Zpětný leasing?

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kapo
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Zpětný leasing?

Příspěvek od kapo »

Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli se dá nějakým způsobem zjistit, zda je na autě nějaký zpětný leasing nebo úvěr. Na internetu jsem si našel auto, který je cca o 60 tis levnější než ta samá auta. Majitel má komplet doklady od auta, servisku atd. Ale bojim se aby na to auto nebyla vázána nějaká smlouva když je tak pod cenou. Slyšel jsem že člověk si koupí auto, přehlásí ho na sebe a za dva měsíce mu ho banka zabaví že je na tom zpětný lesing nebo úvěr. Dá se tomu nějak předejít a nenaletět? Moc děkuji za rady
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Nevim jak je to u zpetneho, ale od roku 2009 uz na ojeta auta nemuze byt leasing, jen na nova. Ojeta jedine uver. Jinak zjistis to jednoduse. Mel by ti ukazat velkej technicak, protoze pokud je to pod uverem, bere si ho banka jako zastavu do uplnyho zaplaceni a prodejce ho tudiz nemuze mit u sebe. A pokud je to auto pod leasingem od nova, je v technicaku uvedeno kdo je majitel a kdo drzitel vozidla. K vymazu leasingovky dojde az po skonceni leasingu.
hansdob
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od hansdob »

cebie
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
Slavkov
Aktivista

Příspěvek od Slavkov »

fabiátor píše:Nevim jak je to u zpetneho, ale od roku 2009 uz na ojeta auta nemuze byt leasing, jen na nova. Ojeta jedine uver. Jinak zjistis to jednoduse. Mel by ti ukazat velkej technicak, protoze pokud je to pod uverem, bere si ho banka jako zastavu do uplnyho zaplaceni a prodejce ho tudiz nemuze mit u sebe. A pokud je to auto pod leasingem od nova, je v technicaku uvedeno kdo je majitel a kdo drzitel vozidla. K vymazu leasingovky dojde az po skonceni leasingu.
Mám pocit, že tam může být "díra", kdy má velký TP "majitel" na provedení STK
GIV Variant TDi ???kW
yirka
Aktivista

Příspěvek od yirka »

přiklonil bych se také k prověření u cébie, za těch pár korun to stojí, ale nejdřív bych kontaktoval prodávajícího, pak ti přijde mejl, že chce zálohu aniž bys auto viděl a tím by se ti sen o levném a pěkném autí měl rozplynout
fabiátor
Moderátor

Příspěvek od fabiátor »

Slavkov píše:Mám pocit, že tam může být "díra", kdy má velký TP "majitel" na provedení STK
jj muze, ale na druhou stranu uz je to procedura navic, ktera to cely komplikuje. Musis pozadat o vydani, nektere banky ti ho automaticky poslou kdyz se blizi konec TK, ale daji si podminku, ze ho musis do urcity doby vratit, jinak sankce. Takze dotycny by se musel trefit do lhuty k provedeni TK a vraceni OTP zpet bance.

Spis bych cekal zfalsovany TP, nebo jeho kopii s vymluvou, ze original ma manzelka, nebo ze ho ted nemuze najit atp.
TK
Přispěvovatel

Re: Zpětný leasing?

Příspěvek od TK »

kapo píše:Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli se dá nějakým způsobem zjistit, zda je na autě nějaký zpětný leasing nebo úvěr. Na internetu jsem si našel auto, který je cca o 60 tis levnější než ta samá auta. Majitel má komplet doklady od auta, servisku atd. Ale bojim se aby na to auto nebyla vázána nějaká smlouva když je tak pod cenou. Slyšel jsem že člověk si koupí auto, přehlásí ho na sebe a za dva měsíce mu ho banka zabaví že je na tom zpětný lesing nebo úvěr. Dá se tomu nějak předejít a nenaletět? Moc děkuji za rady
Pokud nabydeš takové vozidlo podle obchodního zákoníku nikdo ti ho nesebere. To znamená: Kup to auto přez bazar a nejlépé na firmu (OSVČ) a nikdo nemá právo ti ho sebrat.
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“