Hukot od př. nápravy-Altea 1.Tdi, naj. 86 tkm
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Hukot od př. nápravy-Altea 1.Tdi, naj. 86 tkm
Zdravím všechny,
a mám k vám prosbu o konzultaci. Začalo se mi ozývat hučení od přední nápravy. Auto má najeto 86 tkm.Přičítal jsem to výměně gum za zimní ( všiml jsem si toho tak asi po výměně-zimní Micheliny) ale teď už jsem vypozoroval ,že to je slyšet hlavně při zařazené rychlosti na menší otáčky (nižší rychlost). Jde to od přední -hnané-nápravy,spíš jakoby z pravé strany. Po vyřazení , resp. po vyšlápnutí spojky při zařazeném stupni to přestává, taky je to míň slyšet po přidání plynu (to je asi ale logicky míň slyšet kvůli hluku motoru-1.Tdi PD,který není v Altee moc dobře odhlučněn). Takže protože to není slyšet na neutrál, asi to nebude ložisko kol.
Tak prosím o radu, co by to mohlo být-spojkové ložisko nebo tak něco ? Ev. názor na cenu opravy.
Díky za rady.
miru
a mám k vám prosbu o konzultaci. Začalo se mi ozývat hučení od přední nápravy. Auto má najeto 86 tkm.Přičítal jsem to výměně gum za zimní ( všiml jsem si toho tak asi po výměně-zimní Micheliny) ale teď už jsem vypozoroval ,že to je slyšet hlavně při zařazené rychlosti na menší otáčky (nižší rychlost). Jde to od přední -hnané-nápravy,spíš jakoby z pravé strany. Po vyřazení , resp. po vyšlápnutí spojky při zařazeném stupni to přestává, taky je to míň slyšet po přidání plynu (to je asi ale logicky míň slyšet kvůli hluku motoru-1.Tdi PD,který není v Altee moc dobře odhlučněn). Takže protože to není slyšet na neutrál, asi to nebude ložisko kol.
Tak prosím o radu, co by to mohlo být-spojkové ložisko nebo tak něco ? Ev. názor na cenu opravy.
Díky za rady.
miru
Altea 1.9 Tdi
teda docela spatne popisujes to ti dam odpovedi zkousel jsi prehodit gumy zepredu dozadu nebo zpet letni ? ty by mohli ve vyssi rychlosti prestat hucet lozisko v kole huci vic cim vic (rychleji) jedes no a kdyz seslapnes spojku museloby hucet lozisko a kdyz povolis spojku tak v prevodovce mas vni olej? jsi z toho jelen ? zkus upresnit zavadu jinak si myslim nebo bych zacal pneu
no jde hlavně o to, že když to hučí třeba při 40-50 km/h při zařazené rychlosti a pak při stejné rychlosti vyřadím tak to přestane být slyšet. Tak si myslím že to gumama nebude,ale můžu je samo zkusit přehodit. Jinak olej není kontrolovaný,ale vůz byl na podzim na roční prohlídce-má 4 roky a těch 86 tkm, tak by tam snad olej v převodovce ještě měl být (?). Mě to připadá jako něco kolem spojky nebo převodovky, ložisko v kole by přece hučelo pořád-i na jízdu na volnoběh ,bez kvaltu.
Altea 1.9 Tdi
Já teď byl nasranej, že budu měnit ložisko u svého vozu, ale mátlo mě, že to naskočilo tak najednou, ale přičítal jsem to tomu, že jsem několikrát zastavil o chodník s vytočeným kolem , a řvalo to tak, že jsem zastavil a bral za kola, které to je a nic...Pak jsem to zvedl a beru za kolo a ono bylo volné...Tak si říkám, že by atentát..někdo se mi chtěl pomstít...proč ?, ale ono bylo volné i druhé /přední kolo/, tak jsem usoudil, že jak jsem měnil zimní gumy, sice jsem to utáhl dobře, ale asi sedly orezlé ráfky..Tak mi spadl kámen ze srdce... 

nepropadat panice...
Gumy prohozeny zepředu dozadu-vepředu teď nové zimní Barum Polaris 3, a je to zhruba pořád stejný. Při jízdě bez plynu s kvaltem zařazeným tam něco jako hučí-převaluje se u př. osy.
Po vyřazení-vyšlápnutí spojky to přestává být slyšet. Olej v převodovce asi kontrolován při ročních prohlídkách v autorizáku,ale zatím neměněn-auto má 86 tkm a je staré 4 roky,mám ho od novoty.
Ještě nějaký názor na to co by to mohlo způsobovat ? Ložisko u diferáku ?
Po vyřazení-vyšlápnutí spojky to přestává být slyšet. Olej v převodovce asi kontrolován při ročních prohlídkách v autorizáku,ale zatím neměněn-auto má 86 tkm a je staré 4 roky,mám ho od novoty.
Ještě nějaký názor na to co by to mohlo způsobovat ? Ložisko u diferáku ?
Altea 1.9 Tdi
asi tak to je. je to jako šoupání desek o kotouč (to jen pro přirovnání)-tak bych to přirovnal, tak jakoby se tam něco přemílalo při jízdě se zařazeným kvaltem. Jakmile jedu na neutrál, není to slyšet.Po vyřazení-sešláp. spojky to přestává. Po puštění spojk. pedálu je to tam zase.codll píše:a kdyz to huci a seslapnes spojku tak to prestane a kdyz opet pustis spojku co to dela?
Altea 1.9 Tdi
up
miru píše:asi tak to je. je to jako šoupání desek o kotouč (to jen pro přirovnání)-tak bych to přirovnal, tak jakoby se tam něco přemílalo při jízdě se zařazeným kvaltem. Jakmile jedu na neutrál, není to slyšet.Po vyřazení-sešláp. spojky to přestává. Po puštění spojk. pedálu je to tam zase.codll píše:a kdyz to huci a seslapnes spojku tak to prestane a kdyz opet pustis spojku co to dela?
Altea 1.9 Tdi
v servisu-na zvedáku to zatím nebylo. Jen doposud prohozeny gumy (prý jsou Micheliny hlučnější) ale to přehození změnu neprokázalo.Chtěl jsem vědět,jestli nemá někdo podobnou zkušenost,je mi jasný, že to do servisu asi bude muset. Chěl jsem jim jen dát trochu přesnější popis kde hledat, aby to nezanmenalo výměnu zdravých dílů,což by nevedlo nikam.jericho-3 píše:A zkoušel jsi na zdviži, kde by se eliminovaly gumy, tah převodů, ale při přidržování jednotlivých kol, změně rejdu a poslechem ložisek kol ,převodovky možná na něco přišlo...
každopádně děkuju všem moc za názory a rady.
Altea 1.9 Tdi