Problém s ABS

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

bennyy
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Problém s ABS

Příspěvek od bennyy »

Zdravim, mám problém s ABS. Při zapnutí klíčku mi třikrát zapíská a pak svítí kontrolka ABS + vykřičník. Když jsem ABS zkoušel, tak nefungovalo, ale dnes zničeho nic, ráno při nastartování bylo po problému, nastartoval jsem bez pískání a ani ABS nesvítil, tak jsem ho i vyzkoušel a funkční. Ovšem po vypnutí motoru a následném nastartování se zase kontrolka rozsvítila a při jízdě svítí + bliká vykřičník.
Když ABS nefungovalo, tak jsem to napíchnul a to se ani s nechtělo spojit s ŘJ ABS.
Nějaké rady :) ?

Díky moc!
VW Passat 1.9 TDi 81kW r.v.1999 ;-)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

příště napišco to jenechce sespojit,řídící jednotka nenalezena,řídícíjednotka neodpovídá,

dobrí je zkusit jiný vag pokud neuspěje tak napájení jednotky jestli má + a kostru, prohlédni i pojistky od ABS ;)
bennyy
Sběrač informací

Příspěvek od bennyy »

myslim že to psalo, že řj nenalezena
VW Passat 1.9 TDi 81kW r.v.1999 ;-)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

bennyy píše:myslim že to psalo, že řj nenalezena

asi napájení zkus napřed pojistky ;)
johnyvine
Sběrač informací

Příspěvek od johnyvine »

Ahojte viem ze sa to tu riesi, ale ja mam tiez podobny problem na mojom aute, svieti mi kontrolka ABS a bliká mi ručná brzda. Pokiaľ sú ráno mrazy a je zima, tak sa mi táto chyba neobjaví. začína to keď sa auto už zahreje cca 15-20km jazdy. Nemam Etku ani Vag ale chcel by som niekoho kto to vie zistit, cital som ze sa jedna o ukostrenie riadiacej jednotky ABS. viete mi zistit podla VIN kde sa toto nachadza? Kontrolky mi svietia sporadicky, niekedy ked nabehnem na nejakú nerovnost ale niekedy aj normalne po rovine
VW POLO VARIANT 1,9 TDI 66KW, Motor AGR, r.v.2000, EGR OFF
bosch
Sběrač informací

Příspěvek od bosch »

tak pánové , přesně toto popisuji v příspěvku : RELÉOVÉ OSAZENÍ SEAT IBIZA 1.9 SDI r.v. 2001 z 21.11. 2011.

Zdravím vás všechny. Měl jsem takový problém, že na výše uvedeném autě znenadání přestaly fungovat blinkry , ventilátor topení, stahovačky oken a rozsvítila se kontrolka ABS, ruční brzdy a pípala.Obrázek. VAG vůbec nenačetl řídící jednotku ABS, jinak žádná chyba zaznamenána nebyla. Po kontrole a proměření všech pojistek jsem přistoupil k relátkům, ale vytahal jsem je blbec všechny najednou. Po kontrole jejich funkčnosti ( všechny chodily ) , jsem je nastrkal zpět, a hle vše začalo fungovat.
Bohužel nevím , které relé nebo usazení relé to mohlo dělat, protože jsem je vyrval všechny najednou.
HLAVNĚ nevím , kromě relé 109 na co ta ostatní jsou.
Mohli by jste mi PROSÍM pomoci s určením na co které relé je ?
Relé jsem nafotil - viz. obr.
bosch
Sběrač informací

Příspěvek od bosch »

Jo ještě, mám pocit, že to dělalo relátko které je fialové s šipkou. Vivid workshop mi vtlouká do hlavy že je to relé ESP které auto nemá a např. že relé 109 je relé stěračů.
Tak jsem z toho Lenin.
Nemáte někdo nějakej manuál, kde by ty relé byly popsaný s jejich osazením ?.
K vašim problémům, řídící jednotka ABS není napájena, proto ji VAG nenačte. Měla by být napájena přes relé. Zkeste je vytahat a vyzkoušet, je to stopro tím.
Pvana
Nováček

Příspěvek od Pvana »

Mám stejný problém u octavie II 1.9 tdi také nelze najít řj abs a svítí abs zaroven blíká červený vykřičník. zjistil jsem že kvuli tomu nejde ani tachometr ani el. posilovač řízení protože vše je zavisle na rychlosti vozidla. jedinou věc kterou vím je že řj. to není zkoušela se vyměnit a stejně nebya nalezena už nevím co dal pač ani v pojistkach t není
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

netvrdim ze to bude ono, ale vyskusajte zmerat napatie na baterii pri starte... ak poklesne pod 9V, ABS zapipa.... potom je baterka KO... mal som tento problem, zavada nikde ziadna ani v ABS a pri prvom starte rano auto piskalo a blikal vykricnik a kontrolky ABS.... po vymene baterie vsetko OK
johnyvine
Sběrač informací

Příspěvek od johnyvine »

amater píše:netvrdim ze to bude ono, ale vyskusajte zmerat napatie na baterii pri starte... ak poklesne pod 9V, ABS zapipa.... potom je baterka KO... mal som tento problem, zavada nikde ziadna ani v ABS a pri prvom starte rano auto piskalo a blikal vykricnik a kontrolky ABS.... po vymene baterie vsetko OK
3dni dozadu som nabijal bateriu, po odpojeni nabijacky mala naprazdno 13,3V co ani tak moc neberiem, no napríklad dnes ráno sa mi kontrolka vobec nerozsvietila a zavada sa objavila az po cca 17km pocas jazdy co auto uz hadam bolo zohriate aj podla teploty chladiacej kvapaliny. Baterka startuje bez problemov pri -9C co som mal zatial moznost rano pred cestou do prace
ri53hu
Přispěvovatel

Příspěvek od ri53hu »

Ahoj kluci.Potřeboval bych poradit co stím. OCTAVIA 1 1.9 tdi 66kw r.v.1999. MOT.AGR Občas se mi rožne kontrolka ABS a začne blikat kontrolka nabíjení,není to pravidelně a po nějaké chvilce zhasnou a je klid.Alternátor po repas,aku.přeměřen je ok, nabíjení také ok.Děkuji za radu RIČI
omega001
Přispěvovatel

Příspěvek od omega001 »

projdi kostry
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
ri53hu
Přispěvovatel

Příspěvek od ri53hu »

Dík,projdu a dám vědět.Riči
johnyvine
Sběrač informací

Příspěvek od johnyvine »

Bol by niekto ochotny poskytnut nakres kostriacich bodov podla VINka? ( moze byt biele suché :D umoznuje to Etka? Dakujem :)
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

bennyy píše:myslim že to psalo, že řj nenalezena
u B5 passatu bývá problém přímo v řj ABS, uvnitř jsou studený spoje
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“