Nejlepší autobaterie

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Bóďa
Aktivista
Odpovědi: 0

Nejlepší autobaterie

Příspěvek od Bóďa »

Musím se s vámi podělit o zážitek.
Asi před čtyřmi lety jsem z nějaké prašivky T3 před likvidací ušetřil autobaterii Car Technik ( zaprášená, stáří neznámé ).
Ale fungovala, tak až do konce roku 2009 jezdila v jiném autě. Od té doby neměla využití, tak jsem jí odložil s tím, že jí občas dobiju...
Tuto neděli jsem potřeboval nějakou baterii, tak si na ní vzpomněl. :D
Hodil jsem jí na nabíječku, po minutě z 2A na nulu, tak jsem jí odepsal.
Ale z nějakého neznámého důvodu jsem jí dal šanci, zkusil jí dát do auta a motor naskočil na půl otočení!!! :o :o
Dvě kruté zimy se válela v mrazech, v létě vedra a přesto zůstala plná...
Musím kouknout, jestli pod nápisem Car Technik není NASA. (LOL)
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
bobG3
Aktivista

Příspěvek od bobG3 »

(hm) dost dorý
Známá měla vartu silver, po 3 letech odešla do věčných lovišť, neměla kroupy a tak na 2 roky jsem jí koupil Starline, dneska kroutí 8 rok a to v zimě nejezdí. To ať mi někdo vysvětlí :roll:
G3 Variant synchro
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

hm, já jsem koupil bosch S4, 95Ah do sharana kvůli bufiku takže to měla bez námahy, v zimě garáž a necelý 2 roky a KO, reklamace zamítnutá...
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
bombastiq
Aktivista

Příspěvek od bombastiq »

mrkni se jestli není na té car technik nálepka US bateries ;)
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Re: Nejlepší autobaterie

Příspěvek od Martin.R »

Bóďa píše:Musím se s vámi podělit o zážitek.
Asi před čtyřmi lety jsem z nějaké prašivky T3 před likvidací ušetřil autobaterii Car Technik ( zaprášená, stáří neznámé ).
Ale fungovala, tak až do konce roku 2009 jezdila v jiném autě. Od té doby neměla využití, tak jsem jí odložil s tím, že jí občas dobiju...
Ale z nějakého neznámého důvodu jsem jí dal šanci, zkusil jí dát do auta a motor naskočil na půl otočení!!! :o :o
Přesně to samý se mi stalo z baterkou EXIDE, dokonce mi zmzla na kamen, byla nafouklá, po rozmrazení vkotelně a nabití chodí do dneška, už je to asi 6let. Jak stará byla před tim taky netušim, ale minimálně 4 roky jezdila v golfu TDi. :? :? :?
Elektronika auta a technika........
776 829390
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Já tuhle u Volva ,když mi chlap volal/ den po rozvodech/, že nemůže natočit auto /motor GDI Mitsubishi/ a něco tam cvaká...?Zastavilo se mi srdce...nemohl jsem spát, co jsem tam mohl zkurvit, když jsem se s tím tak sral a několikrát kontroloval..Pak tam přijedu a cvakání, které v telefonu /dal mi přes telefon poslechnout, jak to cvaká/ byly strašné zvuky, dělala c ívka, auto bylo bez proudu...Vidím Starline /2 roky staré/ úplně prázná, tak říkám baterka sráč K.O. Přivezu novou , auto pohoda , a pak jsem jen pro srandu ji nabil a ono jí nic není....Nakonec se zjistilo , vnouček si hrál s vnitřním světýlkem...a já když měřil odběr bylo již vypnuté....Hurá Starline.... :)
nepropadat panice...
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

Bóďa píše:...
Ja toho byl svedkem (toho nastartovani). Nechci to nijak bagatelizovat, jednalo se o 1,4ku benala ale i tak "nakej dobrej oddil" :D

Vidite a ja mam opacny problem. Mam v aute 120 altik, koupil jsem si gelovou Exide a ta mrcha se mi dvakrat za zimu vybila :( Pravdou je, ze jsem vesmes celou zimu jezdil jen couracky do par km ale i tak ... mi to hnulo celkem zluci, zvlast, kdyz je to takovej macek (wallbash)
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Můj kolega nemůže pochopit, že mu Banner turbo /VW dodávka s motorem vzadu/ koupené v roce 1998 pořád drží a auto startuje... :)
nepropadat panice...
mir77
Aktivista

