povinné zimní pneu

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
honzas1
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

povinné zimní pneu

Příspěvek od honzas1 »

tak už opravdu nevim, jak to s těma zimákama je.. dneska jsem četl v novinach, že mužu dostat pokutu když bude pod 7 stupnu. v zakoně nic takoveho neni.. tak ja už jsem z toho fakt blazen.. jako nehodlam si zbytečně sjiždět nove zimaky když rano je 5 stupnu a odpoledne se mužu v autě opalovat
superbecko
Přispěvovatel

Příspěvek od superbecko »

Řidiči budou muset mít zimní pneumatiky v případě, že vozovka bude pokrytá sněhem nebo zledovatělá, nebo pokud před sněhovými přeháňkami nebo námrazou bude varovat předpověď počasí. Pokud bude suchá silnice, déšť nebo krásné teplé zimní počasí, policisté nebudou nikoho kontrolovat. Vzhledem k tomu, jak často vychází a nebo spíše nevychází meteorologům předpověď počasí, můžeme se v případě schválení této změny zákona těšit na pěkný zmatek na našich silnicích. Už se to tu řešilo.
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

to vím.. ale byl bych nerad kdybych chytl neprávem pokutu.. v těch novinach psali, že pry pokud policista usoudi, že jizda s letnima by mohla byt nebezpečna tak mi muže napařit pokutu.. a furt tam bylo něco s těmi 7 stupni.
besoun
Přispěvovatel

Příspěvek od besoun »

Způsobíš nehodu a nebudeš mít zimní pneu tak tě pojištovna hezky natáhne,ale tohle už pojištovny dělají hodně dlouho. Nemá cenu řešit,jeden den hezky a druhý den začne sněžit a co uděláš??? No max pojedeš busem. Je zimní období tak dám zimáky a mám klid.
vilik
Přispěvovatel

Příspěvek od vilik »

besoun píše:Způsobíš nehodu a nebudeš mít zimní pneu tak tě pojištovna hezky natáhne,ale tohle už pojištovny dělají hodně dlouho. Nemá cenu řešit,jeden den hezky a druhý den začne sněžit a co uděláš??? No max pojedeš busem. Je zimní období tak dám zimáky a mám klid.
A tohle jsi vycucal z kterého prstu? (LOL)
VW Sharan
1.9 TDI PD
Matias
Přispěvovatel
Příspěvek od Matias »

No za letní v zimě bych střílel. Pojedu s malým, na autě nové zimní pneu (kupuju každé max tři roky nový. Raději si zaplatím a mám klid za sebe). Pak pojede někdo, kdo šetří a nepředpokládá že bude v zimě námraza a bude mít letní a nabourá mě a nedej bože udělá něco malýmu, tak v tu chvíly mám před očima černo a je mi jedno že bych mohl mít problém s muži zákona. Jednou mě pán naboural a to jsem byl tak rychle odpoutanej a venku z auta, že chudák zapomněl kde má zelenou kartu jak jsem na něj křičel. A to jsem jel bez prcka.

Můj názor je takový, že máš auto?? Tak musíš mít na vše kolem. Nemáš?? Tak nejezdi.

Doufám že jsem někoho neurazil. Nebylo to konkrétně na jedince, ale globálně.
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Nedivím se Ti, ale na náledí je to fuk..Jedině hřeby..
nepropadat panice...
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

když si to člověk pohlida tak na naledi jen tak nenarazi.. když už je kolem 0 tak už to je fakt na zimáky.. jj to jo.. když je led na cestě tak to maš jedno jestli zimni nebo letní.. a nabourat do tebe muže kdokoliv kdykoliv ale když ma letni gumy na sněhu tak to je fakt na zabití
besoun
Přispěvovatel

A tohle jsi vycucal z kterého prstu?

Příspěvek od besoun »

To jsem si nevycucal z žádného prstu ale asi jsi jeden z těch co šetří na nepravém místě (LOL) Tohle je už známa a dlouhodobá věc,zaplatí škodu ale pak vymáha po tobě. Ale až mě nedejbože nějakej takovej blbeček setne tak mu nakopu prdel
slovacek.milos
Aktivista

Re: povinné zimní pneu

Příspěvek od slovacek.milos »

honzas1 píše:tak už opravdu nevim, jak to s těma zimákama je.. dneska jsem četl v novinach, že mužu dostat pokutu když bude pod 7 stupnu. v zakoně nic takoveho neni.. tak ja už jsem z toho fakt blazen.. jako nehodlam si zbytečně sjiždět nove zimaky když rano je 5 stupnu a odpoledne se mužu v autě opalovat

minulý rok zas lékarny jinak pokuty a body a to zas neplatí,letos gumy,

příští rok budou prej poviné lampiony, další rok zimní ponošky a rukavice, další rok norkové kožichy a dalekohledy,

místo toho aby byl řidič řidičem bude z něj šulin ;)
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

besoun píše:Způsobíš nehodu a nebudeš mít zimní pneu tak tě pojištovna hezky natáhne,ale tohle už pojištovny dělají hodně dlouho. Nemá cenu řešit,jeden den hezky a druhý den začne sněžit a co uděláš??? No max pojedeš busem. Je zimní období tak dám zimáky a mám klid.
presne tak neviem čo narieši
BMW 330 ix
rudy5
Aktivista

Příspěvek od rudy5 »

kua neviem čo rieši ked chceš šetriť tak niekde inde ale nie na zimných gumách a ked na to nemáš tak sa nevoz každý čaká do poslednej chvíle napadne potom 3cm snehu a je v prdeli ale najhoršie že obmedzuje niekde ešte ďalších neviem čo ušetríš na tom
BMW 330 ix
vilik
Přispěvovatel

Re: A tohle jsi vycucal z kterého prstu?

Příspěvek od vilik »

besoun píše:To jsem si nevycucal z žádného prstu ale asi jsi jeden z těch co šetří na nepravém místě (LOL)
Tohle je stejná bejkárna, jako ten tvůj příspěvek. Jak jsi na to přišel, kouzelníku?
VW Sharan
1.9 TDI PD
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

nevim jak vy ale ja jak si pohnu tak mám kola přehozene za 15 min ;) no a šetřim a šetřit budu.. mam měkké gumy docela a při teplotě 15 stupnu kdy každy den najedu přes 60 km pujdou gumy pěkně rychle srat a než napadne blbý sníh tak budou poloviční.. a potřebuju dobre gumy abych se vyhrabal k baráku.. ja pořad sleduju předpovědi a furt hlasi stejně.. tak nevidim zatim duvod přehazovat :) jsem prostě šetrny člověk:D co je na tom..
JARDA2
Přispěvovatel

Příspěvek od JARDA2 »

Matias píše:No za letní v zimě bych střílel. Pojedu s malým, na autě nové zimní pneu (kupuju každé max tři roky nový. Raději si zaplatím a mám klid za sebe). Pak pojede někdo, kdo šetří a nepředpokládá že bude v zimě námraza a bude mít letní a nabourá mě a nedej bože udělá něco malýmu, tak v tu chvíly mám před očima černo a je mi jedno že bych mohl mít problém s muži zákona. Jednou mě pán naboural a to jsem byl tak rychle odpoutanej a venku z auta, že chudák zapomněl kde má zelenou kartu jak jsem na něj křičel. A to jsem jel bez prcka.

Můj názor je takový, že máš auto?? Tak musíš mít na vše kolem. Nemáš?? Tak nejezdi.

Doufám že jsem někoho neurazil. Nebylo to konkrétně na jedince, ale globálně.
Jenže voni to do tebe napálej i na zimních gumách takže o gumách to asi nebude co??
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“