chyba ABS - asi čidlo
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
Odpovědi: 0
chyba ABS - asi čidlo
Zdarec,
dneska se mi při jízdě rozsvítila kontrolka ABS a ABS přestalo fungovat. Hned jak jsem přijel dom tak jsem to projel VAGem a ten našel 2 chyby:
- něvěrohodný signál ABS - sporadicky <- šla smazat
- snímač otáček pravého zadního kola G44 <- nešla smazat
Setkal se s tím někdo že by odešlo to čidlo? Jak lze ověřit že je opravdu špatny to čidlo a ne něco v řídící jednotce ABS? Chtěl jsemto čidlo vymontovat, ale nevím čim povolit ten šroubek co drží to čidlo.. Jinak stačí dát nové čidlo a vše bude OK, nebo je potřeba něco kódovat nebo přizpůsobovat na tom ABS? Jinak se jedná o Golf IV, AHF, rv. 1998... Napadlo mě zkusit tam dát čidlo z jiného auta co je doma, třeba z oktávky, nebude v tom nějaký háček?
Dík za rady...
dneska se mi při jízdě rozsvítila kontrolka ABS a ABS přestalo fungovat. Hned jak jsem přijel dom tak jsem to projel VAGem a ten našel 2 chyby:
- něvěrohodný signál ABS - sporadicky <- šla smazat
- snímač otáček pravého zadního kola G44 <- nešla smazat
Setkal se s tím někdo že by odešlo to čidlo? Jak lze ověřit že je opravdu špatny to čidlo a ne něco v řídící jednotce ABS? Chtěl jsemto čidlo vymontovat, ale nevím čim povolit ten šroubek co drží to čidlo.. Jinak stačí dát nové čidlo a vše bude OK, nebo je potřeba něco kódovat nebo přizpůsobovat na tom ABS? Jinak se jedná o Golf IV, AHF, rv. 1998... Napadlo mě zkusit tam dát čidlo z jiného auta co je doma, třeba z oktávky, nebude v tom nějaký háček?
Dík za rady...
VW GOLF IV 1.9 tdi 81kw AHF
jak se při demontáži poškodí?kámoš má ten samý problém na O1 benzín 101 koní a mě napadlo přehodit levé za pravé,abych určil,zda je to opravdu čidlem...tak koukám raději to dělat nebudu...
Škoda Octavia 3 Combi 1,6 TDi CR 81kw CXXB, r.v. 2017 + Škoda Rapid 1,2 TSi CBZA rv 2013...VCDS MAX, VIS Online, Delphi 2020.23
Já teď měnil čidlo na Fokusu 2,/přední levé kolo/ jednou za čas se rozsvítí ABS,ESP..Dle napíchnutí je /bylo/ vadné, než jsem jej vyndal, měřil jsem ho, vše O.K. jako to nové..Ale majitel jej chtěl vyměnit, tak vyhodil 800kč a situace je stejná..Mám podezření, že odchází mozek /ABS,ESP/..prý se to stává...Je to jejich chyba..Člověk aby měl při rozsvícení kterékoliv kontrolky husí kůži..Původně byly kontrolky informačního charakteru, teď finančního... 

nepropadat panice...
- JOKINO1982
- Přispěvovatel
- alik.195
- Přispěvovatel
Má stejnej problém. Chyba 0287 pravé zadní G44.
Chyba nejde smazat na poprvé, až na podruhé. Ale jak odpojím diagnostiku, hned se zas rozsvítí ABS. Čidlo nové, kroužek očištěn, vedení OK. V bloku hodnot ostatní kola dobrý, ale PZ ukazuje blbosti. Hodnota se mění z třeba 9,27,15km/h když auto stojí. Při jízdě nad 20km/h jsou hodnoty stejné.
Co ještě může být za problém?
Chyba nejde smazat na poprvé, až na podruhé. Ale jak odpojím diagnostiku, hned se zas rozsvítí ABS. Čidlo nové, kroužek očištěn, vedení OK. V bloku hodnot ostatní kola dobrý, ale PZ ukazuje blbosti. Hodnota se mění z třeba 9,27,15km/h když auto stojí. Při jízdě nad 20km/h jsou hodnoty stejné.
Co ještě může být za problém?
AGR+s764+soft FUN