stoceny tachometr o 100 000 km!!!

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
tom4550
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

stoceny tachometr o 100 000 km!!!

Příspěvek od tom4550 »

zdravim,

predem se omlouvam ze toto tema davam sem, ale musim se s vami podelit o cerstve informace.

Dnes jsme s Humlem zjistili, ze se mi rozchazi pocitadlo km s ridici jednotkou o cca 100 000 km!

Podle interieru nepoznate nic, a pri koupi bylo auto ve vybornem stavu, vymeneny tlumice, vsechny silentbloky, cepy atd.

Jsem totalne nas... na predchoziho majitele, prodavalo se to pres komisi a
doufam, ze se mi z nej podari nejak vyrazit nejaky odskodneni, jinak ho davan k soudu. Zatim zjistuju jak je sance na uspech.

diky za pozornost.

tom
O1 ASV 01 chip 110kW
lt.kubosh
Aktivista

Příspěvek od lt.kubosh »

Vyhodny kup - 8let stara Oktavka a najeto 120tis? :)
Dodge Challenger 6.4 V8
(Proč 6.4? Protože nedělaj 6.5!) :D
tom4550
Přispěvovatel

Příspěvek od tom4550 »

lt.kubosh píše:Vyhodny kup - 8let stara Oktavka a najeto 120tis? :)
r.v. 2001 - 7 mesic - v dobe kupu 4 roky stare auto na pocitadle 113000 km
O1 ASV 01 chip 110kW
syncon
Aktivista

Příspěvek od syncon »

mas si koupit novy auto (LOL)
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Je mi tě líto, ale tohle se bohužel stává, už jsem se setkal i se stočenejma 200 000km (R) (wallbash) :roll: :(
laurin.clement
Přispěvovatel

Příspěvek od laurin.clement »

Není možné,že by se třeba měnila jenom ŘJ motoru?Taky jsem se setkal s tím,že ani majitel nevěděl,že mu bylo manipulováno s tachometrem a to přímo autobazarem,kam dal auto na prodej.Oni totiž bazarysti,aby prodali auto co nejdříve tak sami manipulují s tachometry.Tak si prvně nějak nenápadně zjisti u majitele vozidla kolik měl stav na tachometru,když dával auto na prodej,měl by mít smlouvu a v té smlouvě by měl mít stav tachometru.Třeba se pak budeš hádat s bazarem a né s majitelem vozu.
Stříbrná Alhambra 2.0 CR,
tom4550
Přispěvovatel

Příspěvek od tom4550 »

laurin.clement píše:Není možné,že by se třeba měnila jenom ŘJ motoru?Taky jsem se setkal s tím,že ani majitel nevěděl,že mu bylo manipulováno s tachometrem a to přímo autobazarem,kam dal auto na prodej.Oni totiž bazarysti,aby prodali auto co nejdříve tak sami manipulují s tachometry.Tak si prvně nějak nenápadně zjisti u majitele vozidla kolik měl stav na tachometru,když dával auto na prodej,měl by mít smlouvu a v té smlouvě by měl mít stav tachometru.Třeba se pak budeš hádat s bazarem a né s majitelem vozu.
na technickem dokumentu ke komisnimu prodeji puv. majitel podepsal stav 113000 km.
O1 ASV 01 chip 110kW
laurin.clement
Přispěvovatel

Ale i tak to bude hodně těžké dokazování,že bylo manipulované s tachometrem,ještě je jedna možnost jak dopídit stavu.Pokud máš možnost tak si zjisti stav tachometru při poslední STK,pokud ho ovšem již před STK nezměnil.Pak by s tím možná šlo něco dělat?,kdyby jsi měl něco v ruce.
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

a servisni knizka u toho nebyla?
laurin.clement
Přispěvovatel

Na servisní knížky se v dnešní době už moc nehraje v jsou bazary kde ti ji ke každému autu.
octavie81
Přispěvovatel

Příspěvek od octavie81 »

ale neni problem zajet do skodovky a za nejakej baksis zjistit,jestli to auto tom jezdilo,ja to tak udelal a zjistil jsem vsechny zaznamy,ale to tam to auto musi jezdit...........
jirka cordoba GT TDi
Přispěvovatel

Příspěvek od jirka cordoba GT TDi »

každej stáčí,,, i v cizině,,,
tom4550
Přispěvovatel

Příspěvek od tom4550 »

octavie81 píše:ale neni problem zajet do skodovky a za nejakej baksis zjistit,jestli to auto tom jezdilo,ja to tak udelal a zjistil jsem vsechny zaznamy,ale to tam to auto musi jezdit...........
serviska je, ale zaznamove odpovida km na pocitadle.
nevim kde zjistit stav tachometru z posledni STK, protoze ten protokol jsem asi vyhodil a na technickou jdu tento rok. Ve velkym technicaku nejsou km? kdyz se meni majitel?jsem treti majitel papirove fyzicky druhy.
O1 ASV 01 chip 110kW
BH motor
Aktivista

Příspěvek od BH motor »

Ak nieje zaznam o aute v autorizovanom servise a on ti povie ze mal poskodenu rj a kupil ju na trhu tak nevyhras nic. S tymto nevsýsudis nic. Je to zbytocna strata casu. A ak je auto inac v pohode tak neplac, kazde je take. Isty si nemozes byt ani ked to kupis ako predvadzacku v autorizovanom. Zo par som ich uz aj tam robil. :)
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
tom4550
Přispěvovatel

Příspěvek od tom4550 »

jedina nadeje je to ze by tam mohla byt jina RJ, protoze je to podle puv. majitele chipovano, musime jeste porovnat roky vyroby auta a RJ.

jinak co se te technicke tyka tak je pravdepodobne, ze ji nechal delat zaroven s emisema a tam je razitko s adresou. pochybuju, ale ze me do telefonu rekne potazmo bude vubec ochoten to hledat kolik melo auto X na pocitadle km. ale zkusim to
O1 ASV 01 chip 110kW
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“