Teče čerpadlo na AFN jak průtokáč

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Ketonk
Sběrač informací
Odpovědi: 0

Teče čerpadlo na AFN jak průtokáč

Příspěvek od Ketonk »

Nevíte kde bych sehnal těsnění na čerpadlo mezi hlavu a víka čerpadla?
Nebo kde by ho za rozumnou cenu udělaly?
Audi a4 quattro afn
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

primo v boschi,neni to nijak drahy....
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

v tom boši nějak 14O korun, nebo pasuje okroužek z deklu na olejový filtr třeba fabia sdi ;)
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

No raději bych koupil ten originál.
Gufera jsou také odolná oleji, ale když se dá obyčejné na hřídel čerpadla, nafta ho po čase rozleptá...
MORE POWER?
DIESELPOWER!
Touran 2.0TDI Freestyle Dieselpowe®
slovacek.milos
Aktivista

Bóďa píše:No raději bych koupil ten originál.
Gufera jsou také odolná oleji, ale když se dá obyčejné na hřídel čerpadla, nafta ho po čase rozleptá...
a kde se dá koupit obyčejné gufero, to snad ani nikde neprodávají, po roce 2OOO se všechny komponenty na čerpadlo vyrábí v provedení odolné proti metylesteru kvůli přidávání biosložky
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

presne tak,staci koupit nekde v obchode s guferama zelene gufero a neni problem.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
slovacek.milos
Aktivista

sniper-- píše:presne tak,staci koupit nekde v obchode s guferama zelene gufero a neni problem.
můžeš pár obchodů vyjmenovat kde koupit gufero 28.5 x 38.1 x 6 zelené :?

obchody s guferama rozměry do čerpadel nemají ;)
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

tady u nas v Plzni je obchod s gufery,lozisky a remeny,nicmene jsem tam tohle gufero je pravda nikdy nekupoval, protoze to mam stejne daleko do Boschservisu...myslel jsem ale ze neni problem to tam koupit ,nikdy se mi nestalo ze by rekli NEMAME.
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
slovacek.milos
Aktivista

sniper-- píše:tady u nas v Plzni je obchod s gufery,lozisky a remeny,nicmene jsem tam tohle gufero je pravda nikdy nekupoval, protoze to mam stejne daleko do Boschservisu...myslel jsem ale ze neni problem to tam koupit ,nikdy se mi nestalo ze by rekli NEMAME.
a v tom boš servisu tam mají na výber zelené červené :? to jsem taky nikdy neviděl :?
sniper--
Aktivista

Příspěvek od sniper-- »

po tom jsem se nikdy nepidil,vzdycky jen reknu co potrebuju za vec a tim to konci...libi se mi ale ze meli vsechno vzdycky skladem. Ale v pondeli zajedu nebo aspon zavolam do toho obchodu s gufery ,pro zajimavost jestli tam s timhle guferem pochodim :) :)
autoservis pneuservis.
Tel.774 225538
slovacek.milos
Aktivista

sniper-- píše:po tom jsem se nikdy nepidil,vzdycky jen reknu co potrebuju za vec a tim to konci...libi se mi ale ze meli vsechno vzdycky skladem. Ale v pondeli zajedu nebo aspon zavolam do toho obchodu s gufery ,pro zajimavost jestli tam s timhle guferem pochodim :) :)
já už těch gufero, řemen,řetěz obchodů prošel víc a ta sít se guferama pro naftové čerpadla nezabývá,
v boši v hodoši mají taky skladem,
jen se někdy zeptej jestli mají třeba to blbé gufero, nebo jiné těsnivo nějaké lepší dík

já žiju v tom že jen jedno černé, od roku 2OOO v provedení odolné proti metylesteru
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

slovacek.milos píše:
Bóďa píše:No raději bych koupil ten originál.
a kde se dá koupit obyčejné gufero, to snad ani nikde neprodávají, po roce 2OOO se všechny komponenty na čerpadlo vyrábí v provedení odolné proti metylesteru kvůli přidávání biosložky
No úplně jednoduše.
Chtěl jsem koupit gufero 20x31x7,3. Rozměr nebyl problém, ale nebylo odolné naftě.
Tak jako běžný O kroužek, nebo gumová hadice naftě neodolá...
MORE POWER?
DIESELPOWER!
jericho-3
Aktivista

Příspěvek od jericho-3 »

Dávám běžný vodovodní kroužek na hřídelku páky plynu mech.čerpadla Bosch min. 10 let a ještě je nafta nezdolala..Ale je pravda, že většinou ty vozy jezdily na normální naftu..Kdo jezdil na Meřo a chrochtal si, jak s tím vyjebal, tomu se najednou čerpadlo pochcalo tak, že jsem převzal auto na výměnu těsnění pod hlavou, protože mu "voda chčije pod hlavou "zkrz těsnění na blok ...A zjistil jsem, že takhle chčije čerpadlo..Dnes se ale musí mnoho věcí přehodnocovat, to co platilo dříve, v dnešní bláznivé době přestává být pravda.. :)
nepropadat panice...
Bóďa
Aktivista

Příspěvek od Bóďa »

Potom co jsem viděl co dokáže nafta s gumou, už pro styk s ní používám jen těsnění k tomu určená. :)
Hadice pod tandemem- roztrhla se vejpůl...
Jednou mi přes víkend vyteklo položené čerpadlo na gumový kobereček- ten už skoro lezl ven z auta, jak nakynul. (noteeth)
MORE POWER?
DIESELPOWER!
slovacek.milos
Aktivista

[quote="Bóďa"]Potom co jsem viděl co dokáže nafta s gumou,

já ti řeknu jen moje zkušenosti stím okrožkoukem olejového filtru

v srpnu v roce 2007 netáhla moje fábka sdi, mrknul jsem i do čerpadla, čerpadlo jsem neměl řádně utažené a mladý omylem zastartoval, to těsnění pod deklelm střelilo, ani bych nevěřil že je tam takový tlak,

byla neděle a čirou náhodou tam pasovatl ten oktoužek z filtru, dekl jsem utáhl a fachčí tam dodnes,

vyměnit kroužek za origo je jednoduchá pětiminutová práce ale do dnešního dne mě to protě netlačí

závada nebyla tehdy v čerpadla ale v klapce o tom se tehdy moc nevědělo miloš
Naposledy upravil(a) slovacek.milos dne 05 úno 2012, 10:49, celkem upraveno 1 x.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“