ASV syčí, nejede na plnej výkon

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

raduzzz
Sběrač informací
Odpovědi: 0

ASV syčí, nejede na plnej výkon

Příspěvek od raduzzz »

Pánové,

takže při přidání plynu jakmile se rozfouká turbo tak z motor. prostoru jde slyšet syčení, výkon tam je, ale chybí špička. Spotřeba 5,5-5,7 a to to nějak nehoním. Sundal jsem sání, hadice od turba, intercooler ale žádné poškození jsem nenašel. Paměť závad prázdná. Já nevím, ale može to dělat baňka?
doma jen koncern
Ladas
Aktivista
Odpovědi: 1

Příspěvek od Ladas »

prasklá hadice prohlídni si to znova a pořádně
Oct ALH 66Kw-4??Nm 1??PS
klika,písty,ojnice,saní ARL včetně IC,vedení 60mm,turbo Hybrid-Oleg,trysky PP764+11mm hlava DPF ON
SW Dieselpower
jednohmota+HDS57převodovka hybrid LHW,brzdy CupraR 323mm př. 288x22mm zad. CO JEDE MUSi BRZDIT!
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

díky za rychlou reakcu :) prohlídnu to teda všecko znova.
doma jen koncern
Ketonk
Sběrač informací

Příspěvek od Ketonk »

řeším to samé Mám jednu hadici od turba novou coler zkontrolovanej. Všechny hadice dobrý měl jsem to vše venku. mam a4 jen mě napadá jak je ta železná trubka pod chladiči že by byla děravá. při plným plynu cejtím jak ubere výkon. Slyším jak sičí a jak to ubere výkon tak už nic a do nouzáku nepadá.
Audi a4 quattro afn
Viktor.88
Přispěvovatel

Příspěvek od Viktor.88 »

Když bude někde děravá hadice tak to bude kolem mastný od oleje
Zkontroluj i výfuk jestli nejsou prasklý svody jestli ti to někde nefičí i kat muže bejt přicpanej
Ketonk
Sběrač informací

Příspěvek od Ketonk »

Já mám za turbem lehce luplej vlnovec, ale nejde mi do hlavy že by mi ubral výkon tak o 20%. Hadice jsem měl všechny venku jedna měla prasklinu tak jsem ji dal novou a na koleru byla prasklinka a kolem to mastný nebylo tak jsem to projistotu přelepil a stále se toho nemůžu zbavit.
Audi a4 quattro afn
Viktor.88
Přispěvovatel

Příspěvek od Viktor.88 »

Ještě jedna možnost je podtlak... někde muže přisávat
p.s.
Aktivista

Příspěvek od p.s. »

nemůže bejt na motoru v háji těsnění sání :?
Škoda Octávie Combi 1.9 TDI 81KW
Ketonk
Sběrač informací

Příspěvek od Ketonk »

že by podtlak tak silně sičel že bych ho v autě tak slyšel?
Audi a4 quattro afn
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

Dneska už mi to nevyšlo, zítra to všecko znovu prondu. Jo a těsnění pod sání mě taky napadlo, kupil sem ho minulej týden za necelou stovku, to starý je trošku pomačkaný, takže dám to nový, ale jenom v tem to nebude. Uvidíme zítra...
doma jen koncern
Pája 19
Aktivista

Příspěvek od Pája 19 »

Když to bude v tlakový části, tak to bude slyšet jen ve chvíli, kdy se roztočí turbo. Když to bude slyšet furt, tak je to někde jinde.
Oct asv 2000, DieselPower
Ketonk
Sběrač informací

Když to bude v tlakový části, tak to bude slyšet jen ve chví

Příspěvek od Ketonk »

Jak jako v tlakové části? V podtlacích? Dělá mi to když jde turbo do tahu.
Dám plnej zatáhne zasičí poleví výkon chvilku díra (2 sekundy) a pak už to nejede jak má mě připadne. Lámu si stím hlavu už přes měsíc, tlakové hadice vše jsem prošel už 2x jednu jsem dal novou všude nové sponky, zkusim to těsnění a projít kloudně podtlaky a uvidí se.
Audi a4 quattro afn
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

Pája 19 píše:Když to bude v tlakový části, tak to bude slyšet jen ve chvíli, kdy se roztočí turbo. Když to bude slyšet furt, tak je to někde jinde.
jo to odpovídá, prostě jak se rozfouká turbo.

No jinak jsem nenašel nic, žádnou prasklinu, nikde nic. Takže sem dal nový těsnění pod sání, všecko aspoň vyšistil a pomály skládám. Budu to muset vypozorovat při běžícím motoru-vlízt pod auto mačkat hadice atd...
doma jen koncern
raduzzz
Sběrač informací

Příspěvek od raduzzz »

Pánové tak sem zjistil že to utíká přes svody, sou asi prdlý. Mám všecko sdělaný, ale zasekl jsem se na poslední věci - na třěch matkách co drží výfuk k turbu. Polívál sem to brzdovkou a nic, nevám jestl ije to 12 nebo 13mm, 12 sem tam musel narazit, 13 má vůli. Nedám tam ořech jedině malej a pak to stejně nejde otočit. Tak tam dávám prstýnek ale ne a ne prdnout. Polil sem to znova brzdovkou a nechám to do dalšího dne, snad se to umoudří :D
doma jen koncern
Zdeněk M
Aktivista

Příspěvek od Zdeněk M »

raduzzz píše:Pánové tak sem zjistil že to utíká přes svody, sou asi prdlý. Mám všecko sdělaný, ale zasekl jsem se na poslední věci - na třěch matkách co drží výfuk k turbu. Polívál sem to brzdovkou a nic, nevám jestl ije to 12 nebo 13mm, 12 sem tam musel narazit, 13 má vůli. Nedám tam ořech jedině malej a pak to stejně nejde otočit. Tak tam dávám prstýnek ale ne a ne prdnout. Polil sem to znova brzdovkou a nechám to do dalšího dne, snad se to umoudří :D
Tak to sundej i se svodama a rozdelej venku ne?
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“