Kde se nachází intercooler prosím?

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Miller
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

Kde se nachází intercooler prosím?

Příspěvek od Miller »

Potřeboval bych vědět kde se v motorovém prostoru nachází intercooler. Mám Škodu Fabii 1.9 TDI a když se člověk zaposlouchá, tak slyší takové jemné syčení a kamarád říkal, že mám asi někde dirku u toho intercooleru. Kdybych dírku našel, oprava je asi jednoduchá, ne?
omega001
Přispěvovatel

Re: Kde se nachází intercooler prosím?

Příspěvek od omega001 »

Miller píše:Potřeboval bych vědět kde se v motorovém prostoru nachází intercooler. Mám Škodu Fabii 1.9 TDI a když se člověk zaposlouchá, tak slyší takové jemné syčení a kamarád říkal, že mám asi někde dirku u toho intercooleru. Kdybych dírku našel, oprava je asi jednoduchá, ne?
Otázka trošku mimo mísu. Nevíš jak vypadá cooler a chtěl by sis ho sám opravit?? :-D
Dokud neumíš létat,musíš se v tom naučit chodit.
Mercedes Star + Vag KKL + origo Hex-can + Lexia
Miller
Přispěvovatel

Re: Kde se nachází intercooler prosím?

Příspěvek od Miller »

omega001 píše:
Miller píše:Potřeboval bych vědět kde se v motorovém prostoru nachází intercooler. Mám Škodu Fabii 1.9 TDI a když se člověk zaposlouchá, tak slyší takové jemné syčení a kamarád říkal, že mám asi někde dirku u toho intercooleru. Kdybych dírku našel, oprava je asi jednoduchá, ne?
Otázka trošku mimo mísu. Nevíš jak vypadá cooler a chtěl by sis ho sám opravit?? :-D

:) to já bych se do toho nepouštěl ale nechal bych to někomu opravit jen mě zajímá jestli nemusí kvůli tomu půl motoru ven....
jsdavid
Přispěvovatel

cooler

Příspěvek od jsdavid »

cooler se neopravuje,ale mění a pokud nevíš jak vypadá, tak ať se ti na to někdo mrkne,bude to tak lepší. Jo a na motoru se nic dělat nemusí ;)
Fabia 3 1,4 tdi
dolar100
Aktivista

Příspěvek od dolar100 »

Ale derave ci netesne moze byt hocico nie len IC, mozu aj hadice, Egr fucat
Mercdes C cdi
nogis
Aktivista
Příspěvek od nogis »

Jdi po vedení vzduchu a pokud někde netěsní, tam bude rosit olej. Lepší fotku nemám. ;)

Obrázek
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
koldarbk
Nováček

Pískání při běhu motoru

Příspěvek od koldarbk »

Ahoj, mám Seat Toledo 1.9TDi a též mi to podivně syčelo, až hvízdalo. Docela se mi to líbilo, páč. to reagovalo na plyn, takové zvýrazněné turbo.... Jako by někde u motoru byla píšťalka. Bylo to čím dál silnější, až jsem zjistil, že mám dírku ve výfuku. Za turbem v tom vlnovci. Výměna v servisu cca 600kč i s prací. Auto už je tiché a nehvízdá. :)
marena tdi
Aktivista

Re: Pískání při běhu motoru

Příspěvek od marena tdi »

koldarbk píše:Ahoj, mám Seat Toledo 1.9TDi a též mi to podivně syčelo, až hvízdalo. Docela se mi to líbilo, páč. to reagovalo na plyn, takové zvýrazněné turbo.... Jako by někde u motoru byla píšťalka. Bylo to čím dál silnější, až jsem zjistil, že mám dírku ve výfuku. Za turbem v tom vlnovci. Výměna v servisu cca 600kč i s prací. Auto už je tiché a nehvízdá. :)
to bych chtel videt ten vlnovec.protoze 230 x 50 mm dvouplastovy stoji 600 kč a kde mas vymenu :)
Audi A3 Sportback 1.9 PD BXE 186 ps , sw TDI FUN , TSB 220 Turbosport , exhaust by Marena
EX- Octavia combi Tdi AGR 261 ps
senioring1
Přispěvovatel

Příspěvek od senioring1 »

Intercooler je medzichladič stlačeného vzduchu za turbom . Platí čo je napísané vyššie - fučať to môže kdekoľvek od turba po motor.
A3/TDI AGR 66kw/r 1998/EGR OFF .Návšteva servisu je posledný zúfalý pokus o spojazdnenie auta.
nogis
Aktivista
Re: Pískání při běhu motoru

Příspěvek od nogis »

marena tdi píše: to bych chtel videt ten vlnovec.protoze 230 x 50 mm dvouplastovy stoji 600 kč a kde mas vymenu :)
Loni jsem kupoval dvouplášťový, nerez 76x200 za cca 200Kč. Výprodej, kamenný obchod. Takže ta možnost je. ;)
VW Passat B8 variant R-line, CUAA 218kW/591Nm
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“