prát nebo neprát po esterifikaci?
Moderátoři: šulda, radluk, Moderátoři
prát nebo neprát po esterifikaci?
tak jsem loni poctivě meřo neutralizoval kyselinou, pral a násladně dosušoval převařením ale je to strašně pracné, lepší je Milošova metoda zamíchat nechat zreagovat a jezdit. Ale nevím no, mohl by mi někdo poradit čemu vlastně škodí to mýdlo které se praním vyplavuje?
pokud používáš při esterifikaci vodu(např. vodný roztok naoh),musíč prát a vyvářet. Jinak stačí několikadenní sedimentace.
PS: nepatrně louhu (kromě hliníkových dílů, který v motoru většinou nejsou) palivovýmu systému neuškodí, kyselina hodně, takže tam nesmí zbejt žádná!
PS: nepatrně louhu (kromě hliníkových dílů, který v motoru většinou nejsou) palivovýmu systému neuškodí, kyselina hodně, takže tam nesmí zbejt žádná!
Rudolf Diesel to taky nekrmil naftou.
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
Re: prát nebo neprát po esterifikaci?
když nevíš proč bádáš když to jede,cefar píše:tak jsem loni poctivě meřo neutralizoval kyselinou, pral a násladně dosušoval převařením ale je to strašně pracné, lepší je Milošova metoda zamíchat nechat zreagovat a jezdit. Ale nevím no, mohl by mi někdo poradit čemu vlastně škodí to mýdlo které se praním vyplavuje?
pokud máš strach si natanku za 37 korun, 5O% bliosajrajt, 5 %vody, 35% topák a 1O% nafty,
čím víc to budou zdražovat tak to bude větší podvod a ty soustavy se prostě vyserou

Milošu kurnik loni sem esterifikoval asi 300l oleje a letos to hodlám zopakovat jen se mi s tim už nechce tolik jebat.slovacek.milos píše:když nevíš proč bádáš když to jede,cefar píše:tak jsem loni poctivě meřo neutralizoval kyselinou, pral a násladně dosušoval převařením ale je to strašně pracné, lepší je Milošova metoda zamíchat nechat zreagovat a jezdit. Ale nevím no, mohl by mi někdo poradit čemu vlastně škodí to mýdlo které se praním vyplavuje?
pokud máš strach si natanku za 37 korun, 5O% bliosajrajt, 5 %vody, 35% topák a 1O% nafty,
čím víc to budou zdražovat tak to bude větší podvod a ty soustavy se prostě vyserou
-
- Aktivista
Odpovědi: 0
tak se stím nejebcefar píše:Milošu kurnik loni sem esterifikoval asi 300l oleje a letos to hodlám zopakovat jen se mi s tim už nechce tolik jebat.slovacek.milos píše:když nevíš proč bádáš když to jede,cefar píše:tak jsem loni poctivě meřo neutralizoval kyselinou, pral a násladně dosušoval převařením ale je to strašně pracné, lepší je Milošova metoda zamíchat nechat zreagovat a jezdit. Ale nevím no, mohl by mi někdo poradit čemu vlastně škodí to mýdlo které se praním vyplavuje?