Jen se chci podělit ze zákeřnosti těchto výplodů techniky měnil jsem na něm v týdnu olej a běžný servis je tam pětilitr takže olejová náplň 11.5 litru neodsával jsem ale normálně vypouštěl vypoušťákem už jak jsem povolil šroub tak jsem věděl že je zle olej řídkej a pořádnej tlak měl jsem tam nádobu na dvacet litru ale než jsem sehnal další tak kalamita náplň tam byla tak 25 až 28 litru prostě dvacet litru plnejch a tak pět až osum litru na zemi no mě to nenapadlo že by toho tam bylo tolik.Pán se pak divil že viděl trochu víc na měrce ale že vše bylo ok tak nic neřešil olej jsem měnil někdy loni najede tak za rok těch třicet tisic tak nevím jak to tam dlouho bylo.Ted mu zpočítám co ho to bude stát měnit gumičky a tak jestli teda do toho půjde motor jde zatím dobře ale nevím jestli ho neudělal měl jste někdo takovejhle extrém myslím to množství oleje
Tam teče nafta do oleje přes gumičky divím se že to motor přežil pán s tím bůchví jak dlouho jezdil a divil se že nedolejvá to jsem mu vždy dal aspoň dva litry na dolití oni opravdu papají vše.Jinak je s tím super svezení ale ten servis vše je na to drahé a ke všemu blbej přístup a ta elektrika to je věc jak to vše funguje tak je dobře ale něco tam hledat to je elektrárna.
Ja mam touarega v 5.0tdi a oleje je tam 12.5l.Po vymnene oleje ujeto cca 10000km a neubylo nic.Spotreba 11.5litru.Mesto tak 14-15l.Pri pravidelnym servise,zatim zadna porucha.....
V oleji se může hromadit i nafta nespotřebovaná pro vypálení DP filtru. Bývá to docela normání že ten olej zřídne a je plný nafty. Vůbec to nemusí být protékajícími gumičkami.
Částicový filtr na výfuku, něco jako katalizátor u benzínů. A ten zachytává saze z nafťáku a jednou za x kilometrů se vypaluje tak že si motor sám přidá víc nafty aby se ta nafta dostala do toho filtru a tam shořela a spálila ty saze. Jenže když to nefunguje správně tak se může stát, že se ta nafta dostává i do oleje motoru.