Problem s poistovnou
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Problem s poistovnou
AHOJTE!
Chcel by som si vypocut vase nazory/hlavne clenov z SK lebo v CZ to je asi ine/, popripadne ak ma niekto s niecim podobnym skusnosti aby mi poradil ako dalej postupovat.
Stala sa mi takato vec:
obiehalo ma auto a spod kolies mu odletel kamienok mne do okna, a okno puklo. nakolko som ho nemohol zastavit lebo som tahal privesny vozik, odfotil som si ho, zisitl kde je poisteny a napisal som do poistovne. ta mi poradila aby som isiel na prvu pobocku a tam nahlasil skodovu udalost, tak som tak urobil. tam mi povedal ze si mam dohonut stretnutie s technikom ze to obhliadne. po obhliadke technik povedal ze sklo treba vymenit a mam si vybrat servis a potom zaniest fakturu na pobocku a poistovna to preplati. tak som urobil ale do dnes mi penaize neprisli a to je uz skroo 80 dni od udalosti. na pobocke mi pvoedali ze majitel auta si chybu nepripustil a ze to nezaplati. pracovnicka poistovne mi povedala ze si mam najst pravnika a riesit to cez neho. pisal som mail aj priamo do UNIQI v BA ale nedopovedali. ako mam dalej postupovat??? ked prvy krat mi povedali ze sklo mi preplatia a teraz hovoria uz uplne inak.
za rady vopred dakujem
Chcel by som si vypocut vase nazory/hlavne clenov z SK lebo v CZ to je asi ine/, popripadne ak ma niekto s niecim podobnym skusnosti aby mi poradil ako dalej postupovat.
Stala sa mi takato vec:
obiehalo ma auto a spod kolies mu odletel kamienok mne do okna, a okno puklo. nakolko som ho nemohol zastavit lebo som tahal privesny vozik, odfotil som si ho, zisitl kde je poisteny a napisal som do poistovne. ta mi poradila aby som isiel na prvu pobocku a tam nahlasil skodovu udalost, tak som tak urobil. tam mi povedal ze si mam dohonut stretnutie s technikom ze to obhliadne. po obhliadke technik povedal ze sklo treba vymenit a mam si vybrat servis a potom zaniest fakturu na pobocku a poistovna to preplati. tak som urobil ale do dnes mi penaize neprisli a to je uz skroo 80 dni od udalosti. na pobocke mi pvoedali ze majitel auta si chybu nepripustil a ze to nezaplati. pracovnicka poistovne mi povedala ze si mam najst pravnika a riesit to cez neho. pisal som mail aj priamo do UNIQI v BA ale nedopovedali. ako mam dalej postupovat??? ked prvy krat mi povedali ze sklo mi preplatia a teraz hovoria uz uplne inak.
za rady vopred dakujem
Skoda Octavia 1.9TDI, ASV 81kW, r.v. 2002, 230tis. km, climatronic
Skoda Octavia Scout 2.0TDI, DJGA, 135kW, 7°DSG, r.v. 2018, 143tis. km
no dobre, to mas pravdu, ale otazka je ako som ho mal zastavit ked chlapik si to trielil 120km/h. a dalsia vec v poistovni mi povedal /vedeli ako sa to stalo/ ze mi to preplatia
no tak som sa nechal pekne dobehnut
. a otazka mimo temu predstavme si situaciu ze sa to stane znova.. ako zastavit to auto a dohodnut sa s majitelom ? ako to mi stale nejde do hlavy... ze niekto komu budem vyblikavat dialkacmi zastavi a opyta sa mo co od neho cchem 

proplatí ale když viník nahlásí že způsobil škodu jinak proti těmto případům je lepší mít připojištěný okno nebo havarijku...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
no ano lenze pan P ktory je typujem pekne zazobany a ma subaru legacy si vinu priznat nechce - aspon to mi povedala poistovnaLadas píše:proplatí ale když viník nahlásí že způsobil škodu jinak proti těmto případům je lepší mít připojištěný okno nebo havarijku...
no tak máš smůlu a nebo si ho najít a donutit že máš svědka případně záznamové zařízení ve voze a že mu hrozí občansko právní spor jinak máš smůlu...
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
SW Dieselpower
SW Dieselpower
hmm no najst ho asi nenajdem lebo poistovna neposkitne udaje tretej osobe, a toto je uz silna kava...ale v aute sme boli dvaja ale to ako svedok asi nemoze byt. nic skusim sa odvolat na poistovnu ze mi nevysvetlili vsetko a povedali mi ze mi to preplatiaLadas píše:no tak máš smůlu a nebo si ho najít a donutit že máš svědka případně záznamové zařízení ve voze a že mu hrozí občansko právní spor jinak máš smůlu...

jak tu bylo uz receno, pokud on neprizna vinu, tak mas bohuzel smulu. Pokud by ji priznal tak co vim tak mu to muze byt jedno, u malych skod nebere pojistovna ani bonus, aspon teda v CR.
osobne si taky radeji platim pripojisteni celniho skla
osobne si taky radeji platim pripojisteni celniho skla
Octavia TDi 66kW (2001), ALH, trysky Bosch 81kW + čip, EGR-Off, jednohmota ATD + HDS57
- lucky.jack
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Asi je to případ od případu a jen napíšu svůj případ...Před nějakým rokem proti mě v zatáčce vyjela liazka s přívěsem na loženým řepou. Jedna vyletěla a rozmlátila mi přední světlo a kapotu. Samozřejmě SPZ ani nic podobnýho nemám, takže se na to muselo od lesa. Vzhledem k tomu, že to bylo v době řepný kampaně, tak jsem si na místo dojel, počkal až pojede nějaký auto naložený řepou, napsal SPZ a čas "střetnutí". Pak už jen stačilo dojet do "družstva", nahlásit co se stalo a pojišťovna všechno zatáhla
. Někdy to holt jde 

ano, keby ze to sklo uz nemam vymenene tak by som to tiez nejako uhral na nejaky kamion alebo nieco take ako pises ty. no sial som sa poponahlal, nepozistoval si potrebne veci a teraz som si pekne zarobil... no taky je zivot
abych řekl pravdu, kdyby po mě chtěl někdo, abych přiznal vinu, že jsem mu rozbil okno, asi bych poslal pěkně k šípku, to, že z mýho auta odletí kámen a někomu rozbije okno nejsem jako řidič schopnej nikterak ovlivnit (u auta, který jede v protisměru asi vůbec a u auta, který jede za mnou, je to i dodržení bezpečný vzdálenosti poškozenýho), navíc přiznáním viny se toto posuzuje jako dopravní nehoda a pojišťovna ti může nasolit malus, to, že jsou na silnici šutry, který rozbíjí skla a není tam dopravní značka upozorňující na odlétávající šterk, zodpovídá vlastník komunikace, jediný na kom se možná můžeš shojit, je nějakej náklaďák co vyjel pěkně od bordelu ze stavby a znečišťuje zároveň vozovku, ale to pokud už máš okno vyměněný půjde asi těžko