problém se zámkama octavia

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

efošek
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

problém se zámkama octavia

Příspěvek od efošek »

Kolega má octaviji I a má problém se zámkama když zamyká a odemiká klíčem vše funguje jak má ale dálka mu odemkne troje dvře ale řidičovy ne to samé když zamkne dálkou zase řidičovy dveře nereagují . Byl se ptát ve škodovce a řekli mu že musí vymněnit komplet systém zamykání oprava cca7000kč . Je to tak nebo kecali čím to muže být ????
Octavia 1,9TDi PD 4x4,ATD 2003, 74kw
Power156
Aktivista

Re: problém se zámkama octavia

Příspěvek od Power156 »

efošek píše:Kolega má octaviji I a má problém se zámkama když zamyká a odemiká klíčem vše funguje jak má ale dálka mu odemkne troje dvře ale řidičovy ne to samé když zamkne dálkou zase řidičovy dveře nereagují . Byl se ptát ve škodovce a řekli mu že musí vymněnit komplet systém zamykání oprava cca7000kč . Je to tak nebo kecali čím to muže být ????
zámek nebo kabeláž....
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

Power156 píše:
efošek píše:Kolega má octaviji I a má problém se zámkama když zamyká a odemiká klíčem vše funguje jak má ale dálka mu odemkne troje dvře ale řidičovy ne to samé když zamkne dálkou zase řidičovy dveře nereagují . Byl se ptát ve škodovce a řekli mu že musí vymněnit komplet systém zamykání oprava cca7000kč . Je to tak nebo kecali čím to muže být ????
zámek nebo kabeláž....
Přesně at koukne do pruchodky ve dveřích zda nemá přelomenej kabel
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

A nebo má shnilý piny na motorku stahování okna..pak by odpovídala i cena opravy..takže omrknout kabeláž v průchodce,,pak sundat tapec a odpojit svorkovnici od motorku stahování okna a omrknout jestli to tam není zkorodovaný..a když to vše bude ok,,tak je v kelu zámek..to není nic neobvyklého ;)
Octavia II RS
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

uhnilý nebo zelený pin v mozku,

mozku se říká řídící jednotka co je v motorku stahovačky,

nejlepší je rozbrat dvdeře, plast na sloupku řidiče u spojky tam je konekktor pro dveře i s kostrou, vytáhnout a probádat dcelou kabeláž, všechny konektory, piny, postříkat sprejem na elektriku, udělat i údržbu stahovačky
efošek
Přispěvovatel

Příspěvek od efošek »

jj díky vyřídím a uvidíme !!
Octavia 1,9TDi PD 4x4,ATD 2003, 74kw
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

Zdravím, ja mám zasa problém so zámkom v dverách vodiča. Mám nastavené automatické zamýkanie dverí po rozjazde, ale dvere vodiča mi nezamkne. Ten cuplík na dverách stiahne dolu a potom vyskočí naspäť a dvere zostanú neuzamknuté. To isté urobí aj keď chcem zamknúť dvere tlačítkom. Diaľkovým alebo kľúčom sa ale dvere bez problému zamknú. RJ hlási nezmyselný signál. Vďaka.
Octavia Tour AXR 1.9 TDI PD, 74kW, r.v. 2007
Irka
Přispěvovatel

Příspěvek od Irka »

Hacman píše:Zdravím, ja mám zasa problém so zámkom v dverách vodiča. Mám nastavené automatické zamýkanie dverí po rozjazde, ale dvere vodiča mi nezamkne. Ten cuplík na dverách stiahne dolu a potom vyskočí naspäť a dvere zostanú neuzamknuté. To isté urobí aj keď chcem zamknúť dvere tlačítkom. Diaľkovým alebo kľúčom sa ale dvere bez problému zamknú. RJ hlási nezmyselný signál. Vďaka.
Hoj,
měl jsem stejný problém (pokud sem v autě zamkl všechny dveře, tak se mi nezamečely u řidiče ostatní jo). Dál mi nefungovala kontrolka otevřených dveří a s tím i stropní světlo + světlo na dveřích. Kuchl jsem tapec rozdělal zámek a pročistil mikrospínač zámku (ten jsem předtím otestoval a byl v pořádku) potom propájel kontakty na tišťáku zámku a pak se to vyřešilo.
Návod, který by mohl pomoct najdeš zde: http://www.skodaoctavia.cz/Interiernavo ... -zamku.htm
Škoda Octavia 1.9TDi - ASV, Elegance, 110PS @ 134,3PS/300,5Nm, EGR-OFF, Bilstein B4, Puky TT, Brembo Max
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

Mne ale svetlo i kontrolka otvorených dverí a zapnutých svetiel funguje. Nenapadá niekoho čo by to mohlo byť?
Janosik93
Přispěvovatel

Příspěvek od Janosik93 »

niekde zhnitý kabel poprípade vadny motorček okna( teda rj)
Irka
Přispěvovatel

Příspěvek od Irka »

Hacman píše:Mne ale svetlo i kontrolka otvorených dverí a zapnutých svetiel funguje. Nenapadá niekoho čo by to mohlo byť?
Osobně bych na to šel nejdříve stylem kuchnout ten zámek: propájet a zkontrolovat zkoušečkou mikrosínače (pokud není někde viditelně porušený kabel). - Tak jsem to udělal u sebe a vyšlo to

P.S. : nejhorší bylo splašit ten zatracený dvanáctihranný torx ( M8 ).
Škoda Octavia 1.9TDi - ASV, Elegance, 110PS @ 134,3PS/300,5Nm, EGR-OFF, Bilstein B4, Puky TT, Brembo Max
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

Na 3,5 ročnom aute snáď káble nebudú zhnité a ak by bol chybný motorček okna tak by sa asi nedali sťahovať ale mne okna idú. Popoludní to zamykanie chvíľu išlo potom zasa nie a teraz večer som išiel do auta a zasa to fungovalo. Ten torx som zrovna minulý týždeň kúpil, takže aspoň s tým problém nebude.
Janosik93
Přispěvovatel

Příspěvek od Janosik93 »

tak potom zháňaj nový zámok. Kto mal vedieť, že auto má 3,5 roka, ked si to nikde nenapísal? O1 sa vyrába od 1997. Od kial berieš istotu, že niekto niekde vo výrobe niečo zle utesnil a nemohla sa tam voda dostať?
Hacman
Přispěvovatel

Příspěvek od Hacman »

V podpise mám uvedené r.v.2007 a čo sa týka toho utesnenia tak 100% istotu mať nemôžem, ale mal som dole tapec a nebolo vidieť, že by niekde zatekalo alebo bolo niečo hrdzavé. Rozhodol som sa, že vyskúšam ľavý zámok na pravej strane a uvidím či je teda problém v zámku alebo kábloch. Dnes som bol aj zisťovať koľko stojí nový zámok a čína je za cca 35€ a origo za cca 150€. Ak sa ukáže, že je zlý zámok tak tam šupnem za tie peniaze tú čínu.
Janosik93
Přispěvovatel

Příspěvek od Janosik93 »

tu čínu treba ešte potom opraviť :D každú čo som kúpil, tak trebalo :D
funguju ale dodnes..
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“