pohon na olej a nezavisle topeni Vebasto

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

Odpovědět
alli86
Nováček
Odpovědi: 0

pohon na olej a nezavisle topeni Vebasto

Příspěvek od alli86 »

Ahoj vsem precetl jsem snad cele forum :-D tak nezbyva nez zalozit tema :-)
zajimalo by me jak je to s pohonem na olej s nezavislym topenim v aute.
Pokud bych mel automatickou prestavbu napr. odtud sada Comfort
co by mi to prepinala po zahrati paliva na 70-80C coz pocitam tak nezavisle Vebasto udela.
A vsak predpokladam ze pokud nejsou klicky v zapalovani tak by to jelo s defaultu a to by bylo z nafty. Ale jak by to bylo pri jizde. to by mi do topeni sel olej a to uz nevim jak by to topenicko co je za takovych 40000 rozdychalo.
budu rad za rady. mam planu tuto prestavbu nechat nainstalovat do Skoda Octavia 2 m.r. 2006 1.9 TDi PD[/url][/code]
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

Mam ve Vectre z vyroby "přihřívání" coz je vlastne uplne stejna jednotka jako nezavisle topeni s tim ze to jen nefunguje samostatne ale sepne se to az s motorem a na provoz 1:1 olej s naftou odolava zatim i v zime takze si troufam tvrdit ze s dvounadrzovym systemem by to jelo bez problemu i na ohraty cisty olej.
Na druhou stranu nezavisle topeni ma svoje vlastni cerpadelko na palivo tak nevidim duvod (snad krome uspory ktera ale nebude horentni) proc to nenechat zapojene pouze na nadrz s naftou a olej v topeni vubec neresit.
alli86
Nováček

Příspěvek od alli86 »

Aaaha, tak ze ma vlastni cerpadlo a muze byt napojeno pouze na naftu. to zni dobre. Tim by se to pak vyresilo. Dekuji za odpoved.
Alli86
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

Pokud je to opravdu nezavisle topeni tak ma sve vlastni cerpadlo jak na palivo tak na vodu kterým se udrzuje jeji obeh v topení. Prave proto to neni zavisle na otoru ani nicem jinem ale zase clovek musi pocitat s odberem proudu a nektere auta to dokonce resi druhou baterii pokud jsou vybavene bufikem z vyroby.
alli86
Nováček

Příspěvek od alli86 »

Mam pocit ze O 2 ma jen jednu Baterku... ale ja jezdim jen dalky 100km do prace 100km z prace
Diks
ovocny
Přispěvovatel

Příspěvek od ovocny »

druha baterie byt nemusi, jen je treba pocitat se zvysenym odberem. Zkratka baterka by nemela byt "pred smrti" aby clovek v mrazech nastartoval.
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“