A6 F42 - Problem ABS, nefunkcna jednotka

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
hojko
Nováček
Odpovědi: 0

A6 F42 - Problem ABS, nefunkcna jednotka

Příspěvek od hojko »

Nazdar,

riesil som problem aj na Audi fore, ale nevedel mi nikto zatial poradit, tak sa skusim spytat aj tu.

Mam A6 3.0 TDI Quattro V6, rocnik 2005. Posledne obdobie mam problem s ABS. Z nicoho nic pri prudkej akceleracii mi zacal svietit na palubovke velky vykricnik s napisom BRAKES, ozvali sa tri neprijemne vystrazne pipnutia, po vypnuti a opatovnom nastartovani to zmizlo. Docital som sa, ze by to mohla byt parkovacia brzda, ale ta funguje OK. Diagnostika mi neukazala ziadny problem. Mozno mesiac sa tento problem neobjavil a az casom ako sa ochladilo, ozvalo sa to opat. Posledne dva tyzdne to robilo pravidelne pocas jazdy, niekedy hned po nastartovani, inokedy po pol hodine jazdy, niekedy vobec.

Mechanik mi vytiahol elektricku cast jednotky ABS a dal to cloveku, ktory to opravuje a uz opravil takto par jednotiek. Povedal vsak, ze v tejto mojej problem nevidi a ze je ako nova, takze sa drzim teda toho, ze v nej chyba nie je. Nenapada ma vsak, kde by mohol byt problem. Ked som pred dvomi tyzdnami chcel vymazat chybu cez VAG (islo o chybu 18061 - Please check DTC Memory of ABS Controller, P1653 - 002 - Lower Limit Exceeded - Intermittent), tak sa mi VAG zasekol. Preto som to vypol a zapol znovu, ale uz tam svieti stale a nejde zmazat.

Ak je teda jednotka ABS v poriadku a na diagnostike nepise chybu, teda ak neratam tuto chybu 18061, tak v com moze byt problem? Niekde na Skoda fore som sa docital, ze podobny problem mali na Fabiach (ale pri teplom pocasi), kde z nicoho nic zacala blikat ikonka ABS. Problem bol nakoniec v poistkach, pri baterke su poistky a 6 kablov, kazdy z nich ma velku kovovu poistku v tvare ako keby jazycka (ako boli kedysi cokoladove jazycky), je dlha mozno 3cm. Udajne tato poistka vyzera v pripade problemov OK, pri merani multimetrom taktiez, ale ked ju vytiahli, bola poskodena (praskla alebo nieco take). Po vymene bolo vsetko OK. Pozeral som u mna na Audi, ci je tam nieco podobne, pri baterke v kufri vsak nic taketo nie je. Nasiel som podobny typ poistky, ta sa nachadza v pravej casti odkadacieho priestoru v kufri, tam su tri kable a v tom strednom je takato poistka. V ETKE som pozeral a mali by tam byt az tri, mala by tam byt 40A, 80A a 150A (ak som si dobre zapamatal hodnoty).

Nevie niekto co skusit, kde by mohol byt problem? Kupovat novu jednotku za skoro 1700 eur sa mi nechce, ak je problem niekde inde. Alternativou je z Allegra, kde to vyjde na dakych 200 eur.

Dakujem za kazdu radu.
alreadys
Aktivista

Příspěvek od alreadys »

Zkoušel jsi kontrolovat vedení k jednotce ABS hlavně can-bus ta chyba 18061 poškozené vedení kontrola celého vedení kontrolovat piny na štekru abs tam může být problém.Sežen si popis pinů a proměř možná problém v kabeláží.
hojko
Nováček

Příspěvek od hojko »

Hladam, hladam a neviem kde to najst. Nasiel som toto, co by hadam aj mohlo byt ono, avsak zda sa, ze je to len pre starsie kusky A6. Vytlacim to a dam to elektrikarovi: http://www.isham-research.co.uk/quattro ... bspin.html

Nieco som nasiel tiez v ELSE, je tam 6 stran k ABSku.
alreadys
Aktivista

Příspěvek od alreadys »

Najdi to v Else je to tam
Superb2.5TDI
Přispěvovatel

ABS

Příspěvek od Superb2.5TDI »

Chlapci ja mam podobny problem na AUDI A6 4F ale vypisuje len P1653 ... ked sme pozreli hlbsie do diagnostiky vypisuje snimac ABS na pravom prednom kolese snimac ABS zrychlenia ci tak nejako ... raz za cas to za jazdy zhasne na chvilu ale hned citim ze auto zacne pribrzdovat (samo od seba)... a ked stlacim jemne brzdu hned ABSko kope .. a potom sa rozvietia kontrolky ESP a ABS.. bude to len tym snimacom ? Do servisu som objednany na druhy tyzden diki moc ...
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“