polopřevod a pojištění

co se jinam nevešlo/nehodilo - ohledně aut

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
titan0306
Aktivista
Odpovědi: 0

polopřevod a pojištění

Příspěvek od titan0306 »

Věnoval jsem pár hodin této problematice a stále z toho nemám jasno.
Většina lidí co někam přispívá píše nepodložené domněnky atd..
Takže příklad:
Vozidlo je přihlášeno má TK a povinné, koupím ho v době kdy už nemá TK a pouze se na mě odhlásí. S tím souvisí, že prodávající ukončí povinné. Vozidlo stojí v garáži není provozováno je v polopřevodu a neplatí se na něj povinné,značky nejsou v depozitu. Např. po roce se udělá TK, povinné, přihlásí a začne se provozovat.
Podle informací může ČKP vymáhat příspěvek atd.. za ten rok.

Jenže:
Nestanoví-li tento zákon jinak, může na dálnici,1a) silnici,2) místní komunikaci3) a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná4) (dále jen "pozemní komunikace"), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci.

Takže pokud vozidlo neprovozuji a nestojí na veřejné komunikaci není nutnost platit povinné. Podle mě

Další věc:
Když je auto v polopřevodu můžu ho jen přihlásit nebo prodat dál tak ho tedy ze zákona nemůžu provozovat. Jelikož po uplynutí deset dní by to bylo v rozporu se zákonem. To samé ze zákona nemohu auto provozovat bez TK. Auto je tedy ve stavu rekonstrukce a já chci dát tedy značky do depozitu. Do depozitu ho dát však také nemohu protože není dokončen převod.

Jsou varianty, vytvoření smlouvy že jsem to někomu (nedohledatelnému) na období nepojištění a poté zpět koupil a nebo prodal osobě blízké čímž nejsem povinen říct komu
Tel:776005385 Nový Bor
Bugs.Bunny
Aktivista

Re: polopřevod a pojištění

Příspěvek od Bugs.Bunny »

titan0306 píše:Věnoval jsem pár hodin této problematice a stále z toho nemám jasno.
Takže příklad:
Vozidlo je přihlášeno má TK a povinné, koupím ho v době kdy už nemá TK a pouze se na mě odhlásí. S tím souvisí, že prodávající ukončí povinné. Vozidlo stojí v garáži není provozováno je v polopřevodu a neplatí se na něj povinné,značky nejsou v depozitu. Např. po roce se udělá TK, povinné, přihlásí a začne se provozovat.

Jenže:
Nestanoví-li tento zákon jinak, může na dálnici,1a) silnici,2) místní komunikaci3) a účelové komunikaci, s výjimkou účelové komunikace, která není veřejně přístupná4) (dále jen "pozemní komunikace"), provozovat vozidlo pouze ten, jehož odpovědnost za škodu způsobenou provozem tohoto vozidla je pojištěna podle tohoto zákona. Povinnost pojištění odpovědnosti musí být splněna i v případě ponechání vozidla na pozemní komunikaci.

Takže pokud vozidlo neprovozuji a nestojí na veřejné komunikaci není nutnost platit povinné. Podle mě

Další věc:
Když je auto v polopřevodu můžu ho jen přihlásit nebo prodat dál tak ho tedy ze zákona nemůžu provozovat. Jelikož po uplynutí deset dní by to bylo v rozporu se zákonem. To samé ze zákona nemohu auto provozovat bez TK. Auto je tedy ve stavu rekonstrukce a já chci dát tedy značky do depozitu. Do depozitu ho dát však také nemohu protože není dokončen převod.

Jsou varianty, vytvoření smlouvy že jsem to někomu (nedohledatelnému) na období nepojištění a poté zpět koupil a nebo prodal osobě blízké čímž nejsem povinen říct komu
Poslední větou jsi sám odpověděl jak se to dá obejít. nemusí být ani smlouva, bo stačí i ustní dohoda. to mají na úřadech a pojištovnách vždy radost.
Je-li prošlá TK více než 14 dnů, může mot. vozidlo být příslušným úřadem trvale vyřazeno z evidence. Ještě jsem neslyšel, že by se to někdy stalo, ale je to tuším někde vyhlášce č. 341/2002 Sb

Nejspíš se předpokládá, že vozidlo bude mít platnou TK, dohlásíš to na sebe a potom můžeš dát RZ do depozitu. Do depozitu mohl dát RZ také předchozí majitel ještě před prodejem např havarovaného vozidla, ale to zase není možno uskutečnit přepis . Stejně tak depozit ( tuším od r. 2005)nesmí být delší než 1 rok, na požádání 1.5 roku, potom uzavřít PR, případně projít TK, vyzvednout RZ a případně zase na rok do depozitu.

