E85

..jak jezdit na Slunečnicový, Řepkový, Olivový a podobné oleje ... a nebo, jestli někdo ještě jezdí na naftu, tak o naftě :-) či bionaftě

Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři

nneerroo
Nováček
Odpovědi: 0

E85

Příspěvek od nneerroo »

Zdravim myslite ze je mozne E85 (lih) nahradit isopropylalkoholem?mam ho dostatek tak mne zajima zda to po smichani s benzinem pojede.Diky za rady a zkusenosti
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

teoreticky by mělo, chemicky se tyhle dvě látky příliš neliší.
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
koil
Přispěvovatel

Příspěvek od koil »

Na co se ten isopropylalkohol používá?
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

Isáč je hlavně na čištění, hlavně v elektrotechnice, atp, že,
Petr H.
Přispěvovatel

Příspěvek od Petr H. »

Ve směsi se s tím taky se s tím čistí tiskařský válce, a obsahujou ho některé - dražší směsi do odstřikovačů, Ale to už dneska asi nepořídíš mám v garáži ještě jeden kanystr a je na něm nálepka v DM ... (LOL) . A taky je hlavní složkou aditiv pro odvodňování benzinu. Ale to už je taky asi minulost.
nemám žádnou kárku na naftu...
nneerroo
Nováček

Příspěvek od nneerroo »

Isopropil se pouziva hlavne v polygrafickem prumyslu(tiskařina) na zmenseni povrchoveho napeti vody.Vcera jsem si zajel na pumpu pro e85 a porovnaval jsem jak se chova pri smichani s olejem atd a tyto 2 veci se chovaji totozne.Pristi tyden otestuju ve vozidle tak pak dam info jak to pofrci.Alternativnim palivum zdar :-)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

nneerroo píše:Isopropil se pouziva hlavne v polygrafickem prumyslu(tiskařina) na zmenseni povrchoveho napeti vody.Vcera jsem si zajel na pumpu pro e85 a porovnaval jsem jak se chova pri smichani s olejem atd a tyto 2 veci se chovaji totozne.Pristi tyden otestuju ve vozidle tak pak dam info jak to pofrci.Alternativnim palivum zdar :-)

co máš za auto :? od jara do podzimu no problém nic nepoznáš a pokud se ti bude zdát zkus psychiatra ;)
radluk
Aktivista

Příspěvek od radluk »

benzinova felda si na tom musi pochutnavat jedna radost, mame nejaky iso, tak bude test :D
slovacek.milos
Aktivista

já už jsem kdysi psal koupil jsem feldu levnější a pak investoval 1,6,

JE ŠEST LET v top stavu a rozdíl na líh nepoznáš ani spotřebou, ta se hýbe něco přes pět ;)
koil
Přispěvovatel

Příspěvek od koil »

slovacek.milos píše:já už jsem kdysi psal koupil jsem feldu levnější a pak investoval 1,6,

JE ŠEST LET v top stavu a rozdíl na líh nepoznáš ani spotřebou, ta se hýbe něco přes pět ;)
Mě by zajímalo co jsi udělal za úpravy?-bez úprav felda na čisté E85 nepojede.
slovacek.milos
Aktivista

měl jsem asi 5O litrů. nalil jsem pět a a OK

pak jsem nalil ten zbytek prostě plnou a OK , felda 1,6

podle toho co jsi napsal jsi jen internetový teoretik,

u karbecu jsem musel zvednout volnoběh a když jedu z kopce s kvaltem tak to sem tam flusne do výfuku, po ránu to má delší starty chce to slunce nebo cyklohexan bohužel není

;)
koil
Přispěvovatel

Příspěvek od koil »

Teoretik rozhodně nejsem.Na E85 mám nalítané tak 4000km ale většinou mixem 50:50 s benálem.Jenom mě zajímalo jak jsi docílil že ti to chytlo na čistý E85.Mě to na poměr 80% E85 a 20%benálu nešlo natočít u studeného motoru.
hranicka
Přispěvovatel

Příspěvek od hranicka »

slovacek.milos píše:já už jsem kdysi psal koupil jsem feldu levnější a pak investoval 1,6,

člověče, nevím jak to děláš, ale alkohol má úplně jinej poměr ku vzduchu, pro lambda = 1 je 9-9,7 (E85) , u benzínu 14,7, takže už pouhým výpočtem vychází spotřeba o polovinu větší. Karbec by se musell přetryskovat a u stříkačky hrábnout do centrální jednotky, nemyslím si, že by to stávající nastavení dokázalo ten poměr srovnat o takovej kus. ;)
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
slovacek.milos
Aktivista

koil píše:Teoretik rozhodně nejsem.Na E85 mám nalítané tak 4000km ale většinou mixem 50:50 s benálem.Jenom mě zajímalo jak jsi docílil že ti to chytlo na čistý E85.Mě to na poměr 80% E85 a 20%benálu nešlo natočít u studeného motoru.
musíš mít nové PYC platinové svíčky, se špičatým středovým hrotem, pokud je velká kosa uděláš si dírečku v sání a stříkneš trošku startovacího spreje,

třeba motorku tu vytáhnu ráno na slunce a za chvíli drb jinak taky nechytá, nejlepší řešení je dopracovat se k cyklohexanu bohužel ho začali prodávat jen min 1OOO l, ten dokonale vyléčí nízkou odparnost lihu ;)
slovacek.milos
Aktivista

[quote="hranicka"]

člověče, nevím jak to děláš, ]

jak to dělám nevím, ale ví to půl brazilie a je to něco podobného jak když má normální smrtelník koupit slunečnicový olej a nalít ho do nádrže, teoreticky najdeš stovky důvodů proč motor nepojede,

čistě prakticky nedávno našla čojka polovinu lihu v benálu a nikdo si nestěžoval, ;)
Odpovědět

Zpět na „Jak se jezdí na rostlinu, nebo i na naftu“