Zpětný leasing?
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Zpětný leasing?
Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli se dá nějakým způsobem zjistit, zda je na autě nějaký zpětný leasing nebo úvěr. Na internetu jsem si našel auto, který je cca o 60 tis levnější než ta samá auta. Majitel má komplet doklady od auta, servisku atd. Ale bojim se aby na to auto nebyla vázána nějaká smlouva když je tak pod cenou. Slyšel jsem že člověk si koupí auto, přehlásí ho na sebe a za dva měsíce mu ho banka zabaví že je na tom zpětný lesing nebo úvěr. Dá se tomu nějak předejít a nenaletět? Moc děkuji za rady
- fabiátor
- Moderátor
Odpovědi: 0
Nevim jak je to u zpetneho, ale od roku 2009 uz na ojeta auta nemuze byt leasing, jen na nova. Ojeta jedine uver. Jinak zjistis to jednoduse. Mel by ti ukazat velkej technicak, protoze pokud je to pod uverem, bere si ho banka jako zastavu do uplnyho zaplaceni a prodejce ho tudiz nemuze mit u sebe. A pokud je to auto pod leasingem od nova, je v technicaku uvedeno kdo je majitel a kdo drzitel vozidla. K vymazu leasingovky dojde az po skonceni leasingu.
-
- Aktivista
Mám pocit, že tam může být "díra", kdy má velký TP "majitel" na provedení STKfabiátor píše:Nevim jak je to u zpetneho, ale od roku 2009 uz na ojeta auta nemuze byt leasing, jen na nova. Ojeta jedine uver. Jinak zjistis to jednoduse. Mel by ti ukazat velkej technicak, protoze pokud je to pod uverem, bere si ho banka jako zastavu do uplnyho zaplaceni a prodejce ho tudiz nemuze mit u sebe. A pokud je to auto pod leasingem od nova, je v technicaku uvedeno kdo je majitel a kdo drzitel vozidla. K vymazu leasingovky dojde az po skonceni leasingu.
GIV Variant TDi ???kW
- fabiátor
- Moderátor
jj muze, ale na druhou stranu uz je to procedura navic, ktera to cely komplikuje. Musis pozadat o vydani, nektere banky ti ho automaticky poslou kdyz se blizi konec TK, ale daji si podminku, ze ho musis do urcity doby vratit, jinak sankce. Takze dotycny by se musel trefit do lhuty k provedeni TK a vraceni OTP zpet bance.Slavkov píše:Mám pocit, že tam může být "díra", kdy má velký TP "majitel" na provedení STK
Spis bych cekal zfalsovany TP, nebo jeho kopii s vymluvou, ze original ma manzelka, nebo ze ho ted nemuze najit atp.
Re: Zpětný leasing?
Pokud nabydeš takové vozidlo podle obchodního zákoníku nikdo ti ho nesebere. To znamená: Kup to auto přez bazar a nejlépé na firmu (OSVČ) a nikdo nemá právo ti ho sebrat.kapo píše:Zdravim, chtěl bych se zeptat, jestli se dá nějakým způsobem zjistit, zda je na autě nějaký zpětný leasing nebo úvěr. Na internetu jsem si našel auto, který je cca o 60 tis levnější než ta samá auta. Majitel má komplet doklady od auta, servisku atd. Ale bojim se aby na to auto nebyla vázána nějaká smlouva když je tak pod cenou. Slyšel jsem že člověk si koupí auto, přehlásí ho na sebe a za dva měsíce mu ho banka zabaví že je na tom zpětný lesing nebo úvěr. Dá se tomu nějak předejít a nenaletět? Moc děkuji za rady