Ideální je to snad jen v případě průkazu historického vozidla. :)
http://dieselpower.cz/forum/viewtopic.p ... light=bugs

----------------777 32 60 32----------------
Martin.R
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Martin.R »

Všechno to bude asi tak jak píšete, jen dodám že v depozitu je možno převádět. Už nějakou dobu se v tom nepohybuju, takže nemam přehled o současnejch zákonech, vyhláškách a předpisech, ale aspoň u nás to jde.
Elektronika auta a technika........
776 829390
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Z depozitu se nemusí po roce vyzvedávat ani platit PR jenom si zase zažádáš o prodloužení depozitu ale už pouze na 1/2 roku
CHrysler 300C 5.7 HEMI :-)
Octavia 01 TDi 81Kw AHF 2000 EGR off, trippling
Yamaha R1 110Kw
BMW Thunder Tiger 2.11ccm nitro :-)
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

A kdyz dam auto do depozitu a je bez STK? Je to vubec mozne? A jak je to nasledne pri vyjmuti? To musim na podvalu na STK a az s tim papirem jit vyjmout z depozitu?
TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
hansdob
Aktivista

Příspěvek od hansdob »

do depozitu to bez STK asi nejde ale vyndat je to jak píšeš na podval na STK a vyndat z depozitu
přesnou historii nepamatuji.....třebaaaa zetor 25K
touran654
Přispěvovatel

Příspěvek od touran654 »

Forest píše:A kdyz dam auto do depozitu a je bez STK? Je to vubec mozne? A jak je to nasledne pri vyjmuti? To musim na podvalu na STK a az s tim papirem jit vyjmout z depozitu?
Bez STK to neni problem dat do depozitu,ale dokud ji neudelas tak ti to nevyndaji:)
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

hansdob píše:do depozitu to bez STK asi nejde ale vyndat je to jak píšeš na podval na STK a vyndat z depozitu
Proč by to nešlo do depozitu bez STK?
Moje Rko nemá STK už několik let a pořád prodlužuju depozit.Problém je jen v tom že to nemůžu prodloužit o víc než 1/2 roku.Jednou jsem ho z depozitu vytahoval a nikdo po mě nechtěl STK ani pojištění.Když jsem se na to ptal tak mi řekli že jim je to jedno protože ja zodpovídám za to že to nevyjede na silnici bez STK a pojištění si ohlídá asociace pojistitelů akorád mi sundali známky z SPZ
Yamaha R1 110Kw
touran654
Přispěvovatel

Příspěvek od touran654 »

ROBIG píše:
hansdob píše:do depozitu to bez STK asi nejde ale vyndat je to jak píšeš na podval na STK a vyndat z depozitu
Moje Rko nemá STK už několik let a pořád prodlužuju depozit.Problém je jen v tom že to nemůžu prodloužit o víc než 1/2 roku.Jednou jsem ho z depozitu vytahoval a nikdo po mě nechtěl STK ani pojištění.Když jsem se na to ptal tak mi řekli že jim je to jedno protože ja zodpovídám za to že to nevyjede na silnici bez STK a pojištění si ohlídá asociace pojistitelů akorád mi sundali známky z SPZ
To jsi mel stesti na urednika,minimalne bez pojistky ti to NIKDO nevynda - v praze si kopiruji zelenou kartu,pokud si nevsimnou toho ze nemas STK - coz musis mit sakra stesti,je uz jina vec
Tomas.cz
Aktivista

Re: polopřevod a pojištění

Příspěvek od Tomas.cz »

titan0306 píše:Věnoval jsem pár hodin této problematice a stále z toho nemám jasno.
Takže příklad:

Jenže:

Další věc:

V poslední bodě bych si dal pozor na institut solidárního ručitele, tzn. pokud auto někomu nedohledatelnému prodáš, ten pochopitelně neplatí povinné ručení a tak se bude ČKP stejně hojit po tobě, viz. solidární ručitel spolu s hlavním dlužníkěm ( který je nedohledatelný ).
Martin.R
Aktivista

Příspěvek od Martin.R »

touran654 píše:
ROBIG píše:
To jsi mel stesti na urednika,minimalne bez pojistky ti to NIKDO nevynda - v praze si kopiruji zelenou kartu,pokud si nevsimnou toho ze nemas STK - coz musis mit sakra stesti,je uz jina vec
Do depozitu můžeš bez stk a z depozitu taky bez stk, jen nedostaneš ORV (malej techničák). Známky nesundavaj, protože jsou stejně neplatný. Jen musí bejt poviný.
Elektronika auta a technika........
776 829390
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

TDI - everyday's racing performance with frugal running costs - do not let the challenge pass you by (hm)

Jestliže máš pravdu o 24 hodin dříve než jiní, jsi přesně oněch 24 hodin považován za blázna. (Antoine de Rivarol)
ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Napsali to tam krásně že depozit jenom na 18 měsíců a bez STK nelze vyzvednout ale co v případě že je auto v rekonstrukci a není schopno projit STK jako spousta starých aut bez veteránských SPZ ?
Yamaha R1 110Kw
Forest
Aktivista

Příspěvek od Forest »

@ROBIG : zeptej se, za email nic krome casu a usili nedas

ROBIG
Aktivista

Příspěvek od ROBIG »

Forest píše:@ROBIG : zeptej se, za email nic krome casu a usili nedas
Už jsem se ptal u más na úřadě ale nikdo netuší dokonce mi řekli že se teď uvažuje o tom že už se nebude depozit vůbec prodlužovat takže se spousta lidí dostane do neřešitelné situlace kdy auto nebude mít STK a z depozitu mu ho bez STK a pojistky nevydají ale nebudou chtít depozit prodloužit.Prostě Kocourkov. (LOL)
Lidi kteří utápí spoustu peněz do restaurování aut budou mít jistě radost až jim úředník odhlásí auto z evidence a to auto tím přijde o cenu když bude bez papírů.
Yamaha R1 110Kw
Odpovědět

Zpět na „Diskuze o autech“