Zvláštní problém řeším u octavie II motor BKD. Po nastartování a zahřátí na cca 40 stupňů začne motor na volnoběh vynechávat, kuckat. Zajímavá je při tom okamžitá spotřeba, kdy počítač ukazuje 0,1-0,2 l/h, někdy skočí i 0,0. Toto to dělá pouze na volnoběh, při výkonu žádný problém. I v bloku naměřených hodnot to ukazuje vstřikovací dávku kolem 1 mg. Vše se vrátí do normálu při cca 65 stupňů a okamžiá spotřeba stoupne na 0,5 l/h.
Prověřeny všechny teplotní čidla - teploty OK. Synchronizace vačky - OK. Software ŘJ - originál.
Čím by ten problém mohl být?
volnoběh BKD
Moderátoři: šulda, Moderátoři
to je nějaká 2004 nebo 5, že? dělá mi to taky a zatím jsem na nic taky nepřišel, ale řekl bych, že je to softwarovej šotek, dělá to skoro od nova, mě to teda padá jen na 0,2, pak mám 0,4, nepozoroval jsi čidlo teploty nafty, nekolísá třeba tam teplota, to to totiž ovlivňuje nejvíc, řešil jsem tu jednu a měla narušený káble k tomu čidlu od toho husího krku
Je to 2005. Teplotu jsem sledoval a nic. Vše vypadalo v normálu.Huml píše:to je nějaká 2004 nebo 5, že? dělá mi to taky a zatím jsem na nic taky nepřišel, ale řekl bych, že je to softwarovej šotek, dělá to skoro od nova, mě to teda padá jen na 0,2, pak mám 0,4, nepozoroval jsi čidlo teploty nafty, nekolísá třeba tam teplota, to to totiž ovlivňuje nejvíc, řešil jsem tu jednu a měla narušený káble k tomu čidlu od toho husího krku
ŘJ: 03G906016F /0281011391/370892