Vymena oleja v automatickej prevodovke.

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Duri999
Přispěvovatel
Odpovědi: 0
Kontaktovat uživatele:

Vymena oleja v automatickej prevodovke.

Příspěvek od Duri999 »

Viete mi niekto napisat postup pri vymene oleja na prevodovke FBN na aute VW Sharan r.v. 00 1,9tdi AUY pripadne kde sa nachadza sitko? Treba davat dole aj prevodovku ? (LOL) (koli sitku)????
Autá sú nato aby slúžili nám a nie my im.
www.retromotor.sk
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Proč ho chceš měnit? Pokud je mi známo, olej v automatu je doživotní náplní a měniti ho netřeba.
Pokud má převodovka nějaký filtr, tak ten dejme tomu po nějakých 100.000 km vyměnit, ale olej bych nechal původní.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
Duri999
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Duri999 »

ked je olej studeny ide to super ale ked sa to zohreje zacne to sklbat.
Autá sú nato aby slúžili nám a nie my im.
www.retromotor.sk
elit
Přispěvovatel

Příspěvek od elit »

Duri999 píše:ked je olej studeny ide to super ale ked sa to zohreje zacne to sklbat.
www.kaps.cz doporucuji procist
VW Passat 3C 2008 BMP
kevino
Aktivista

Příspěvek od kevino »

elit píše:
Duri999 píše:ked je olej studeny ide to super ale ked sa to zohreje zacne to sklbat.
www.kaps.cz doporucuji procist
este som to necital ale nestaci skontrolovat hladinu oleja, vymenit sitko a pripadne doplnit olej ? to len tak ma napdlo hmm asi kravina co ?
bubocbr
Přispěvovatel

Příspěvek od bubocbr »

Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisane :)
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

bubocbr píše:Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisane :)
Jednou jsem se ptal v autoriz. servisu škoda na výměnu oleje v tiptroniku a bylo mi sděleno že se nemění,pouze kontrola množství příp.dolít.
Opravy vad.řj,ABS,autoradií,navi. 774446776
mindo
Přispěvovatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mindo »

Tiptronik olej+ sitko každých 150000 multitronik olej 60000 klasický automat myslím že ako tiptronik na tiptronik a multitronik treba prípravok obyč automat som zatial nerobil tých bude asi málo
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Jinak taky jsem si všiml, že hodně často se stává, že se hladina oleje kontroluje při vypnutém motoru. To je blbost, motor musí bežet a bejt zařazeno D a teplota oleje 35st nebo kolik radí přiručka.
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

bubocbr píše:Citat zo zmienovanej stranky: "Celoživotní náplň pro automatické převodovky NEEXISTUJE! Tento význam slova je zcela zavádějící a každý člověk si jej promítne jinak." je to celkom dobre popisane :)
Měnit po 60t.,někde dokonce 30t. výměna.No nevím :? možná klasický automat ne tiptronik.Info VW.-převodovka(tiptronik) má vestavěný filtr oleje který zajištuje konstantní vlastnosti oleje po dobu životnosti převodovky.Takže asi zbývá zjistit ta životnost (LOL)
BH motor
Aktivista

Příspěvek od BH motor »

Fandy píše:
Měnit po 60t.,někde dokonce 30t. výměna.No nevím :? možná klasický automat ne tiptronik.Info VW.-převodovka(tiptronik) má vestavěný filtr oleje který zajištuje konstantní vlastnosti oleje po dobu životnosti převodovky.Takže asi zbývá zjistit ta životnost (LOL)
ale zabudol si podotknut na tu celu zivotnost prevodovky..... je dobre ho kazdych 60000 km vymenit aj s filtrom, lepsie ako 50000 repas skrine.
MAHA 4x4 LPS 3000
AUDI RS4 2,7 biturbo
SQ7
jedno prekvapko čoskoro
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Proboha jak může filtr zaručit konstantní kvalitu oleje? Co je to za blud?

Kamarád má na Tiptornicu 250 000km na údržbu kašlal a teď je převodovka na go.
Fandy
Přispěvovatel

Příspěvek od Fandy »

Tomas.cz píše:Proboha jak může filtr zaručit konstantní kvalitu oleje? Co je to za blud?

Kamarád má na Tiptornicu 250 000km na údržbu kašlal a teď je převodovka na go.
Blud neblud,tak je psáno od výrobce.Já olej měnil,nechtěl jsem něco zanedbat,ale nechápu proč výrobce tvrdí životnostní nápln,snad není problém sestavit nějaký servisní plán udržby.Jaký to má význam?
airbone
Přispěvovatel

Příspěvek od airbone »

Tomas.cz píše:Jinak taky jsem si všiml, že hodně často se stává, že se hladina oleje kontroluje při vypnutém motoru. To je blbost, motor musí bežet a bejt zařazeno D a teplota oleje 35st nebo kolik radí přiručka.
Preco by sa mala hladina kontrolovat pri zapnutom motore? Neviem, ale mne to robil kamos v servise SKODA a isiel presne podla dielenskej prirucky, tam nic o nastartovanom motore a zaradenom "D" nebolo, pokial sa pamatam. Teplotu sme dodrzali stanovenu, i ked na hornej hranici rozmedzia (cakal som okolo 5 hodin, kym to klesne na 36stupnov, ci kolko presne - ta prevodovka drzi teplotu lepsie jak bojler) Vysrubuje sa zatka naspodu tiptronicu a musi odtial valit olej, vtedy ho je dost. Ak netecie, treba doplnit pomocou specialneho pripravku, alebo si na to vyrobit striekacku.
Tomas.cz
Aktivista

Příspěvek od Tomas.cz »

Protože když je nastartovanej motor tak je olej nasátej o v HDM.
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“