pomocna vodni pumpa alhambra 03-me jebne

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

patrik.kloucek
Aktivista
Odpovědi: 0

pomocna vodni pumpa alhambra 03-me jebne

Příspěvek od patrik.kloucek »

ahoj kluci...poradte mi nekdo jak se nasazuje zpet vicko motorku vodni pumpy po vymene uhliku :x (wallbash) .Uz jsem to zkousel na vsechny zpusoby ale vzdycky me to pero vyleti driv a uhliky se vysunou driv nez se tam dostane komutator :bang:
Me snad z toho vazne jebne POMOOOOOOC (wallbash)
diky moc
A6TDI
Aktivista

Příspěvek od A6TDI »

strč tam podobný průměr (ořech gola , víčko pet ) teda takhle je to u starteru ...
patrik.kloucek
Aktivista

eee...to nejde...to je neco jinyho...je to vicko v kterym jsou uhliky s perem ...je vysoky asi 3cm a musi se to strcit do tela motorku kde je komutator,ale je to tak desne natesno ze tam nejde nic strcit cim bych si ty uhliky pridrzel :x (wallbash)
Lada.H
Přispěvovatel

Příspěvek od Lada.H »

Zaaretuješ pružinky třeba sirkama,kápneš vodu na uhlíky,dáš do mrazáku.
Po zamražení vyndáš sirky,sesadíš,chvilku počkáš než povolí led a motorek vrčí. :D
patrik.kloucek
Aktivista

Lada.H píše:Zaaretuješ pružinky třeba sirkama,kápneš vodu na uhlíky,dáš do mrazáku.
Po zamražení vyndáš sirky,sesadíš,chvilku počkáš než povolí led a motorek vrčí. :D
:o :o :o to jsi zkousel???to pero me prijde dost silny a navic kdyz tam kapnu vodu tak odtece... :?
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

musis napredm dat do mrazaku a pak kapnout a zas do mrazaku. Ja davam rotor do vicka s uhlikama a pak to dam do statoru. hodne drzaku uhliku ma montazni dirky do kterych strcis dratek a zablokujes uhlik proti vyjeti a po montazi dratek vytahnes a nebo si dirky muzes vyvrtat
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
patrik.kloucek
Aktivista

tuner píše:musis napredm dat do mrazaku a pak kapnout a zas do mrazaku. Ja davam rotor do vicka s uhlikama a pak to dam do statoru. hodne drzaku uhliku ma montazni dirky do kterych strcis dratek a zablokujes uhlik proti vyjeti a po montazi dratek vytahnes a nebo si dirky muzes vyvrtat
vyvrtat dirky....tohle me napadlo taky...jsou tam takovy 2 zapusteny diry v miste kde jsou uhliky,tak jsem si rikal ze tam vyvrtam diru a bude to.Takze ty diry tam jsou i original?V ktery casti ty diry jsou a jakej maji prumer?diky
tuner
Aktivista

Příspěvek od tuner »

Nevim, casto byvaji origo a nevim jestli jsou i tohoto motorku. Bvaji tak kolem 1mm prumer staci v podstate na spendlik
G2,r88,mTDI,4x4,přev.ASD,ABS/EDS,Digifiz,klima, moped Honda VTR
A4,r99, 2,5TDI, AFB, 670t.km
patrik.kloucek
Aktivista

takze kdyz je tam vrtnu tak to nebude nicemu vadit???treba mam na mysli vodu prach atd..
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

mražák nebo ideální je zmrazovací sprej, to je vyzkoušený :)
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
dafan
Sběrač informací

já to vyměnil za tohle abych to už nemusel nikdy dělat

Příspěvek od dafan »

ahoj zdravim vás všechny a chtěl jsem se podělit o svůj snadno vyřešený problém.Řeší to snad tady každý kdo si koupí nebo má galaxika.Před rokem jsem si koupil galaxika a samozřejmě my nefungovala elektrická pumpa.tak jsem se pustil do její opravy.Výměna uhlíků proběhla (.....!!!!!!!!!)v celku dobře ,ale po roce je tady problém znovu.do opravy jsem se již nepustil.nahradil jsem jí tímhle http://www.autosip.cz/autosip/eshop/1-1 ... ezuhlikove ,myslím že už mě to v životě nevypeče. jediné co se musí udělat že se musí přepíchnout menší konektor.parametry této pumpy jsou stejné jako originál 750 l/h.plus a mínus také sedí,a směr proudění vody je také stejný a jde uchytit do starého držáku,když se sundá ten co je na téhle.už to mam zamontovaný měsíc a super auto krásně topí bufík nevypíná no prostě žádný problém,znám člověka který ty čerpadla má nejetý i skonektorem tak kdyby někdo chtěl to navždy vyřešit jako já za cca 1200kč a dvě hodiny práce tak písněte.
dafan
Sběrač informací

tato pumpa to je

Příspěvek od dafan »

MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

na touranech tyhle čerpadla odcházejí jak na běžícím pásu, já bych si s tou nesmrtelností nebyl tak jistý, je pravda že u sharana je daný v suchu. Já jsem uhlíky dělal 2x a vždy to drží několik let, pravda že na léto vytahuju konektor, aby zbytečně neběhalo.
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
patrik.kloucek
Aktivista

MirekX píše:mražák nebo ideální je zmrazovací sprej, to je vyzkoušený :)
mrazak je na dlouhy lokte a spray nemam.....tak co ty dirky???
dafan
Sběrač informací

pumpa

Příspěvek od dafan »

kámoš ho má na sharanu xx let a no problem,vw tyhle čerpadla dává všude motory 1,4 tsi atd a nemaj problém
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“