Demontáž turba golf III 1.9tdi 81kw AFN
Moderátoři: šulda, Moderátoři
Demontáž turba golf III 1.9tdi 81kw AFN
Zdravím všechny,před časem jsem čistil turbo na golfu III 1.9tdi 81 kw typ AFN. Dělal jsem to u kamaráda na zvedáku a dělal jsem to hodně dlouho,nešlo hromadu šroubů povolit,nebo se tam špatně dostávalo a musel jsem vymýšlet různé finty,protože jsem na to neměl nářadí,chtěl bych se zeptat jestli mi někdo poradí jak na to a popřípadě jaké speciální nářadí budu potřebovat. Bohužel na zvedák se už nedostanu,takže to budu muset dělat na zemi. Ještě jsem myslel že koupím novou podtlakovou baňku,že bych ji vyměnil a zkusil nějak na namontovaným turbo rozhejbat regulaci lopatek,ale asi se tam nedostanu a nevím jak bych nejlépe baňku odpojil,nevím jak je zajištěná. Děkuji za každou radu
Pokud ti vázne regulace,,tak to nerozhejbeš..já dělal turbo v úterý,měnil jsem válečky pod lopatkama,protože lopatky drhly mezi stěnama a tam bohužel není co rozhejbat,,takže jediná možnost je turbo vyndat a lopatky vypodložit..jinak celá ta šichta mi trvala 3.5 hodiny a dělal jsem to na zemi..auto v podpisu..
Octavia II RS
no tak za 3,5hodiny to jsi machr,já teda nevím,jak to u oktavky přesně je,ale u toho golfa je tam přístup nic moc...hlavně asi hodně šroubů nepůjde povolit,tím myslím hlavně výfukový svody protože tam ty matičky budou asi sežraný rzí. Co je pak dobrý na ty šrouby používat za přípravek aby to třeba za dva roky šlo krásně povolit?
Na G3 AFN se vyndava turbo krásně, když jde vse hladce tak max 1,5h a je venku. Ja sundavam saní z hlavy je to 6 imbusu, pak je přístup krasnej. turbo vyndavam i se svody a od svodu jej neoddeluju. Když ty 3 matky na vejfuku u turba urves, tak ty stevtíky bud navařit a vytočit nebo odvrtat, vytahovaky sou k ho... trubka na mazaní vetsinou jde povolit, problemy sou na oktah apod, asi kvuli tomu že je turbo níž a muže ktomu sůlMilik607 píše:nasel jsem,ale moc moudrý z toho nejsem,je to fakt dost těsný,zítra na to ještě kouknu a popřemýšlím,a co poradíte na ty šrouby určitě jich pár povolit budu muset

Stary dobry autogen a idesRudisTDic píše:Já používal jen konkor..ale on je rozdíl 96" a 03"..mě to šlo povolit bez problému,až na to mazání,tam se mi trochu sevřela prdela ze spodu jsem povolil jen sponu na tlakovou hadici,držák turba (1šroub) a odvod oleje jinak vše ze zhora a pohoda,místa 6 půlek

-
- Sběrač informací
já ted sundával turbo na octe 81 ahf a v poho cca 4 hodinky iam a zpět zespod jen tři věci a hadice od cooleru bo bla blbě otočená 99 avšechno šlo povolit
Škoda Octavia I combi 1.9tdi 81KW AHF, černá kůže, ABS, climatronik, temp., okna šíbr špigle v el., EGR off, 16 " BBS RS 771
ex Focus I 1.8TDDI chip 85KW kat+egr off, sport.podvozek, 16"O.Z.Racing superturismo WRC
ex Focus I 1.8TDDI chip 85KW kat+egr off, sport.podvozek, 16"O.Z.Racing superturismo WRC