Pískání

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

BugiJČ
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Pískání

Příspěvek od BugiJČ »

Mám problém. Na octavii 1.9TDi 66kw slyším uvnitř vozu pískání. Vypnu ventilátor a píská pořád. Vypnu motor a přestane. Po otočení klíčku nepíská až zase když nastartuju. Nesetkal jste se stím někdo prosím?
Bugi
Johny_RS
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Johny_RS »

A aky ventilator keď vypneš?Cez climatronic,čo vháňa vzduch do kabiny?Ak maš aut.klimu tak daj off popripade Econ.Ak prestane,tak to robia ložiska na sahare.A keď naštartuje a pridaš prestane to alebo sa intenzita zvuku zvyšuje?Môže to robiš voľnobežka alternatora.Tu zistiš či je dobra,že naštartuješ a potom ti niekto vypne motor a budeš pozerať na alternátor či vnutorne vynutie resp.rotor sa dotáča ,ak sa to medene vynutie po vypnuty motoru hned zastavi,tak voľnobežka je KO.
VW GOLF IV. 1,9TDI 66kW ALH :-)
BugiJČ
Přispěvovatel

Pískání

Příspěvek od BugiJČ »

Tak když dam ventilátor na OFF tak to píská pořád. Jen při zapnutém klíčku to nezapíská a co jsem zjistil dnes ráno tak to hned po startu taky nepískalo. Spíš když se to ohřeje. Tak přemýšlím jestli by to nemohla dělat spojka? Protože když otevřu haupnu tak to pískání je slyšet strašně slabě a spíše ze strany převodovky nežli rozvodů. Taky mě napadlo jestli by nemohlo takhle divně pískat turbo (ložiska jestli nejsou KO)
Bugi
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

vlnovec píská ;)

nejezdi kolem nádražá at nevypravíš vlak a nedojde k neštětí ;)
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

slovacek.milos píše:vlnovec píská ;)

Jako že by nový vlnovec co jsem dával by takhle pískal?
Bugi
slovacek.milos
Aktivista

BugiJČ píše:

nepsals že jsi dával nový,

pokud si umíš ceočkem navařit nový vlnovec tak nejsi internetový teoretik a měl bys najít zdroj pískání, píská spostu věcí co se točí ;)
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

slovacek.milos píše:
BugiJČ píše:

nepsals že jsi dával nový,

pokud si umíš ceočkem navařit nový vlnovec tak nejsi internetový teoretik a měl bys najít zdroj pískání, píská spostu věcí co se točí ;)
Jojo ten vlnove jsem vařil ja. Tak já doufám že ten zdroj pískání najdu ale chtěl jsem si ulehčit práci. Protože to nepíská tak moc baych koukl a řekl tady to je. Prostě to píská ale slabě takže to bude doktorská práce.
Bugi
slovacek.milos
Aktivista

si ven sprej a postříkej když stichne je to ono ;)
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

Zkusim něco vymyslet a uvidíme třeba se to povede na to přijít. Ještě že vymysleli stetoskop.
Bugi
slovacek.milos
Aktivista

BugiJČ píše:Zkusim něco vymyslet a uvidíme třeba se to povede na to přijít. Ještě že vymysleli stetoskop.
já ho mám z univeru ale pískání to neumí, jen klepec a rachot, na vlnovec a dírky stříkám ted sprej do ceočka udělá mlhu a hezky vidíš co se děje, ;)
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

Tak tenhle spray taky mam tak to zkusim a uvidim. Díky moc za radu!
Bugi
slovacek.milos
Aktivista

BugiJČ píše:Tak tenhle spray taky mam tak to zkusim a uvidim. Díky moc za radu!
já stříkal silikon ale byla zde debata že silikon ničí lambády, a prej tento sprej silikon neobsahuje, a zdá se že i dlouho vydrží, nehulím tam musím používat sprej ;)
Alkantpan
Přispěvovatel

Příspěvek od Alkantpan »

Zdravím, došli jste teda k něčemu?
Přesně tento problém na Octavii ALH rok 2004 jsem zaregistroval v sobotu taky.
Nejvíc mi to pískání připomíná zvuk pískajícícho palivového čerpadla na benzinové felicii. Zvuk není závislý na otáčkách motoru a je slyšet i při klimatroniku na OFF. Z motorového prostoru ho nejak nemohu identifikovat, v kabine ho slysim bezproblemu a nejen já.

V sobotu razím na dovolenou, tak jen jestli se tím mám znepokojovat,nebo ne.... diky.
BugiJČ
Přispěvovatel

Příspěvek od BugiJČ »

Alkantpan píše:Zdravím, došli jste teda k něčemu?
Přesně tento problém na Octavii ALH rok 2004 jsem zaregistroval v sobotu taky.
Nejvíc mi to pískání připomíná zvuk pískajícícho palivového čerpadla na benzinové felicii. Zvuk není závislý na otáčkách motoru a je slyšet i při klimatroniku na OFF. Z motorového prostoru ho nejak nemohu identifikovat, v kabine ho slysim bezproblemu a nejen já.

V sobotu razím na dovolenou, tak jen jestli se tím mám znepokojovat,nebo ne.... diky.
Ahoj, tak ja jsem ten problém vyřešil tím že jsem vyměnil volnoběžku na altíku. Nebyla prý v nejhorším stavu ale v nejlepším taky ne. Mě to dělalo ale podle toho jak se točil motor. Když se dotáýčel tak bylo slyšet jak to dopískne se řemenem.
Když víc přidáš tak ti tenhle zvuk zmizí si myslim nebo ho neslyšíš?? Jo a ješte to může dělat to že nemáš pořádně nasazené spony na sání turba to tenhle zvuk také rádo vydává.
Bugi
slovacek.milos
Aktivista

volnoběžka umí hvízdat jak turbo máš už volnoběh a ona hvízdáním padá z otáček, přitom turbo v autě není,

to hvízdání dělá i baterka, dáš druhou baterku a ticho, volnoběžka dohvízdá a maká dál desetitisíce ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“