regulace počátku vstřiku
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
regulace počátku vstřiku
ahoj všem, mám dotaz u o1 66kw mi píše chybu ventil počátku vstřiku N108 vadný když dám aktuální hodnoty tak předvstřik je tak 10x větší než požadovaná hodnota, když jsem zkoušel pootáčet čerpadlem povedlo se mi ten předvstřik zmenšit jen na hodnotu 5x menší to jest 13-14°(když jsem pootáčel dál tak už to ani nechytlo) předtím 26-27° požadovaná 2-2,5°, potom jsem na motoru nastavil vše na značky a zaaretoval vačku a abych mohl zajistit čerpadlo v základní poloze musel jsem ho vrátit na původních 26-27°.
řešil jste to tu někdo? dá se to opravit, vyčistit nebo se to musí vyměnit? co se na mě vysype když to z čerpadla vytáhnu?
Díky..
řešil jste to tu někdo? dá se to opravit, vyčistit nebo se to musí vyměnit? co se na mě vysype když to z čerpadla vytáhnu?
Díky..
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Skrat alebo par ohmov? Je to cievka, takze tam necakaj velke cislo... Spoj si merak napriamo, pozri kolko ukaze, potom premeraj cievku a odrataj tu hodnotu spojenych meracich hrotov. Ak bude tato hodnota okolo nuly, vtedy je to skrat/prerazena cievka.
VW Golf Mk1 1.5d /uz coskoro 1.6d, 4-kvalt-rulez/
If it don't blow black, take it back!
If it don't blow black, take it back!
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
-
- Aktivista
Mám obdobný problém, rozvodové kolo na klice nové, zafrézované. Rozvody nastaveny. Když nastavím předvstřik na 55, tak auto nechce ani chytnout, když ho nastavím na velký, třeba na 170, tak auto chytne, hlásí ale chybu, že je předvstřik příliš velký. Když testuji akční členy, tak ventil počátku vstřiku maká. Když se ale dívám do bloku hodnot a předvstřik je mimo toleranci, je na kanálu 4 poli 4 stabilně hodnota 2,8%. Jen když klesají otáčky z přidaného plynu, tak tam skočí chvilkově třeba 42% a na tu chvíli se předvstřik sníží. Už si nevím rady, myslím že je to na výměnu čerpadla.. AHH s 11mm hlavou. Ještě jeden poznatek, připadne mi že čerpadlo má velkou axiální vůli cca 3mm. Nenapadá někoho něco?