Touran 1.9TDI spusta ventilator chladenia motora

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
TDI tech
Aktivista
Odpovědi: 0

Touran 1.9TDI spusta ventilator chladenia motora

Příspěvek od TDI tech »

Jak furt sa ku mne dostane sama chutovka, vynimkou nebol ani vcerajsi den. Riesim problem s VW Touran takym divnym exotom. Je v tom totiz motor 1.9TDI 74kW (AVQ), ma to 6Q prevodovku, ESP, bufik a NEMA TO KLIMU. Problem je ze sa nahodne z nicoho nic spusta ventilator chladenia motora, ale iba ked bezi motor. Po vypnuti kluca sa automaticky vypne aj ventilator. Asi to bolo cerknute s predu pretoze na sahare su 2 ventylatory (maly a velky) ale v akcnych clenoch mi dava do ponuky iba velky, co je logicke kedze to nema klimu. Teplotne cidlo OK, akurat v bufiku je zjavne KO kedze pise chybu, spatny typ RJ. Mam podozrenie, ze to spustanie ventilatora ma na svedomi prave bufik, ale chcem si to nechat potvrdit nazorom inych ludi. A aby som nezabudol je cipnute a robil to pravdepodobne nejaky amater. Bábo raď
touran654
Přispěvovatel

Příspěvek od touran654 »

cidlo teploty KO
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Kukol som do bloku meranych hodnot a ukazovalo spravne. Preventivne som ho vymenil, kedze zhodou oklnosti som take mal. A furt to robi.
Fantik
Aktivista

Příspěvek od Fantik »

A kabeláž k čidlu venkovní teploty je OK?
amater
Aktivista

Příspěvek od amater »

mal som podobny problem - hocikedy sa spustal maly vetrak.... su navzajom prepojene, vo velkom je riadiaca elektronika pre oba.... cize som vymenil velky a bol klud, robila to zavada v tej elektronike..... tiez bolo vo vagu vsetko ok, ziadna poziadavka na sputenie a pod.....
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

co čidlo výstupu z chladiče jestli ho to má, mělo by být na přírubě termostatu
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

amater píše:mal som podobny problem - hocikedy sa spustal maly vetrak.... su navzajom prepojene, vo velkom je riadiaca elektronika pre oba.... cize som vymenil velky a bol klud, robila to zavada v tej elektronike..... tiez bolo vo vagu vsetko ok, ziadna poziadavka na sputenie a pod.....
Maly vetrak tam je ale nieje funkcny kedze to nema klimu.
Huml
Aktivista

Příspěvek od Huml »

malej větrák má spouštět velkej větrák ve kterým je řj, pokud je namontovanej, tak si myslím, že by měl jet, zkusil bych ho proměřit, právě tady takový spouštění větráků jsem řešil sice na 2,0l a tam to bylo tím čidlem, je na něj blbej přístup a trvalo mi než jsem ho vůbec objevil
TDI tech
Aktivista

Příspěvek od TDI tech »

Dik Huml kuknem sa na to ;)
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“