Problém s převodovkou VW Sharan 6st.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
libous
Nováček
Odpovědi: 0

Problém s převodovkou VW Sharan 6st.

Příspěvek od libous »

Mám problém s převodovkou u VW Sharan 6st. r.v.2002, řazením za studena. Při řazení z 1 na 2 ( někdy i z 2 na 3 , ale ne tolik) to vždycky škrkne, musím řadit pomaleji s prodlevou. Při podřazování není problám nikdy.Až se auto zahřeje, tak ten problém na 99% zmizí. Už nevím čím to může být. Vyměnit olej nepomohlo. Tak jsem nachal vyměnit synchrony, řazení se zlepšilo asi o 70%. Tak jsem ještě sehnal originál náplň do převodovky od VW, je to sice o něco lepší, ale pořát to škrká !!!
Prosím poraďte někdo čím to může být !!! (wallbash)
váha
Aktivista

Re: Problém s převodovkou VW Sharan 6st.

Příspěvek od váha »

libous píše:Mám problém s převodovkou u VW Sharan 6st. r.v.2002, řazením za studena. Při řazení z 1 na 2 ( někdy i z 2 na 3 , ale ne tolik) to vždycky škrkne, musím řadit pomaleji s prodlevou. Při podřazování není problám nikdy.Až se auto zahřeje, tak ten problém na 99% zmizí. Už nevím čím to může být. Vyměnit olej nepomohlo. Tak jsem nachal vyměnit synchrony, řazení se zlepšilo asi o 70%. Tak jsem ještě sehnal originál náplň do převodovky od VW, je to sice o něco lepší, ale pořát to škrká !!!
Prosím poraďte někdo čím to může být !!! (wallbash)
někdo tady psal že to je konstrukční vada tědlech převodovek,zkus hledat,neni to tak dlouho co se to tady probíralo
Escalade EXT 6.2 AWD flexfuel
bokaco
Přispěvovatel

Příspěvek od bokaco »

Ja mam jen za studena problems podrazovanim. Jen z 6 na 5 to jde i studene a razeni nehoru bez problemu.
A4 2.5TDI V6 Avant Quattro 2002 132kW 8E B6, manual 6-ti; all origo
shark2
Nováček

Příspěvek od shark2 »

VW Sharan TDI PD 4motion r.v.2003, robi mi to iste ked je to studene z 1 na 2 skrkne, ked sa to zahreje je to OK, je to asi daka konstrukcna vada u tych prevodoviek ako uz dakto spomenul, takze za studena ostava uz len radit z 1 na 2 peeekne s citom. ;)
VW SHARAN TDI PD 85kW 4motion ..cip+tuning...
MirekX
Aktivista

Příspěvek od MirekX »

Taky mi to studený z 1 na 2 škrtá a jak vidím,tak to asi nebudu řešit. Je to furt stejný co jsem to koupil a teď už mám 230 TIS.
Ale řadím tak,že páku pustím do neutrálu (doprostřed) a z neutrálu dám dvojku a je to OK. Fakt dost blbý v autě za takový peníze :(
Sharan 1,9 PD 115PS AUY- 225 PS a 500Nm turbo GTD1752VRL vodou chlazené ,Sharan 2,0 CFFB 140PS turbo GTD1752VRK-REA, - 226PS a 465Nm vše od Dieselpoweru. :) KTM SMT 990, KTM SMT 890 www.zvsagro.cz E-Golf 100kW, Enyaq RS (noteeth)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“