Adetivum

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
svincik
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Adetivum

Příspěvek od svincik »

začíná se ozývat převodovka v B5,5 6-kvalt. tak se chci pustit do výměny oleje. Mám přidat ještě adetivum? Našel jsem http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=953

dáky za názory
honzas1
Přispěvovatel

Příspěvek od honzas1 »

bratranek lije aditivum do převodovek od nakladaku a řikal že to jde dost poznat.. je tišší atd.. tak ja bych to zkusil
polo 1.4tdi AMF
ttommirs
Nováček

Re: Adetivum

Příspěvek od ttommirs »

svincik píše:začíná se ozývat převodovka v B5,5 6-kvalt. tak se chci pustit do výměny oleje. Mám přidat ještě adetivum? Našel jsem http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=953

dáky za názory
Já bych do oleje rozhodně nic nepřidával.....
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

na aditiva nelze pohlížet jen z jednoho úhlu

jí osobně je tam mám, lubrifilm, převodovku jsem tichou měl, trošinku pětka a ta stichla, co se mi zlepšilo tak řazení

dá se řadit bez spojky, že jen potláčíš kvalty,

základ je ovšem kvalitní a správný olej, doba pokročila a některé oleje obsahují plastifikátory které mohou některé převodovky i trvale poškodit ;)
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

kvalitnímu oleji můžeš aditivy jedině ublížit
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
slovacek.milos
Aktivista

nogis píše:kvalitnímu oleji můžeš aditivy jedině ublížit
jak ;) a co to je kvalitní olej
ttommirs
Nováček

Příspěvek od ttommirs »

slovacek.milos píše:
nogis píše:kvalitnímu oleji můžeš aditivy jedině ublížit
jak ;) a co to je kvalitní olej
Kvalitní olej je obecně takový, který má jasný původ a certifikaci. Obecně olej je souhrn základového oleje a souboru aditiv. Dodatečnou aditivací rozhodíš přesný poměr původních aditiv.
slovacek.milos
Aktivista

by mě třeba zajímalo jak je aditivován obyčejný olej PP9O od maditu jaké se používají podkladové oleje, jaký je rozdíl mezi aditivem a plastifikátorem

zobecnit se dá cokoliv ;)
svincik
Sběrač informací

Příspěvek od svincik »

rozhodně dám origo VW co tam patří a chtěl bych tomu ještě pomoci adetivem, protože převodovka už má hodně odmakáno...
ttommirs
Nováček

Příspěvek od ttommirs »

slovacek.milos píše:by mě třeba zajímalo jak je aditivován obyčejný olej PP9O od maditu jaké se používají podkladové oleje, jaký je rozdíl mezi aditivem a plastifikátorem

zobecnit se dá cokoliv ;)
Máš pravdu, ale vycházím z testů motorových aditiv... kdy závěr byl zatím vždy takový, že v nejlepším případě neublíží
slovacek.milos
Aktivista

já se jen tak ptám, jestli má někdo osobní zkušenosti,

já mám s lubrifilmem, a kdysi i s nulomem

vyléčili jsme tak spoustu drobných závad převodovky,

co se týče správných olejů tak jednou na 3O7SW teklo gufero pevodvky to jsme vymnili, dolili trochu oleje, asi obyčejný PP8O a bylo dořazeno za studena nešlo řadít, všechno ven do autorizáku GL 4+ a zas vše OK ;)
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Jo, máš pravdu, francouzi nemají náš klasický olej rádi..Já bych u vyhoněné převodovky šel do Lubrifilmu, CLeramiku, nebo Slicku popř. jiného přípravku, který snižuje vůle na rozdíl od různých aditiv, které jen zmenšují tření, což je platné u převodovek v perfektním stavu, ale u vyhoněných právě vůle způsobují problémy , které ani kosmický olej nevyřeší... :)
nepropadat panice...
slovacek.milos
Aktivista

jericho-3 píše:Jo, máš pravdu, francouzi nemají náš klasický olej rádi..Já bych u vyhoněné převodovky šel do Lubrifilmu, CLeramiku, nebo Slicku popř. jiného přípravku, který snižuje vůle na rozdíl od různých aditiv, které jen zmenšují tření, což je platné u převodovek v perfektním stavu, ale u vyhoněných právě vůle způsobují problémy , které ani kosmický olej nevyřeší... :)

já dávám tento fajrat za dvě kila a umí http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=l ... zg&cad=rja

ještě jsem i vzpoměl na jednu převodovku co nechtěla řadit, prej spojka tak se vyměnila spojka nic,
kvalty se musely pořád tlačit jak když spojka nevypne,

lubrifilm nezabral,

nalil jsem do převodovky dva litry toho nejlevnějšího hydraulického oleje nalil ještě půl litru petroleje a světe div se za 5O km makala jak pohádka, :) časem jsme nalili olej co tam patřil a vše OK ;)
svincik
Sběrač informací

Příspěvek od svincik »

tak jsem vyměnil jsem olej a starý byl tmavý a vněm stříbrné šlemy, něco tam šlo kov na kov... Asi ještě přidám ten ekolube, tím snad nic nezkazím. Představa nové převodovky mě děsí...
slovacek.milos
Aktivista

svincik píše:tak jsem vyměnil jsem olej a starý byl tmavý a vněm stříbrné šlemy, něco tam šlo kov na kov... Asi ještě přidám ten ekolube, tím snad nic nezkazím. Představa nové převodovky mě děsí...

když se koukneš do té převodovky tak ty kolečka a hejblata jdou všechny kov na kov, ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“