klínovej řemen na passatu- pištění

Jakékoliv dotazy týkající se problémů, údržby vozů koncernu VW. Týká se jen VW/Audi/Škoda/Seat

Moderátoři: šulda, Moderátoři

Odpovědět
Tomáš Čermák
Přispěvovatel
Odpovědi: 0

klínovej řemen na passatu- pištění

Příspěvek od Tomáš Čermák »

Když nastartuju auto, tak mi ,,piští,, klínák. Dělá to jenom studený, když to projedu, tak to přestane, a když je teplo tak to nedělá vůbec. Nevíte někdo jak to má passat? Má svojí napínací kladku, nebo je to tlumič kmitů?? V létě budu dělat rozvody, tak to udělám celý, ale nevim co napíná ten řemen :?
Tomáš Čermák
Přispěvovatel

Nikdo neví? Jde mi o to, že nevim jaká kladka napíná řemen. V Auto kelly sem koukal, a je tam tlumič vybrací řemenu a nějaká napínací kladka(mechanicky napínaná) což mi přijde divný, že to nemá hydronapínák... Když na to koukám v autě tak tam je špatně vidět...
Bajzík
Přispěvovatel

Příspěvek od Bajzík »

nejspíš špatná napínací kladka, nedavno jsem ji také měnil. vyměn to komplet i s volnoběžkou alternátoru

ta mechanická bude na řemen klimy.
Marek77
Aktivista

Příspěvek od Marek77 »

Já si nemyslím, že to je klínový (drážkový) řemen. Myslím si, že je to protočená (utržená) řemenice na klice. Je to častá věc.
Mégane Grandtour II 1,5dCi 78kW (*2008)
Scénic III 1,4TCe 96kW (*2012)
Master IV 2,3dCi 132kW (*2020)
slovacek.milos
Aktivista

Příspěvek od slovacek.milos »

na řemenici se podíváš z boku a pokud je guma co spojuje ty hmota oleštná piští řemenice,

pak je to vychozená řemenice v drážkách, řemen stařelý, kladka a i baterka.

stačí máknout na řemen jak je stvrdlý zničí řemenice ;)
Tomáš Čermák
Přispěvovatel

to se mi nezdá, že by byla protočená řemenice. Dělá to jenom na volnoběh, když přidám plyn tak to přestane. A když je teplo tak to nedělá vůbec...
Tomáš Čermák
Přispěvovatel

Pokud je utržená, jak to řešíš?? Dyt je tam jen přišroubovaná, kde by se to mělo utrhnout??
live69
Aktivista

Příspěvek od live69 »

si stříkni nákej mazací sprej na řemen a hned budeš vědět zda to dělá řemen, ...............
OI TDI PD 4x4 COMBI, 312/260, TT, VB,PP 1043,FMIC,HDS,FMH ,HP-sporting,17 SPIDER,D5WSC-TP5, 193/421 PRODÁNO :-)
T5 TRANSPORTER 1,9PD,
CBR 1000RR
ZAJÍMÁM SE O BUDOUCNOST, PROTOŽE V NÍ HODLÁM STRÁVIT ZBYTEK ŽIVOTA.
Tomáš Čermák
Přispěvovatel

to se mi moc nechce mazat řemen :D . Na co mam tedy mrknout aby věděl, zda je to řemenice nebo jen kladka??? Když mě to dělá jen studený právě. Kámoš měl to samý na 1,4 TDI, ale tomu to dělalo pořád, teplý i studený, vyměnil řemen a hydronapínák a OK.
Tomáš Čermák
Přispěvovatel

Tak ted sem se byl podívat, jak vypadá ten řemen. Není ztvrdlej, zpuchřelej, nic. Vypadá dobře. Spíš mi přijde dost volnej, podle mě je v hajzlu hydronapínák a proto to piští.... Co myslíte??
romanespana
Aktivista
Odpovědi: 1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od romanespana »

vetsinou, co jsem tohle delal tak to vzdy byla kladka napinaku, u nekterejch starsich aut jde vymenit samotny lozisko v kladce, ale vetsinou se prodava komplet napinak, protoze kladky na napinakach maj tak blby rozmery, ze se samotny kupujou tezko. jinak jestli to ma volnobezku v kladce alternatoru, tak ta to taky umi nadelat rambajzu. tady u nas na jihu spanelska jsou v lete teploty dost vysoky a tak to menim dost casto, loziska v kladkach odchazi pomerne rychle.
launchx431, brain-bee st9000, V-500, 304cz+11.10, VIS 5.0 CZ, VIS 5.0 ES, FES3.6, CDP - 2011.1+2014.2, OP-COM, MPPS v12, MProg3, K-TAG, stroboskop, HANTEK DSO1060, BAKU702B, MLINK-DSP3005, toughbook CF-18, hafo kompiku a cajky od FACOM+WURTH+BERGEN.
honza.biker
Přispěvovatel

Příspěvek od honza.biker »

Taky mě to dělalo. Vyměnil sem řemen a je klid. Pak ještě pro jistotu napínací kladku, ale nějakou větší tuhos sem nezaznamenal. Starý řemen vypadal taky ještě dobře, ale při porovnání s novým byl už celkem natažený.
Audi A4 B8 3.0 TDI 176KW S-line Avant Quattro
Odpovědět

Zpět na „Údržba/problémy VW group (DIESEL)“