Adetivum
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Re: Adetivum
Já bych do oleje rozhodně nic nepřidával.....svincik píše:začíná se ozývat převodovka v B5,5 6-kvalt. tak se chci pustit do výměny oleje. Mám přidat ještě adetivum? Našel jsem http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=953
dáky za názory
-
- Aktivista
na aditiva nelze pohlížet jen z jednoho úhlu
jí osobně je tam mám, lubrifilm, převodovku jsem tichou měl, trošinku pětka a ta stichla, co se mi zlepšilo tak řazení
dá se řadit bez spojky, že jen potláčíš kvalty,
základ je ovšem kvalitní a správný olej, doba pokročila a některé oleje obsahují plastifikátory které mohou některé převodovky i trvale poškodit
jí osobně je tam mám, lubrifilm, převodovku jsem tichou měl, trošinku pětka a ta stichla, co se mi zlepšilo tak řazení
dá se řadit bez spojky, že jen potláčíš kvalty,
základ je ovšem kvalitní a správný olej, doba pokročila a některé oleje obsahují plastifikátory které mohou některé převodovky i trvale poškodit

-
- Aktivista
-
- Aktivista
Máš pravdu, ale vycházím z testů motorových aditiv... kdy závěr byl zatím vždy takový, že v nejlepším případě neublížíslovacek.milos píše:by mě třeba zajímalo jak je aditivován obyčejný olej PP9O od maditu jaké se používají podkladové oleje, jaký je rozdíl mezi aditivem a plastifikátorem
zobecnit se dá cokoliv
-
- Aktivista
já se jen tak ptám, jestli má někdo osobní zkušenosti,
já mám s lubrifilmem, a kdysi i s nulomem
vyléčili jsme tak spoustu drobných závad převodovky,
co se týče správných olejů tak jednou na 3O7SW teklo gufero pevodvky to jsme vymnili, dolili trochu oleje, asi obyčejný PP8O a bylo dořazeno za studena nešlo řadít, všechno ven do autorizáku GL 4+ a zas vše OK
já mám s lubrifilmem, a kdysi i s nulomem
vyléčili jsme tak spoustu drobných závad převodovky,
co se týče správných olejů tak jednou na 3O7SW teklo gufero pevodvky to jsme vymnili, dolili trochu oleje, asi obyčejný PP8O a bylo dořazeno za studena nešlo řadít, všechno ven do autorizáku GL 4+ a zas vše OK

Jo, máš pravdu, francouzi nemají náš klasický olej rádi..Já bych u vyhoněné převodovky šel do Lubrifilmu, CLeramiku, nebo Slicku popř. jiného přípravku, který snižuje vůle na rozdíl od různých aditiv, které jen zmenšují tření, což je platné u převodovek v perfektním stavu, ale u vyhoněných právě vůle způsobují problémy , které ani kosmický olej nevyřeší... 

nepropadat panice...
-
- Aktivista
jericho-3 píše:Jo, máš pravdu, francouzi nemají náš klasický olej rádi..Já bych u vyhoněné převodovky šel do Lubrifilmu, CLeramiku, nebo Slicku popř. jiného přípravku, který snižuje vůle na rozdíl od různých aditiv, které jen zmenšují tření, což je platné u převodovek v perfektním stavu, ale u vyhoněných právě vůle způsobují problémy , které ani kosmický olej nevyřeší...
já dávám tento fajrat za dvě kila a umí http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=l ... zg&cad=rja
ještě jsem i vzpoměl na jednu převodovku co nechtěla řadit, prej spojka tak se vyměnila spojka nic,
kvalty se musely pořád tlačit jak když spojka nevypne,
lubrifilm nezabral,
nalil jsem do převodovky dva litry toho nejlevnějšího hydraulického oleje nalil ještě půl litru petroleje a světe div se za 5O km makala jak pohádka,

-
- Aktivista