přepouštěcí ventil klapky v sacím potrubí-octavia 1,9tdi
Moderátoři: šulda, Moderátoři
přepouštěcí ventil klapky v sacím potrubí-octavia 1,9tdi
přijel zákazník,že má černou kouřivost,v závadách nic nebylo live data seděli,tak jsem se zkoušel podívat pod kapotu a našel jsem tam svorkovnici** přepouštěcího ventilu vascím potrubí** jak byla napůl připečená ke svodům,jelikož se uvolnila z příchytek.svorkovnici jsem odpojil a zkoušel jsem auto prošlápnout,kouřivost byla pryč a tak sme to zkusili se zákazníkem projet a auto nekouřilo,avšak byl snížený výkon.dohodli jsme se ,že tuto spálenou svorkovnici necháme rozpojenou-v závadách byl napsán jen tento ventil a motor šel bez problémů,avšak napájecí napětí tohoto ventilu bylo 10,2 V a podle programu mělo být napětí zdroje,tak jsem si myslel, že bude asi někde zkrat.zákazník si přál svorkovnivi zapojit,že se szapojenou mu to jede líp,tak sme jí zapojili avšak po pár vteřinách šel motor tvrdě a napsalo to egr,váhu a snímač podtlaku a vše trvale,že je krat,nebo přerušení. nemá s tím někdo zkušenosti,nebo nevíte co by to mohlo být? podle mě došlo kuli té rozpěčené svorkovnici ke zkratu a pak to událo ještě něco... nějaká rada ? (škoda octavia 1.9 tdi 81 kw 2005)