octavia 4x4 jede jde jen zadni pohon kol. Cesky BMW :o)
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
lahwin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
octavia 4x4 jede jde jen zadni pohon kol. Cesky BMW :o)
Zdravim.
Kamaradovi se ted hodlam kouknout na jeho octavii 1U rok 2000 1.9tdi 4X4.
Jezdi mu jen na zadni nahon jede to jen na haldex nez se na to kouknu chtel bych Vas poprosit o napady cim vsim by toto mohlo byt. Jestli uz treba nekdy nekdo neresil takovou situaci.
Diky.
Kamaradovi se ted hodlam kouknout na jeho octavii 1U rok 2000 1.9tdi 4X4.
Jezdi mu jen na zadni nahon jede to jen na haldex nez se na to kouknu chtel bych Vas poprosit o napady cim vsim by toto mohlo byt. Jestli uz treba nekdy nekdo neresil takovou situaci.
Diky.
Ako si prišiel na to, že ide iba zadný náhon, lebo je pravda, že zadný
náhon sa pripojí iba pri preklze prednej nápravy. Ja som tiež riešil problém, nešiel mi ale haldex a problém bol v malom čerpadielku haldexu.
Najlepšie som zistil, či ide haldex, keď som dal auto na zdvihák naštarto-
val a zaradil rýchlosť ak sa točia všetky štryri kolesá, keď je auto
vo vzduchu, tak je všetko OK.
náhon sa pripojí iba pri preklze prednej nápravy. Ja som tiež riešil problém, nešiel mi ale haldex a problém bol v malom čerpadielku haldexu.
Octavia 4x4, turbo KKK, 96Kw rok výroby 2001,
strieborná.
strieborná.
-
lahwin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Hrabe zadekderobo píše:Ako si prišiel na to, že ide iba zadný náhon, lebo je pravda, že zadný
Na zpatecku taky prohrabne zadek.
-
pokornasek.pepan
- Aktivista
-
lahwin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Vite za predpokladu ze auto nema zavadu asi jo.pokornasek.pepan píše:je blbost aby jel jenom zadek .
ja nemam duvod lhat.
Sednu do auta....zaradim...pustim spojku chvilku nic potom to lehce pocukne a jede.....pokud pri jizde lehce zatahnu rucku okamzite to prestane tahnout "predpokladam ze se odpoji haldex". po pusteni rucky opet pripojeni a jede dal....dojedu dom chcipnu to dam za jedna pustim brzdu a jedeeeee tooo
Takto se to chova.
-
lahwin
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ok tak to zvednu a podivam se jak se to chova odlehcene teoreticky kdyz pridrzim predni kola dam tam rychlost a nenafackuje mi to -mel by se pripojit zadek ze?dav55 píše:takze ukroucene poloosy, nebo se povolily srouby. a haldex se pripoji jako nouzovy rezim, pokud to takhle jezdi dlouho, tak si myslim, ze vymena oleje v haldexu bude dobra.
Kamarad to auto podedil uz s touto vadou tudis se od nej nedozvim jakym zpusobem to takhle zacalo zlobit.
- martinsidlo
- Aktivista