Ducato 2,8idTD nebo 2,8JTD ???
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Nováček
Ducato 2,8idTD nebo 2,8JTD ???
Zdravím , chci si kupovat Ducato a potřeboval bych poradit jaký z motorů jestli 2,8idTD 90kw nebo 2,8JTD 94kw jedná se o rok 2000-2001 (starší tvář) , bude to moje třetí Ducato ale s tímto motorem nemam žádnou zkušenost , měl jsem 2,5Tdi 85Kw a byl to moc spolehlivej motor , pak 1,9D to je lenochod ale jezdí taky celkem bezproblémově ale spotřeba je hnus okolo 12 lt i prázdnej! Jak je to s 2,8 jaká je spolehlivost motorů , spotřeba ? A důležitý je taky to že nemam až tak moc kvalitní zdroj nafty, tak taky vstřiky atd?? , děkuju za odpověd .......
-
- Nováček
Motory 2,8JTD jsou nejlepší co se do Fiatů dávaly. Ať už se to týká výkonu, spotřeby či spolehlivosti. Osobně toto auto nemám, ale jich ke mně jezdí na servis. To jedno má najeto přes 500tis. má origo čerpadlo, vstřiky... dělají se pravidelně pouze základní věci jako rozvody, oleje, filtry a na podvozku desky, čepy... I turbo je ještě originál. Motor má nádherně kultivovaný chod a když se tomu šlápne je to sakra znát. Já mel pouze 1,9TD, ale i s tím jsem byl nadmíru spokojený. Ducato je prostě dobrá volba. Jen Tě chci varovat - nenech se uvrtat do Forda!!! To bys zaplakal!!!
-
- Nováček
To je jasný Forda nikdy , nemam s nim zkušenost ale ta značka mě odpuzuje .. Ale koupil jsem dnes Ducato JTD 2,8 jede to super akorád nechápu jednu věc stane se občas to že auto samo přidá nebo když šlápneš na plyn auto vůbec nereaguje ? Nemáš zkušenost co by to mohlo dělat , myslim že to bude nějaká blbost protože se to většinou stane po přejetí větší díry nebo kolejí ..Jako by nějakej kontakt nebo tak něco ...každá rada dobrá ...
-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček
-
- Nováček
Prodlevu to nemá , ihned jak lehce se dotkneš plynu tak motor přidá ale volnoběh cca 2000 ot. nemam tam otáčkoměr , ale stalo se mi že za jízdy auto přidá a vůbec nereaguje plyn můžeš ho sešlápnout na podlahu ale vůbec žádná reakce , a stačí ti řadit i bez toho plynu jako by to dorovnával počítač aby to nechcíplo - zařadíš třeba 3 stupen auto přidá s tím jak pouštíš spojku a na 5 stupen to jede 80km/h ale nic s tim neuděláš (neubereš , nepřidáš) . Pak po chvílce to zase reaguje na plyn ale otáčky volnoběhu vysoký ... To s tim altíkem by mě nenapadlo zkusím to změřit ..