erka š 110R, supěla baterka tak jsem ohl opěrák av tom momentu mi baterka vybouchla do obličeje, nic jsem neviděl ale bylo po dešti a vzpoměl jsem si že byla za autem kaluž umyl jsem si ksicht a jel k doktorovi, dobře to dopadlo

slovacek.milos píše:Docela krutý. Mě někdo vyprávěl že v ČSAD někdo u Liaz-ky chtěl vyměnit aku, strčil ksicht k tomu kaslíku kde jsou baterky a kličem prošlusoval kontakty. Řekl bych že vylezl z hlavou jako Freddy Kruegerjericho-3 píše:Kdysi bývalo , že dobíjení šlo natvrdo, když nebylo ukostřené relé...Ale tady je to asi nemožné..[/quote