Touran 1.9TDI spusta ventilator chladenia motora
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Touran 1.9TDI spusta ventilator chladenia motora
Jak furt sa ku mne dostane sama chutovka, vynimkou nebol ani vcerajsi den. Riesim problem s VW Touran takym divnym exotom. Je v tom totiz motor 1.9TDI 74kW (AVQ), ma to 6Q prevodovku, ESP, bufik a NEMA TO KLIMU. Problem je ze sa nahodne z nicoho nic spusta ventilator chladenia motora, ale iba ked bezi motor. Po vypnuti kluca sa automaticky vypne aj ventilator. Asi to bolo cerknute s predu pretoze na sahare su 2 ventylatory (maly a velky) ale v akcnych clenoch mi dava do ponuky iba velky, co je logicke kedze to nema klimu. Teplotne cidlo OK, akurat v bufiku je zjavne KO kedze pise chybu, spatny typ RJ. Mam podozrenie, ze to spustanie ventilatora ma na svedomi prave bufik, ale chcem si to nechat potvrdit nazorom inych ludi. A aby som nezabudol je cipnute a robil to pravdepodobne nejaky amater. Bábo raď
Maly vetrak tam je ale nieje funkcny kedze to nema klimu.amater píše:mal som podobny problem - hocikedy sa spustal maly vetrak.... su navzajom prepojene, vo velkom je riadiaca elektronika pre oba.... cize som vymenil velky a bol klud, robila to zavada v tej elektronike..... tiez bolo vo vagu vsetko ok, ziadna poziadavka na sputenie a pod.....