Záměna vstřikovacích trysek na Vento 1.9TD

VW/Audi/Škoda/Seat - zvyšování výkonu (především TDI motory)

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
kubaTD
Nováček
Odpovědi: 0

Záměna vstřikovacích trysek na Vento 1.9TD

Příspěvek od kubaTD »

Chci se optat jestli máte někdo zkušenosti s záměnou vstřikovacích trysek na TDčku za jiné. Např. z mercedesa 3.0 w124 nebo z venta 1.9TDI 81kw případně co všechno to obnáší - obnášelo.
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

z TDI trysky na TD nejdou. Ideálně asi z motoru 1,6TD 59kw SB, nebo z toho mercedesa
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Beztak si myslim,že to je zbytečný..i origo trisky zvládnou dost..
Octavia II RS
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

Já někde čet, že při úpravách scházela v otáčkách nafta už :) Přestalo to kouřit...
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
turbo kamna power
Aktivista

Příspěvek od turbo kamna power »

taky bych trysky řešil až ve stádiu pokročilejších úprav. Hlavní je přidat IC, trochu zvýšit tlak a přidat naftu pojede to hezky.

ale na druhou stranu, jestli má motor hodně nalítáno, udělá se tak trochu i údržba.
Golf mk1 mTDI ...powered by Holz-tdi
Golf mk3 GTI "20 jahre" TDI ...powered by Moravia-Tuning
Ibiza 6k2 1.8T Cupra ...in progress
Audi A2 1.4 16V
Volvo V70 II D5
kubaTD
Nováček

vstřiky

Příspěvek od kubaTD »

Vše už je dávno hotovo proto už myslím jen na vstřiky. IC je, turbo k24, čerpadlo poladěno přidán předvstřik a zbroušená membrána.. holá 50tka trubka od svodů do zádu. Potřeboval bych někde najít nějaký přesnější popis originál vstřiků z 1.9TD abych podle nich dohledal náhradu z toho mercedesa. Trošku jsem i čekal že se tu někdo do této úpravy pouštěl. :(
RudisTDic
Aktivista

Re: vstřiky

Příspěvek od RudisTDic »

kubaTD píše:Vše už je dávno hotovo proto už myslím jen na vstřiky. IC je, turbo k24, čerpadlo poladěno přidán předvstřik a zbroušená membrána.. holá 50tka trubka od svodů do zádu. Potřeboval bych někde najít nějaký přesnější popis originál vstřiků z 1.9TD abych podle nich dohledal náhradu z toho mercedesa. Trošku jsem i čekal že se tu někdo do této úpravy pouštěl. :(
Já měl od svodů 60mm trubku až dozadu a bylo to sakra znát..a trisky jsem měl origo..spodek trochu zakouřil,ale od 2500ot bez kouře a jelo to neskutečně...ani nová spojka mi ten výkon neudržela.. jinak jsem to samý co ty,včetně turba,tlak po stáhnutí 1.7B..já bych ten motor zas tak moc nemučil,páč ho stejně neuchladíš..dej trisky z 1.6 59kw a mělo by to stačit..pokud nechceš měnit spojku a převodovku a hnát výkon do nesmyslu ;) beztak by motor už asi klekl..nebo dej mTDI,tak už se dá něco nahnat..
Octavia II RS
Tom89
Přispěvovatel

Příspěvek od Tom89 »

Já mám na 1.6 svěstce trysky z mergla a funguje to dobře tak.při plným plynu a ot je tam nafty hodně,ale nemám ještě dodělany ic a ani na turbu bo se ted seru s hlavou která je asi prasklá.Někam se mě stratil papírek kde jsem to měl vše napsané.Ty máš myslím vstřiky koncem 308 1.6 51 KW má 273,a 59 KW má 274
Thomy
Aktivista

Příspěvek od Thomy »

kubaTD píše:Vše už je dávno hotovo proto už myslím jen na vstřiky. IC je, turbo k24, čerpadlo poladěno přidán předvstřik a zbroušená membrána.. holá 50tka trubka od svodů do zádu. Potřeboval bych někde najít nějaký přesnější popis originál vstřiků z 1.9TD abych podle nich dohledal náhradu z toho mercedesa. Trošku jsem i čekal že se tu někdo do této úpravy pouštěl. :(
neni 50 málo? přece jenom TD vyprodukuje dost splodin..
Octavia I ASV
Impreza WRX 195kW
RudisTDic
Aktivista

Příspěvek od RudisTDic »

Thomy píše:
neni 50 málo? přece jenom TD vyprodukuje dost splodin..
50mm je originál průměr,já dal 60mm s vnitřnín průměrem 55mm a bylo to sakra znát..
Octavia II RS
kubaTD
Nováček

průměr výfuku

Příspěvek od kubaTD »

měl jsem tam původně nějakou splácaninu místama i menší průměr tak jsem zvolil 50mm s tím že to bude lepší ale je pravda že 60mm je určitě lepší volba. Ať už po zvukové stránce tak po funčkní..
RudisTDic
Aktivista

Re: průměr výfuku

Příspěvek od RudisTDic »

kubaTD píše:měl jsem tam původně nějakou splácaninu místama i menší průměr tak jsem zvolil 50mm s tím že to bude lepší ale je pravda že 60mm je určitě lepší volba. Ať už po zvukové stránce tak po funčkní..
Po funkční jo a po zvukové..snad netřeba komentovat..měl jsem zvuk jak V6 kompresor!!! a jak to pěkně štěklo při řazení.. :D
Octavia II RS
bombastiq
Aktivista

Re: Záměna vstřikovacích trysek na Vento 1.9TD

Příspěvek od bombastiq »

kubaTD píše:Chci se optat jestli máte někdo zkušenosti s záměnou vstřikovacích trysek na TDčku za jiné. Např. z mercedesa 3.0 w124 nebo z venta 1.9TDI 81kw případně co všechno to obnáší - obnášelo.
nééééé trysky sou z W123 2,9 5tiválec
--775914666--stačí zavolat :) , Berlingo 1.9D Prasečák + MB-OM604 SUPERTURBODIESEL
elstner.zdenek
Přispěvovatel

Re: Záměna vstřikovacích trysek na Vento 1.9TD

Příspěvek od elstner.zdenek »

kubaTD píše:Chci se optat jestli máte někdo zkušenosti s záměnou vstřikovacích trysek na TDčku za jiné. Např. z mercedesa 3.0 w124 nebo z venta 1.9TDI 81kw případně co všechno to obnáší - obnášelo.
Odpovědět

Zpět na „Zvyšování výkonu VW group (DIESEL)“