Příspěvek od mir77 »

Já jsem teď nedávno taky odepisoval kámošovu baterku. Starej Renault 19, 1.8 benzín. Skoro pokaždý, když chtěl někam jet, ho musel někdo startovat kabelama :D Tak jsme zkonstatovali, že je baterka kaput a že se nedá nic dělat.
Nakonec mi to nedalo a jel jsem se na to jednou kouknout. Ten blbeček měl úplně dokurvený, že musim použít to slovo, svorky :D Tam byla vůle jak sviňa :) Tak sem mu to vyčistil, vyměnil šrouby, matky.
A světe div se, auto jde na drc ;) Baterka Starline, má kolem pěti let ;) Každopádně sám bych si to nekoupil už z principu ;)
Octavia 1.9 TDI Ambiente 81 kW ASV, r.v. 2002

V minulosti:
Favorit 136L, r.v. 1989, LPG
Felicia 1.3 LXi, r.v. 1997, LPG
Fabia Sedan 1.4 MPi Classic, r.v. 2001, LPG
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

Martin.R píše:
Bóďa píše:Musím se s vámi podělit o zážitek.
Přesně to samý se mi stalo z baterkou EXIDE, dokonce mi zmzla na kamen, byla nafouklá, po rozmrazení vkotelně a nabití chodí do dneška, už je to asi 6let. Jak stará byla před tim taky netušim, ale minimálně 4 roky jezdila v golfu TDi. :? :? :?
Mráz ji nevadí.Já loni nechal v manu baterky celou zimu bez povšimnutí venku v autě a zima se celkem vyřádila až mě zátky na dolejvání vystřílely jakej se v baterkách udělal led.Po rozmrazení a nabití vesele šlapou dál a není s nima problém.Teď jim bylo sedm let.
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
NEVO
Přispěvovatel

Příspěvek od NEVO »

tak zo starline nemam skusenosti ale ja mam v mojom oply 5 rokov baterku STECO a predtym ju mal otec 3 roky v malotraktore a stale startuje a to s oplom jazdi otec a do roka sravy tak 500 km (LOL)
nafta je dobra, benzin este lepsi, ale radsej by som to nepil
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Hošík píše:Mráz ji nevadí.Já loni nechal v manu baterky celou zimu bez povšimnutí venku v autě a zima se celkem vyřádila až mě zátky na dolejvání vystřílely jakej se v baterkách udělal led.Po rozmrazení a nabití vesele šlapou dál a není s nima problém.Teď jim bylo sedm let.
Tak k nim dojdi pěkně je pohlaď a pokloň se jim. :worthy:
Protože kterákoli jiná baterka mi zamrzla, tak bylo po ní. Roztrhalo to v nich desky a bylo :rip:
A když zamrzla a poté jsem jí nabil tak už neměla kapacitu a nedala dostatečnej proud na start.
Jen tahle jedna EXIDka.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Hošík
Aktivista

Příspěvek od Hošík »

Martin.R píše:
Hošík píše:Mráz ji nevadí.Já loni nechal v manu baterky celou zimu bez povšimnutí venku v autě a zima se celkem vyřádila až mě zátky na dolejvání vystřílely jakej se v baterkách udělal led.Po rozmrazení a nabití vesele šlapou dál a není s nima problém.Teď jim bylo sedm let.
Tak k nim dojdi pěkně je pohlaď a pokloň se jim. :worthy:
Protože kterákoli jiná baterka mi zamrzla, tak bylo po ní. Roztrhalo to v nich desky a bylo :rip:
A když zamrzla a poté jsem jí nabil tak už neměla kapacitu a nedala dostatečnej proud na start.
Jen tahle jedna EXIDka.
Taky jsme si všichni mysleli že bude po nich a oni obě přežily.Jsou to obyčejný akumy a i letos přes zimu v normálních mrazech si udržely kapacitu.
Pešek 307 HDI, Octavia II -největší sráč života
TK
Přispěvovatel

Příspěvek od TK »

Manželka má origo baterku v O1 TDI r.v. 2001. Jezdí několikrát denně do naší hospody 750 m od baráku. Takže start a po 750 m to zdechne. Po hodině to samé. Vůbec nechápu jak to ta baterka do dneška mohla přežít.
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@TK tak to jsme dva, prinejmensim
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“