Jak zapojit otáčkoměr VDO

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
JiříHB
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Jak zapojit otáčkoměr VDO

Příspěvek od JiříHB »

Zdarec, potřebuju radu od odborníků. Dostal se ke mně tenhle otáčkoměr ze starého Golfa (viz. foto) a přemýšlím, že bych ho použil. Akorát nevím jak ho zapojit. Dneska jsem ho zkoušel zapojit místo otáčkoměru z favoritu (na G jsem normálně přivedl impulzy z indučky) a otáčkoměr ukazoval na volnoběh cca 200ot/min a při plném plynu cca 1000ot/min. Nevíte čím to mohlo být? Jak by to mělo být správně zapojené? Díky za každou radu! ;)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Zdeněk M
Aktivista

Re: Jak zapojit otáčkoměr VDO

Příspěvek od Zdeněk M »

JiříHB píše:Zdarec, potřebuju radu od odborníků. Dostal se ke mně tenhle otáčkoměr ze starého Golfa (viz. foto) a přemýšlím, že bych ho použil. Akorát nevím jak ho zapojit. Dneska jsem ho zkoušel zapojit místo otáčkoměru z favoritu (na G jsem normálně přivedl impulzy z indučky) a otáčkoměr ukazoval na volnoběh cca 200ot/min a při plném plynu cca 1000ot/min. Nevíte čím to mohlo být? Jak by to mělo být správně zapojené? Díky za každou radu! ;)

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Tak jak to tam mas označený, jinak to nejde, + = proud po kličku (15) G = signal s inducky (1) a kostra= minus.
JiříHB
Sběrač informací

Příspěvek od JiříHB »

Napadlo mě, jestli ten golf nebral signál z nějakého snímače otáček...Nebo že by byl otáčkoměr špatnej...? Proč by jinak ukazoval takové malé otáčky? :?
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

JiříHB píše:Napadlo mě, jestli ten golf nebral signál z nějakého snímače otáček...Nebo že by byl otáčkoměr špatnej...? Proč by jinak ukazoval takové malé otáčky? :?
No bezpečně to poznaš na Š120 , ve Fačku zas tak obycejn civka nejni, je možný že je KO. Mam asi dva ze 120.
otas1
Přispěvovatel

Příspěvek od otas1 »

JiříHB píše:Napadlo mě, jestli ten golf nebral signál z nějakého snímače otáček...Nebo že by byl otáčkoměr špatnej...? Proč by jinak ukazoval takové malé otáčky? :?
Je tam napsanej frq. rozsah,z rozdělovače to určitě nebude.
Alternátor?
JiříHB
Sběrač informací

Příspěvek od JiříHB »

Je tam napsanej frq. rozsah,z rozdělovače to určitě nebude.
Alternátor?[/quote]

Taky mě to napadlo. Takže myslíš, že po zapojení na alternátor s vývodem na otáčkoměr by to mohlo fungovat? Nebo jsou ještě alternátory s různými frekvenčními rozsahy? Tohle je pro mě fakt španělská vesnice... :o
otas1
Přispěvovatel

Příspěvek od otas1 »

Buď to zkus,nebo změř,máš-li čím.
JiříHB
Sběrač informací

Příspěvek od JiříHB »

otas1 píše:Buď to zkus,nebo změř,máš-li čím.
Co mám změřit?
otas1
Přispěvovatel

Příspěvek od otas1 »

Frekvenci.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“