Hučící 5rychlost Octavia ASZ 6q

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tampajs
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Hučící 5rychlost Octavia ASZ 6q

Příspěvek od Tampajs »

Mám problém.. Přijela mi octavie všechny kvalty ok včetně 6ky v tahu i 5 ale při řazení pětky a jízdy bez záteže na ní kvílý a to tak že dost slyšitelně.. Setkal se stím už někdo? A dělá to vážně pouze na pětku
Superb Combi 2.0 TDIDSG
Škoda 120 rv.82
Tampajs
Přispěvovatel

Příspěvek od Tampajs »

Vyřešeno..Protáčející se ložisko v obalu ;)
Superb Combi 2.0 TDIDSG
Škoda 120 rv.82
holy
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od holy »

Jak jsi to vyřešil?
...ze všeho nejhorší jsou trpaslíci...
!ODCIZENA! VIN TMBGE61ZX62137699
Octavia II Combi 2.0 TDI Elegance-2005/MR2006, BKD chip 125kW, dovoz SRN-při 84.000 !ODCIZENA!
Felicia Combi 1.3 MPI, 2000, odkoupená služební-při 93.000
pokornasek.pepan
Aktivista

Příspěvek od pokornasek.pepan »

klasika (LOL)
marhan
Přispěvovatel

Příspěvek od marhan »

Treba ja to daval Sixtovi do Boleslavi, ale po zahrati (asi 20 min jizdy) to pri zarazovani petky zas houkne a i to na ten patej kvalt kdyz jedu bez plynu nepatrne huci... Koukal jsem pod vicko na prevodovce, ted je tam dany mezikrouzek a lozisko se netoci.. Tak nevim, jestli to treba neni spatne vymezeny..
passat 2.0 tdi, BMP, přev. HDV, 2006/02
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

marhan píše:Treba ja to daval Sixtovi do Boleslavi, ale po zahrati (asi 20 min jizdy) to pri zarazovani petky zas houkne a i to na ten patej kvalt kdyz jedu bez plynu nepatrne huci... Koukal jsem pod vicko na prevodovce, ted je tam dany mezikrouzek a lozisko se netoci.. Tak nevim, jestli to treba neni spatne vymezeny..
........... a co ti na to řikal sixta?? .............

já u něj měl ten zadní dif ted na posled a tuhle sem koukal že mi z toho chčije olej mezi haldexem a rozvodovkou tak mám moc moc velikou radost že zase budu mít pul dne v prrr.... a vyndavat to
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
pokornasek.pepan
Aktivista

marhan píše:Treba ja to daval Sixtovi do Boleslavi, ale po zahrati (asi 20 min jizdy) to pri zarazovani petky zas houkne a i to na ten patej kvalt kdyz jedu bez plynu nepatrne huci... Koukal jsem pod vicko na prevodovce, ted je tam dany mezikrouzek a lozisko se netoci.. Tak nevim, jestli to treba neni spatne vymezeny..
no jestli si to mel s hucenim u Sixty a huci to zas tak mu to vyreklamuj,jinak vule by tam nemela byt citit zadna a vymezovaci krouzek uz vubec ne...
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

pokornasek.pepan píše:
no jestli si to mel s hucenim u Sixty a huci to zas tak mu to vyreklamuj,jinak vule by tam nemela byt citit zadna a vymezovaci krouzek uz vubec ne...
ten kroužek asi myslí to mezi futro mezi ložiskem a obalem ...............
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
pokornasek.pepan
Aktivista

to futro vetsinou nejni videt,kdyz to dela sixta...
marhan
Přispěvovatel

Příspěvek od marhan »

live69 píše:
........... a co ti na to řikal sixta?? .............

já u něj měl ten zadní dif ted na posled a tuhle sem koukal že mi z toho chčije olej mezi haldexem a rozvodovkou tak mám moc moc velikou radost že zase budu mít pul dne v prrr.... a vyndavat to
Nejprve rikal, ze prevodovka je po uprave, takze kola 5,3,Z po oprave se jiz nemohou nikdy dotykat a ze zahuceni bude pravdepodobne od spojkove lamely (prach atd..) a at se ozvu az s tim neco najezdim. Spojkovou sadu jsem daval novou, takze jsem s tim najezdil asi 10tkm a problem pretrvaval. Takze po dalsi konzultaci mi sdelil, ze uz nikdy nedojde k poskozeni upravene skrine a ze se nejspise jedna o hluk, ktery zpusobuje hlucnost 5 kol.. A ze by bylo nejlepsi, kdyby to sam mohl slyset.. Verim tomu, ze by sixta reklamaci uznal, ale zas ty veci okolo, sam si doma prevodovku nevyndam, k tomu jeste pak jednodenni vylet do Boleslavi atd..
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

jo to okolo o tom ani nemluv, pro mě je taky nereálný abych to vyndal, vez mu to přetěsnit a ..... tak to přetěsním holt doma :-) je to na kkt
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
Valent2004
Nováček

Re: Hučící 5rychlost Octavia ASZ 6q

Příspěvek od Valent2004 »

Tampajs píše:Mám problém.. Přijela mi octavie všechny kvalty ok včetně 6ky v tahu i 5 ale při řazení pětky a jízdy bez záteže na ní kvílý a to tak že dost slyšitelně.. Setkal se stím už někdo? A dělá to vážně pouze na pětku
Nazdar, mám ten istý problém na Sharane TDI, 6 rýchlostný, 2003. Päťka bez záberu píska, ked pridám je to OK. Robí to len päťka. Píšete že to robí pretáčajúce sa ložisko v obalu. Neviem ktoré ložisko to je. Nemôže mi to niekto objasniť? Ďakujem Valent
marhan
Přispěvovatel

Příspěvek od marhan »

Mrkni treba sem http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... hlight=hdv

nebo sem http://www.dieselpower.cz/forum/viewtop ... ght=touran

Jinak jak jsem psal vyse, mel jsem to u www.prevodovky-sixta.cz/
a problem se nevyresil. Lozisko se sice uz neprotaci, ale huci to porad. Pry uz to bylo vic nacaty a bylo by treba vymenit hridel i s petkou koleckem, takze asi dalsich 12 000,- a to jen za material... Takze celkove docela draha sranda a myslim si, ze kdyz to mel rozebrany, tak to mel zkontolovat vsechno... Preci jen se prevodovka nerozebira kazdy den a jsou to jen dalsi prasule navic a vedet to, kolik bude stat ta sranda celkem, tak radsi shanim jinou prevodovku..
Valent2004
Nováček

Příspěvek od Valent2004 »

Nazdar, dnes som vybral plastovú krytku a zistil som, že ložisko sa pretáča a vôľa na hriadeli je 1,7 mm. Nič potešujúce asi :D
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Nepotěší, ale ani nepřekvapí. :D
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“