rychlost otáček startéru
Moderátoři: šulda, Moderátoři
rychlost otáček startéru
Zdravim. Mam vento 1.9 Mtdi (puvodne 1.9TD) a zajimalo by me jestli nevite jak by se dali zmerit otacky starteru za studena. Zda se mi totiz ze toci pomalu a nekde jsem cetl jsem u starteru znacky BOSCH ktery zrovna mam v aute, slabnou magnety a reseni je vymena za novy. Coz to se mi moc nechce protoze jsem zrovna vymenil pastorek skoro za 1000kc... Nemate nekdo nejakou radu??? Jak se to da zmerit nebo jestli je nejaka brzda na mereni vykonu starteru?? Dekuju za info. Martin 

- martinsidlo
- Aktivista
To je hezká rada ale kde mají brzdu na startéry?omega001 píše:nejjednodussi mas vysroubovat ho a odnest tam,kde startery repasuji. Prinejlepsim zaplatis 350 za rozborku a sborku
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
Lada 1200 S(1500 ccm) 74 ex
Seat Cordoba Sdi AEY 98 ex
OI Combi TDi ASV 1xxPs,2xxNm,770tis.km brzdy 312 x 280 chlazené
- martinsidlo
- Aktivista
Mě odchází jen elektro část,tu potřebuji kontrolovat na brzdě.Uhlíky a jiné části vidím sám,že jsou špatné a vyměním si je.roman1648 píše:nikde řekly bych
a z mojí zkušenosti sebelepší repas se stejně nikdy nevyrovná funglovce´, nemyslím Starline samozřejmě
Simson Enduro S 51(70 ccm) ex
-
- Přispěvovatel
ne asi delal sem u jednoho typka co repasoval altiky a startery a nikdy sem nevidel brzdu na takhle maly startery mam taky tdi delal sem si repas starteru novy pouzdra uhliky komplet vycisteni promazany a vydrzelo to 30 tis km tak sem koupil novy a musi aspon 150tis km zase vydrzet koupil sem valeo protoze u bosche slabnou magnety jinak v tehle mrazech nazhavim a vrcim na cvrknuti sem spokojenroman1648 píše:nikde řekly bych
a z mojí zkušenosti sebelepší repas se stejně nikdy nevyrovná funglovce´, nemyslím Starline samozřejmě
skoda octavia 1.9 Tdi GT asz, 312mm, katt off, power chip..... max spokojenost
-
- Aktivista
já měl starline 2.2 kW v 2,8 Hdi, Cvičil stím motorem denně mnohokrát po dobu pěti let, ale tuto zimu při mínus 17 se mu moc nechtělo, motor ráno odpaloval ale nechytl,roman1648 píše:nikde řekly bych
dal jsem tam starline 2.5 kW vše OK tak uvidíma samozřejmě

já namontoval Starline kamošovi pekařovi na starýho tranzita, novej motal jak blbej, ale vydržel tři měsíce, reklamace, dali mu novej, ten po dvou měsících začal prokluzovat ( volnoběžka ), znova reklamace - neuznaná,od té doby je nechci, kdo to má pořád měnit
nechal jsem mu zrepasovat origoš a zatím dobrý
-
- Aktivista
jinak nechválím starline, to jsem měl minulý týden jumpr HDi a ten starter jsem tam dával z kelly před pěti lety, je vepředu snadno přehoditelný,roman1648 píše:já namontoval Starline kamošovi pekařovi na starýho tranzita, novej motal jak blbej, ale vydržel tři měsíce, reklamace, dali mu novej, ten po dvou měsících začal prokluzovat ( volnoběžka ), znova reklamace - neuznaná,od té doby je nechci, kdo to má pořád měnit
na tranzita dávám taky repas, starline jsem dával snad jen jeden větnamcovi, chctěl to hned startuje dva roky, 2,5D,
na feldy a jim podobné dávám běžně,
-
- Aktivista
Re: rychlost otáček startéru
[quote="Bunny.16"]Zda se mi totiz ze toci pomalu a nekde jsem cetl jsem u starteru znacky BOSCH ktery zrovna mam v aute, slabnou magnety a reseni je vymena za novy.
ten co napsal že ve starteru slábnou magnety už bude asi celkově zesláblý hlavně v mozkové části
ten co napsal že ve starteru slábnou magnety už bude asi celkově zesláblý hlavně v mozkové části

slovacek.milos píše:me se to popravde zda divny ze by slably, ale at je to cim chce, proste nechce tocit. Znamej mi ted rikal ze starline dava bezne a zatim mel jen jednou problem s uhlikama na altiku a u starteru zatim zadny problem. Tk celkem vaham...Bunny.16 píše:Zda se mi totiz ze toci pomalu a nekde jsem cetl jsem u starteru znacky BOSCH ktery zrovna mam v aute, slabnou magnety a reseni je vymena za novy.
Bunny.16 píše:Pokud dáš Starline hlavně si dobře schovej toho Bosche, v dohledné době ho budeš určitě potřebovatslovacek.milos píše:me se to popravde zda divny ze by slably, ale at je to cim chce, proste nechce tocit. Znamej mi ted rikal ze starline dava bezne a zatim mel jen jednou problem s uhlikama na altiku a u starteru zatim zadny problem. Tk celkem vaham...Bunny.16 píše:Zda se mi totiz ze toci pomalu a nekde jsem cetl jsem u starteru znacky BOSCH ktery zrovna mam v aute, slabnou magnety a reseni je vymena za novy.
-
- Přispěvovatel
-
- Aktivista
[quote="Bunny.16"]
me se to popravde zda divny ze by slably
máš to těžko nějaký blb ti něco nakuká a ono se ti popravdě zdá že je divný že by magnety ve starteru slábly
problém je v tom že žádné magnety ve starteru nejsou tak se dostáváš do oboru http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=p ... Uw&cad=rja tam mají startery různé podoby a nikomu to nepřijde
a pokud se ti zdá si najdi zde http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=s ... ag&cad=rja zadej si tam i starter budeš o krok dál,
tímto tě nijak nenapadám pohoda pokec miloš

me se to popravde zda divny ze by slably
máš to těžko nějaký blb ti něco nakuká a ono se ti popravdě zdá že je divný že by magnety ve starteru slábly
problém je v tom že žádné magnety ve starteru nejsou tak se dostáváš do oboru http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=p ... Uw&cad=rja tam mají startery různé podoby a nikomu to nepřijde
a pokud se ti zdá si najdi zde http://www.google.cz/url?sa=t&rct=j&q=s ... ag&cad=rja zadej si tam i starter budeš o krok dál,
tímto tě nijak nenapadám pohoda pokec miloš