Vymena oleja v automatickej prevodovke.
Moderátoři: šulda, Moderátoři
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
Vymena oleja v automatickej prevodovke.
Viete mi niekto napisat postup pri vymene oleja na prevodovke FBN na aute VW Sharan r.v. 00 1,9tdi AUY pripadne kde sa nachadza sitko? Treba davat dole aj prevodovku ?
(koli sitku)????

Autá sú nato aby slúžili nám a nie my im.
www.retromotor.sk
www.retromotor.sk
Proč ho chceš měnit? Pokud je mi známo, olej v automatu je doživotní náplní a měniti ho netřeba.
Pokud má převodovka nějaký filtr, tak ten dejme tomu po nějakých 100.000 km vyměnit, ale olej bych nechal původní.
Pokud má převodovka nějaký filtr, tak ten dejme tomu po nějakých 100.000 km vyměnit, ale olej bych nechal původní.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
-
- Přispěvovatel
- Kontaktovat uživatele:
ked je olej studeny ide to super ale ked sa to zohreje zacne to sklbat.
Autá sú nato aby slúžili nám a nie my im.
www.retromotor.sk
www.retromotor.sk
www.kaps.cz doporucuji procistDuri999 píše:ked je olej studeny ide to super ale ked sa to zohreje zacne to sklbat.
VW Passat 3C 2008 BMP
este som to necital ale nestaci skontrolovat hladinu oleja, vymenit sitko a pripadne doplnit olej ? to len tak ma napdlo hmm asi kravina co ?elit píše:www.kaps.cz doporucuji procistDuri999 píše:ked je olej studeny ide to super ale ked sa to zohreje zacne to sklbat.
Jednou jsem se ptal v autoriz. servisu škoda na výměnu oleje v tiptroniku a bylo mi sděleno že se nemění,pouze kontrola množství příp.dolít.bubocbr píše:Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisane
Opravy vad.řj,ABS,autoradií,navi. 774446776
Měnit po 60t.,někde dokonce 30t. výměna.No nevímbubocbr píše:Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisane

ale zabudol si podotknut na tu celu zivotnost prevodovky..... je dobre ho kazdych 60000 km vymenit aj s filtrom, lepsie ako 50000 repas skrine.Fandy píše:Měnit po 60t.,někde dokonce 30t. výměna.No nevímbubocbr píše:Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisanemožná klasický automat ne tiptronik.Info VW.-převodovka(tiptronik) má vestavěný filtr oleje který zajištuje konstantní vlastnosti oleje po dobu životnosti převodovky.Takže asi zbývá zjistit ta životnost
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
Blud neblud,tak je psáno od výrobce.Já olej měnil,nechtěl jsem něco zanedbat,ale nechápu proč výrobce tvrdí životnostní nápln,snad není problém sestavit nějaký servisní plán udržby.Jaký to má význam?Tomas.cz píše:Proboha jak může filtr zaručit konstantní kvalitu oleje? Co je to za blud?
Kamarád má na Tiptornicu 250 000km na údržbu kašlal a teď je převodovka na go.
Preco by sa mala hladina kontrolovat pri zapnutom motore? Neviem, ale mne to robil kamos v servise SKODA a isiel presne podla dielenskej prirucky, tam nic o nastartovanom motore a zaradenom "D" nebolo, pokial sa pamatam. Teplotu sme dodrzali stanovenu, i ked na hornej hranici rozmedzia (cakal som okolo 5 hodin, kym to klesne na 36stupnov, ci kolko presne - ta prevodovka drzi teplotu lepsie jak bojler) Vysrubuje sa zatka naspodu tiptronicu a musi odtial valit olej, vtedy ho je dost. Ak netecie, treba doplnit pomocou specialneho pripravku, alebo si na to vyrobit striekacku.Tomas.cz píše:Jinak taky jsem si všiml, že hodně často se stává, že se hladina oleje kontroluje při vypnutém motoru. To je blbost, motor musí bežet a bejt zařazeno D a teplota oleje 35st nebo kolik radí přiručka.