VW Passat 1.9 BXE škube na volnoběh, prosím pomoc!!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Dyndais
Sběrač informací
Odpovědi: 0

VW Passat 1.9 BXE škube na volnoběh, prosím pomoc!!!!

Příspěvek od Dyndais »

Ahoj všichni. Když se auto zahřeje, začne hodně škubat na volnoběh... Jakoby se chvěje... Na autě mi odešel motor a tak jsem sehnal nový i s převodovkou a turbem, najeto má mít něco kolem 30ti tisíc... VAGinu mám, ale nevim co a jak měřit... prosím poradtě!!! Předem děkuji za jakékoliv názory.
Když jedu, tak moc nepozoruju nějakej problém, ale jakmile dám neutrál a zastavím, auto se začne strašně chvět... a když zapnu klimatizaci, tak to někdy přestane... a někdy taky ne... PROSÍM POMOCT!!! :-)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

asi se ti hádá volnoběh,

vagem řj motoru blok měřených hodnot najdi si vstřikované množství, motor zahřej,

pak mírně povol nastavovač na čerpadle nastartuj zapamatuj si volnoběžnou dývku a poklepem po chloupkách posunuj nastavovač až bude volnoběh OK

někdy to chce přidat jindy ubrat přitom pod oknem zjistíš že si v normě ;)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

Miloši, nechci rejpat, ale nevím kde u toho PD bude to čerpadlo hledat... :D
Spectre868
Přispěvovatel

Příspěvek od Spectre868 »

Neviem, ako sú na tom novšie PD, ale takto sa chovajú odídené gumičky pod vstrekmi, pri voľnobehu sa stráca kompresia...
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše:Miloši, nechci rejpat, ale nevím kde u toho PD bude to čerpadlo hledat... :D
tak pardon já se nepodíval že to je PD, v CR se hrabu s úspechem již často PD je zatím pro mě španělská ves, proto se rád účastním každého problému ;)
roman1648
Aktivista

Příspěvek od roman1648 »

V pohodě :)
a na CR to ladíš jak ten volnoběh? ;)
slovacek.milos
Aktivista

roman1648 píše:V pohodě :)
a na CR to ladíš jak ten volnoběh? ;)
zatím nijak, já měl vstřiky KO že byly dlouhé starty, čerpadlo v chomutově, snímač otáček, regulátory tlaku, filtr, ko čerpadlo v nádrži, třepání motoru na volnoběh byla dvouhmota, docházela nafta a ukazatel ukazoval půlku nádrže,

víc jsem toho zatím nedělal, diagnoistiku a servis dílů mám domakaný na všechny značky

;)
Dyndais
Sběrač informací

Příspěvek od Dyndais »

Zatím děkuji za rady.. Kdyby někoho napadlo, co by to ještě mohlo způsobovat.. dejte vědět :-) Děkuji mooockrát.
slovacek.milos
Aktivista

Dyndais píše:Zatím děkuji za rady.. Kdyby někoho napadlo, co by to ještě mohlo způsobovat.. dejte vědět :-) Děkuji mooockrát.
já bych to typl na volnoběžnou dávku zajel na KTS a zvedl bych ji, nikdy jsem to ale nedělal kde bydlíš :?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“