jsem tady nová, tak doufám, že to sem vložím správně. K věci: mám možnost koupit VW Passat B5.5 - 1.9 TDi 96kW, rok výroby 2000, MY 2001.
Auto prodává kamarád mého muže s tím, že se o něj staral a celou dobu jeho vlastnictví(od roku 2006). Můj muž je na vážkách ohledně koupě, ale mě se auto líbí. Jde o to, že kamarád není schopen garantovat kilometry a sám upozornil, že je to auto stočené o kolik přesně nevěděl. Dnes si muž nechácal zaslat výpisy z autotraceru, kde bylo zjištěno, že auto bylo stočeno 2x!!! a že má nyní najeto ve skutečnosti cca 300-320.000km s tím, že počítadlo ukazuje přívětivých 173.xxxkm. Do auta za dobu vlastnictví bylo investováno docela dost peněz za rozvody, spojku, brzdy a spotřebák. Zásadní věci, jako komplet tlumiče, podvozek obecně nebo třeba převodovka se s největší pravděpodobností nedělaly nikdy, takže otázkou je kdy to přijde. A další věc je, že je auto na několika místech lakováno a mnohdy je to vidět pouhým okem zblízka, konkrétně jsou pod lakem nepatrné "bublinky" a na světle je to celkem znát při důkladnějším pozorování. Auto bylo zlehka havarováno na předek(už za dob kamaráda) a lakování je na zadním víku, střeše, i levém blatníku

Na co se chci zeptat?! Za jakou reálnou sumu je takovéto auto prodejné, respektive jaká může být cena nákupu? Neradi bychom ho podhodnotili(vůči kamarádovi), ale samozřejmně vzhledem ke spoustě otazníků nechceme ani přeplácet. Muž je k tomu skeptický, ale mě se docela líbí a šla bych do něj. Jít do toho nebo ne?
A případně na co si dát při takovém nájezdu pozor u tohoto motoru, pokud bychom to brali?
Děkuji
Martina