Jaký klíč na zadní brzdové třmeny Oct.I?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Jaký klíč na zadní brzdové třmeny Oct.I?
Nevěděl by někdo, jaký použít klíč na šrouby zadních brzdových třmenů kotoučových brzd u Octavie I? Je tam špatně vidět, nicméně zdá se mi, že by mohlo jít o nějaký inbus, na Torx se mi díra v hlavě šroubu jeví jako málo "hvězdičková"...
Díky
Díky
Hmmm....tak jsem se asi blbě díval. Zdálo se mi, že dva šrouby držící třmen (z vnitřní strany, tedy za kotoučem) mají šestihranné díry a hlava je z vnějšku kulatá...Marek77 píše:V zadních brzdách??? Jaký torx nebo imbus???
Tam je osmička šroub na třináctku klíč a protikus (tyčku) přidržíš klíčem 16.
Standardně z výroby jsou tam klasické osmičky šrouby s šestihrannou hlavou na třináctku klíč. Pokud tam máš něco jiného, musel to tam někdo dát potom. A jestli je to imbus, pak nejpravděpodobněji taky osmička.
Tedy pokud se oba bavíme o stejných šroubech, které drží prase na držáku. Jestli myslíš šrouby, které drží držák na náboji, pak je možné, že tam imbusy jsou. Ale to jsem nikdy nesundaval, takže nevím.
Tedy pokud se oba bavíme o stejných šroubech, které drží prase na držáku. Jestli myslíš šrouby, které drží držák na náboji, pak je možné, že tam imbusy jsou. Ale to jsem nikdy nesundaval, takže nevím.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Marek77 se baví o šroubech třmen- držák
JirkaOc se baví o šroubech držák třmenu- náprava.
Jsou to imbusové šrouby na sedmičku nebo osmičku imbus, teď přesně nevím, ale asi na 80% to je 8čka.
JirkaOc se baví o šroubech držák třmenu- náprava.
Jsou to imbusové šrouby na sedmičku nebo osmičku imbus, teď přesně nevím, ale asi na 80% to je 8čka.
Škoda Octavia1 Combi ASZ, EGR, KAT, MAF off, kit GTB1756V, FMIC 160mm+ALU60mm, HDS57,76downpipe/60.3/60.3AMA, sání90,předek323Brembo-zadek288MD,chip 227HP 464Nm TDI Fun
Mně na Galaxy tam patnáctka nejde. Dělaly se dva druhy - jedny na patnáctku, jiné na šestnáctku. Šestnáctkou klíčem udržím i patnáctku šestihran, zatímco patnáctkou klíčem šestnáctku šestihran nikoli - proto pokaždé sáhnu po šestnáctce klíči a vím, že to půjde
.

Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)